|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Ned Mar 28, 2010 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piše, da je očistil vse filte.
Ponavadi so 3:
-zunanji lonček na dovodu
-v oljni črpalki
-na šobi.
Če gre za dvocevni sistem, ni kaj odzračevat.
Ako bi bil kak ventil zaprt, bi zadeva najkasneje po eni minuti (ponavadi prej kot v pol minute) padla v "error", ne pa v ciklično zaganjanje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Mar 28, 2010 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Predgretje nima veze s tem...
Nekako dvomim, da je vse sestavil nazaj točno tako kot je bilo in da mu zaradi preveč odprtega zraka plamen odpihuje, da torej gori zgolj tisti čas ko je aktivna tudi iskra. |
Če bi mu plamen odpihovalo zaradi preveč zraka bi se najbrž prižgala lučka napake. Vsaj po mojih izkušnjah. Ta gorilec pa sedaj dela npr. 10 minut in vmes tudi po 15x ugasne za par sekund in kar nadaljuje brez lučke za napako dokler ne segreje na nastavljeno temperaturo.
MadMax je napisal/a: |
Napiši za kater model gorilca gre.
Pa katera avtomatika je gor. |
Gre se za gorilec Giersch GG55-V. V navodilih se omenja programator Satronic TF 830 in DKW 976. Uspelo mi je dobit le ta elektro načrt, ki je zagotovo od tega gorilca, ker sem mu ga jaz priključil vključno z dodatnimi zunanjimi lučkami.
V času, ko cikla in ni plamena, se ugasne lučka H11, ki je vezana na el. ventil. Torej pride ukaz za ugašanje plamena iz samega programatorja. Po kakšni logiki pa mi ni jasno ... še posebej ne zato, ker se lučka za napako nikoli ne prižge.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Mar 28, 2010 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi bilo res kaj na predgretju, potem to zlahka preveriš (spojiš B in 9). Modeli gorilcev brez predgretja imajo to rešeno natanko tako. Pa brez grelca seveda.
Sicer opisano proceduro naredi avtomatika tudi pri problematični FC ( opisano delovanje v navodilih , ali opisu katerekoli avtomatike za take gorilce)
Bi pa kar nekako okrivil avtomatiko, FC pa seveda prej lahko preveriš. Notri ni znanosti, nekaj malega "elektronike" za priklop FC (tranzistor, zenerca, par uporov, kakšna navadna dioda...), vse ostalo pa so releji in bimetali...
Ampak če mehaniko razdreš, dvomim da jo boš še kdaj pravilno sestavil...
Če ne bi bilo VN iskrenja zraven, bi zadevo ceneje rešil s popoldansko predelavo na kakega PICkota ali AVRjčka.
Mislim da imam še nekje v službi ravno Satronica na kosih, če bom utegnil, jutri pripnem kako sliko. Ne vem pa če je ravno isti tip, pa nima veze, "jer princip je isti, sve su ostalo nijanse"...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 2:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Če gre za dvocevni sistem, ni kaj odzračevat.
Je kar treba, razen če rad furaš črpalko na prazno.
Ako bi bil kak ventil zaprt, bi zadeva najkasneje po eni minuti (ponavadi prej kot v pol minute) padla v "error", ne pa v ciklično zaganjanje.
Pri meni je bilo tako da je peč naredila 'flame' out po kakšnih 30 sekund delovanja. Po minuti se je zagnala spet za 30s in tako kar nekajkrat.
Bil je zamašen filter. Menjaš, odzračiš in greš dalje. (Tudi črpalka je zanimivo ružila, sem mislil, da je že zaribala, ampak zadeva je delala BP dokler ni en dan začela zezat, pač prevelik vakuum in nezadosten tlak na šobi)
Mogoče vleče tudi zrak pri filtru ali pa srka brozgo iz dna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale je sicer od dvostopenjskega, a za občutek kaj je v škatli...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
161.36 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
180.7 KB |
1 krat |

|
|
86 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Še brez pokrovčka-reset tipke, kjer je na levi strani (sicer malce slabše-ne da se mi hecat z gamma-brightness-contrast...) viden kovinski "U". Njegova desna polovica je bimetal, na katerega je navita uporovna žica, levi del pa je "hladilnik". Ta bimetal premika kontakte in je hkrati timer za pogoje.
Sicer ni znanosti, a če ti izpade kak mini košček plastike, boš težko našel pravo mesto kamor paše...
Aja, glede delovanja črpalke na suho... 2 ali 3 zagoni ji ne predstavljajo nobenega problema, če pa po 5. resetu ne vžge pa kar pogumno pokliči serviserja.
|
116.48 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni