www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB MP3 predvajalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 21, 2010 4:54 pm    Naslov sporočila:  USB MP3 predvajalnik Odgovori s citatom

Imam problem pri izbiri predvajalnika za MP3 datoteke za v avto. Imam originalni avtoradio z CD izmenjevalcem zadaj in kaseto ( Confused ) spredaj. Sam radio nima zaslona saj je LCD ločen in je postavljen malo višje na armaturki. Sedaj pa problem; rad bi predvajal glasbo preko USB ključa naslov pesmi pa bi bil prikazan na originalnem LCDju. Za predvajanje glasbe verjamem da je mogoče najti rešitev za prikaz naslova pesmi pa nevem. Nekaj sem slišal o "xCarLink" vendar me cena ni najbolj privlačila poleg tega pa še ne vem ali je kompaktibilen in pa potem mi odpade CD izmenjevalec. Vsi FM modulatorji odpadejo, ker je slaba kakovost zvoka in pa moti me iskanje "praznih" postaj.

Jaz sem razmišljal o nakupu kitajskega predvajalnika USB/SD, ... mp3jev ter bi nekako priklopil analogni izhod na vhod radia. Ne vem kako deluje CD izmenjevalec in kakšen je prenos podatkov do radia sem že iskal na internetu in nisem dobil odgovorov. Drugače pa avtoradio je Clarion (točne oznake ne vem) gre pa za avto Peugeot 406 coupe.

Radio je takšen kot na spodnji sliki:

Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 21, 2010 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kaj takega: KLIK KLIK

Ampak nevem kako bi potem te podatke z ključa predvajal na radiu Drool

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 21, 2010 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam predvajam MP3 preko 3.5mm jacka in zunanjega predvajalnika.

Vezano je pred vhod v ojačevalec, na sam potenciometer.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.53
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 21, 2010 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem sem tudi jaz razmišljal za starejši stolp, kjer mu je "crknil" CD predvajalnik in ker imam Aivin prenosni mp3 CD predvajalnik sem razmišljal, da bi odpru stolp in uporabil ustrezne tri žice, ki so speljane do ojačevalca. Ampak to moram še ugotovit kako je, ker se CD predvajalnik posebej vklopi. Bom moral odpreti pa poslikat, pa če mi bo lahko kdo potem kaj pomagal. Vglavnem preko kasete je zvok porazen in kasetnik ropota, kar bi pa lahko šlo v prid okvarjenemu CD pogonu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 21, 2010 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je dobra ideja, da bi iz poceni predvajalnika speljal signal pred ojačevalnik radia. Je pa problem ker imam v avtu dva ojačevalnika eden je originalni od radia drugi pa je zunanji in poganja vseh 8 zvočnikov + sub. Ideja bi bila da bi namesto kasete speljal funkcije obvolanskih kontrol na poceni mp3 player, analogni izhod predvajalnika pa pred ojačevalnik radia.

Je že kdo razdiral tak radio in ga predeloval? Bi bil zelo vesel kakšnih informacij.

solomojster
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Aktiv.: 4.63
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 20, 2010 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva mogoče draga,pa vendar;
http://www.mp3avto.si/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 20, 2010 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pri mojem v meganu(radio je philips) našel kje je predojačevalnik za kasete (čip), na netu poiskal datasheet da sem našel na katerih nožicah so izhodi, le-te prekinil in tja prilotal žičke ter na prednjo ploščo vgradil 3.5 mm jack vtičnico. Itak kaset ne rabim več d'oh! edino kar je moraš izključiti motorček, da ne ropota. Potem vzameš neko staro kaseto, vzameš ven trak in ko hočeš poslušati mp3 jo samo vtakneš notri, da radio preklopi na kasete. Voila!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni