www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

hišni sesalec.. kakšnega priporočate ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 1:17 pm    Naslov sporočila:  hišni sesalec.. kakšnega priporočate ? Odgovori s citatom

Kupujem nov sesalec za v stanovanje.

Ženina merila so tja do 300€... moja so drugačna.. d'oh!

skratka iščem kvaliteten, zmogljiv, uporaben, ne prevelik sesalec, ki bi služil namenu naslednjih 10 let..

Seveda me zanimakaj imate in kaj priporočate..

Sam sem sprobal par sesalcev in ugotovil, da tistih 1001 dodatnih priključkov definitivno ne potrebujem.
Tudi sesanje praha skozi posteljo žimnico me ne impresionira..

Od tega kar ostane pa je skoraj vse klasika z razponom cen od 50-300€ z tem da se modeli razlikujejo v porobnostih in velikosti reklamnih nalepk na plastičnem ohišju..

Tako da rabim sfiltrirane, preizkušene in utemljene informacije!!

Že vnaprej hvala za vaša mnenja!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor išči nekaj, kar ne potrebuje papirnatih vrečk za zbiralnik.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred nekaj tedni kupil Dirt devil v Lidlu, za nekje okoli 60€ če se ne motim.

Sesalec ima ciklonsko filtriranje in vleče zelo močno, je pa bolj slabe kvalitete, slaba plastika, teleskopska cev se maje in podobne zadeve. Če primerjam s sesalcem, ki že vrsto let služi svojemu namenu, je res eno Lidl-Hofer-Bau-xxx sranje, poceni diskontna roba, ki se lahko sicer dokaj dobro obnese, če si pri delu zelo pazljiv, glede na slabšo kvaliteto plastike, pa pričakujem, da se bo kljub pazljivosti prej ali slej kaj polomilo.
Samo filtriranje je kar v redu, moj domači "senzor" (moja žena, v nadaljevanju) še ni zaznal prahu, ki bi ga filtriranje izpustilo nazaj v zrak, kar pomeni, da filtriranje le ni tako slabo, ampak...

Ja, ampak... filtrirni sistem in posoda se seveda umaže in to je treba očistiti. Ne predstavljam si, kako lahko omenjeni sesalec očisti nekdo v bloku, v stolpnici, saj je prah v posodi zares fin, ki ni samo v posodi ampak še naprej na grobem in finem lamelnem filtru. Čiščenje filtra brez kompresorja za zrak in pištole za izpihovanje se mi zdi zares umazano početje in tega ni za početi v stanovanju, bolje zunaj, veliko bolje Wink če si v hiši, lahko to storiš na vrtu ali dvorišču, v bloku ali stolpnici pa na balkonu... kdo pa ima kompresor v stolpnici pa ne vem, mogoče bo nežna krtačka zadostovala in primeren veter, ki bo prah odnesel drugam, v upanju da ne bo vse odneslo sosedu v napol priprto okno Rolling Eyes

Čiščenje ciklonskih filtrov še zdaleč ni tako preprosto, kot je prikazano v TV reklamah, tako da bi tukaj lahko do onemoglosti razpravljali.

Kakorkoli, glede na "senzor" prahu bi lahko trdil, da se je nakup zaenkrat izplačal, saj stari sesalec uporablja vrečke, ki stanejo od 2,5€ do 3€ 1 kos Shocked ki sicer dobro filtrirajo, ampak po nekaj dneh ali dobrem tednu uporabe začne izpihovati vonjave, verjetno tudi nekaj prahu, glede na "senzor" v hiši.

Ali bi bil nakup veliko dražjega Dyson sesalca s ciklonskim filtriranjem kaj boljša naložba, bi lahko potrdil le s preizkušanjem.

Ko takole razmišljam o sesalcih, se iz tedna v teden in iz meseca v mesec, ali bolje rečeno že več let, tolčem po glavi, zakaj za vraga nisem mimogrede z obnovo stanovanjske hiše poleg vseh cevi za razne inštalacije, napeljal še cev za zrak, ki bi služila sesanju Rolling Eyes tako bi imel dovolj močan sesalec, ki bi morbitne izpuste vonjav in finega prahu izpustil točno tja, kamor bi ga montiral, ob dodelavi bi te vonjave in fin prah vpihoval v kanalizacijo ali pa v atmosfero (manj zdravo in primerno)
Ker imamo majhno hišo, ki še ni popolnoma obnovljena, lahko verjetno to napeljavo za centralni sesalni sistem še nekako napeljem, saj je pri takih sistemih gibljiva cev dolga tudi po 5m, če se ne motim, tako bi nekako uspel pokriti celo stanovanje le z nekaj priključnicami.

Jaz sem prepričan, da je stacionarna sesalna naprava tisto pravo, še posebej, če je take sorte, da se sistem da dobesedno oprati z vodo.
Sistem bi lahko naredil tudi doma... o tem sva razmišljala s prijateljem. Vzel bi dovolj močno turbino z ločenim motorjem, siklonsko filtriranje in pršenje z vodo, odplake pa v kanalizacijo. Tak sistem bi bil primeren tudi za mokro sesanje, zbirne posode pa ne bi bilo potrebno prazniti...

Upam, da nisem preveč zašel s teme, vprašanje je bilo, kateri sesalec, oziroma nekaj takega. No, jaz sem napisal svoje mnenje Wink

.

BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljši hišni sesalec je pes. Je kvaliteten, zmogljiv, uporaben, ne prevelik sesalec, ki bo služil namenu naslednjih 10 let - skratka odgovarja tvojim merilom. Edino za njim je ponavadi bolj prašno, kot prej. Je pa zanesljiv.
Najceneje ga dobiš na Gmajnicah in podobnih lokacijah.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak svoje kljuse hvali, pa bom še jaz, ampak dolgoročno kot lastnik večih sesalcev:

ko sem bil še kratkohlačnik, nam je dolgo služila neka stara Omega, kaj točno je bilo ne vem, niti ni pomembno, saj jo še v muzeju najbrž ne dobiš več.

Po njenem razpadu (postarana plastika, turbina se je še vedno veselo vrtela) so moji kupili Corona Electronic 2000, 1300W sesalc na vrečke. Še vedno pri hiši, preživela nekaj odstranjevanj posledic gradbenih del, zdaj je v garaži za sesanje avtov.

S preselitvijo v hišo si je mati kmalu zaželela nekaj manjšega, malce tišjega in tako sem takrat nabavil Electrolux Clario nevemtočnokater model, S-bag vrečka, motorni filter in izhodni Hepa filter.
Zadeva seveda po ene 6 letih še vedno deluje kot prvi dan.

Pred kratkim pa se je pojavila potreba po še enem sesalcu:
ja, v mislih sem imel tudi ciklonske, kot pravi xyst "brez vrečke".
Ker kot strojnik ne verjamem, da je lahko ciklonc bolj učinkovit kot klasika z vrečko in še nekaj filtri, močan faktor pa je bil tudi glasnost te živali, je padla odločitev spet za Electrolux, tokrat ZUS 3970P Ultra Silencer, kupljen prek spleta za 222EUR, kljub temu, da moja ni imela nekih posebnih zahtev-samo delat mora.

Po enem tednu uporabe ga lahko mirne vesti priporočim.
Dejansko je pri polni moči (sicer ima 5 stopenj) tišji od starega Clario-ta na polovici, pa je že Clario bil takrat med ne preveč glasnimi (vsekakor tišji od predhodne Corone). V prvi brzini te najbrž niti ne bi zbudil, če bi se tvoja spravila sesalcat spalnico medtem ko normalno spiš Smile
Kabel ima med najdaljšimi, torej ga ni treba neprestano preštekavat v vsakem prostoru.
Vrečke so S-bag, torej nimaš večnega problema pri iskanju pravega tipa. Zapomneš si torej ta "s-bag" nato pa v trgovini izbiraš kvečjemu med klasičnimi, long performance, antialergijskimi in še kakšnimi. Volumen vrečke sicer ni enormen, a povsem zadovoljiv, da drži tudi par mesecev, če niste packi po naturi. Cena ene vrečke je nekje 1.2÷1.5EUR, odvisno od tipa. Menjava vrečke, katere vstopna odprtina se pri izvleku zapre je zagotovo enostavnejša in bolj čista kot praznjenje ciklona... (glej razlago reber.press) Priporočam pa originalne, četudi najosnovnejše vrečke. Kopije so namreč preveč šlampasto narejene, kakšno tudi raznese, pa tudi tiste zaporke nima. Niti ni nevemkoliko cenejša od osnovne originalne.
Za vrečko ima še motorni filter (po domače filc, ki ga lahko menjaš ali pa izpihaš, če imaš kompresor-tudi na kaki bencinski lahko na grobo spihaš). Tretji filter je pralni Hepa H13 filter, za njim pa še en v obliki cca 3cm spužve, ki pa pomoje drži lifetime ali pa ga na vsakih nekaj let izpihaš.
Priloženi so 3 nastavki, eden za trda tla, drugi za preproge in tretji 3-v-1 za sesanje detajlov.
Ročaj lepo sede v roko in ima tudi malce gibljiv priklop na rebrasto cev.
Teleskopska cev je enostavna, razteguješ/krčiš jo z enim prijemom (tastari Clario ima bolj neroden teleskop).
Glede izgleda in dimenzij ter ostalega pa prečekiraj www, če rabiš kaj posebnega pa vprašaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ko sva midva z ženo gledala na tovrsten nakup sva si izbrala Batagel -hidro lava.Brez vrečk, vodni filter, pranje stekel,pranje oblazinjenega pohištva,pranje tal....Skratka ni da ni.Za nameček pa je takrat na trgu imel največjo sesalno moč(vodni stolpec).Dela v redu samo po končanem delu ga je treba še vedno oprati Laughing

pa lep dan
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, glasnost je tudi lahko merilo, nekateri sesalci so res tihi in kljub temu vlečejo tako kot je treba. Vsekakor je veliko prijetnehe opravilo s tihim sesalcem, kot hrumečo zverino.

Vrečke imajo svoje prednosti in to je preprostost in čistoča pri menjavi. Če ima sesalec več stopenjski filtrirni sistem in če redno menjamo in/ali peremo filtre, naj bi bilo finega prahu, ki ga sesalec izpiha nazaj, zelo malo. Vrečke pa niso primerne za tiste, ki metle ne uporabljamo, ker potem gre v sesalec vse, tudi kakšne drobtine ali droben košček hrane, ki lahko kasneje začne smrdeti in tega vonja noben filter ne zaustavi.
Teoretično naj bi za vse opravil ogleni filter z aktivnim ogljem, ampak velikosti filtrov in velika količina zraka nekako ne gre skupaj, zato mislim, da je to z oglenimi filtri na sesalcih en velik larifari.

Sesalec, ki ga imamo še od prej in služi že vrsto let, je znamke EIO, ki ga še vedno prodajajo, vrečke se še dobijo, celo boljše, kot pred leti. Trajanje vrečke je... kaj pa vem, nekaj tednov, tudi ko je skoraj polna, še vedno dobro vleče, žal pa drobtinice hrane, ki se začnejo razkrajat, kmalu povzročajo vonjave, saj vlaga pride v sesalec že z zrakom, saj noben zrak ni čisto suh.

Menda obstajajo ena zrnca, ki preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav iz sesalca... kaj je to, ali je le dišava za prikrivanje Rolling Eyes
Pa smo spet pri dodatni kemiji, torej je bolj zdravo večkrat menjat vrečko, kar pa pomeni, da velike vrečke sploh niso praktične, saj so dražje in smrdeti začne še preden so polne. Če ima sesalec majhne vrečke in so zato tudi primerno cenejše, bi vsekakor dal glas za tak sesalec, je pa pametno, da pri pospravljanju stanovanja včasih uporabimo metlico in smetišnico Wink pa vrečka le ne bo takoj polna Smile

.

bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Hyla sesalec.

Prednosti:

- sesalna moč ne pada z mašenjem filtrov
- "filter" je zastonj
- ob nakupu sem dobil tudi veliko in malo stepalno krtačo (mala zelo uporabna za čiščenje avtomobila, sedežne ....)
- ker gre ves zrak skozi vodo ni neželjenih izpustov prahu
- sesalni učinek je po občutku (ko cev delno zamašiš s prsti) dober.
- sesal sem dobesedno vse razen bencina Very Happy , ostanke ometa po prenovi, vodo po poplavi v stanovanju, ... Reč dela že več kot 10 let. Še danes deluje kot nova.

Slabosti:

- pred uporabo natoči cca 4l vode
- glasna za današnje razmere
- nima navijalnega bobna za priključno vrvico (navijaš "peš")
- po uporabi izlivanje vode in splakovanje posode.
- precej velik

Moj zaključek. Trpežna zadeva vredna svoje cene. Kakor za koga.

Samo v premislek.

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.19
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bagatel vsv DirtDevil

Bagatel + ima vse, 101 priključek, mokro sesanje in vse,
Bagatel - Tisti voziček, ki ga na rilcu vlečeš za seboj je težak, se zadane v vsak vogal
Priključke moraš imeti spravljenje nekje v omari, je veliko tega, in menjava priključka pomeni sprehod do omare iskanje pravega priključka med množico prikljčlki in potem spet nazaj

DirtDevil + je poceni zadevica, a kar mi je všeč, tistih nekaj priključkov montiranih kar na stoječem sesalcu, ki je istočasno sesalnik in vrteča se krtačka, ki jo porivaš sem in tja, lahek, preprost, vse priključke imaš vedno s seboj, z eno roko vse premakneš v omaro ali vzameš iz omare.
DirtDevil - poceni plastična kvalieta, kadar bi rad sesal z sesalnim nastavkom in ne krtačno glavo, se krtače še vedno vrtijo naprej, (in ker sem bil neroden in je stal na kablu, so krtače ogulile kabe) Imeti bi moral sklopko, ki ustavi krtače, ko postavip krmilno ročico v pokončne položaj, te konstrukcijsko ne bi smel biti velik zalogaj.

Oba sta zelo glasna, tihega sesalnika pa res še nisem videl.

Jaz glasujem za DirtDevil, moja žena za Bagatel, (toda ona ga ne vleče za sabo)
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Batagel ,bagatel ne obstaja Very Happy
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:

Ko takole razmišljam o sesalcih, se iz tedna v teden in iz meseca v mesec, ali bolje rečeno že več let, tolčem po glavi, zakaj za vraga nisem mimogrede z obnovo stanovanjske hiše poleg vseh cevi za razne inštalacije, napeljal še cev za zrak, ki bi služila sesanju Rolling Eyes tako bi imel dovolj močan sesalec, ki bi morbitne izpuste vonjav in finega prahu izpustil točno tja, kamor bi ga montiral, ob dodelavi bi te vonjave in fin prah vpihoval v kanalizacijo ali pa v atmosfero (manj zdravo in primerno)
Ker imamo majhno hišo, ki še ni popolnoma obnovljena, lahko verjetno to napeljavo za centralni sesalni sistem še nekako napeljem, saj je pri takih sistemih gibljiva cev dolga tudi po 5m, če se ne motim, tako bi nekako uspel pokriti celo stanovanje le z nekaj priključnicami.

To je edina prava stvar na področju sesalcev za prah. Uporabljamo ga že sedem let. Super ! Napeljal sem ga v že popolnoma izdelano hišo. Edina malo bolj zoprna zadeva so bile štiri luknje fi 50mm v betonsko ploščo, ostalo brez problema.

LP

Nazadnje urejal/a milan62 Sre Maj 05, 2010 6:42 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
To je edina prava stvar na področju sesalcev za prah. Uporabljamo ga že sedem let. Super ! Napeljal sem ga v že popolnoma izdelano hišo. Edina malo bolj zoprna zadeva so bile štiri luknje fi 50mm v betonsko ploščo, ostalo berz problema.LP

Se popolnoma strinjam..
In celo kompleten sistem bi dobil po proizvodni ceni a vseeno..

Kaj poreče tašča, ki stanuje nadstropje nižje? d'oh!
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa pregovori taščo.Jaz imam od podstrešne stanovanje do kleti.V kleti stenski sesalec
.Cevi pa so napeljane v opuščeni obstoječi dimnik.je dvodružinsko stanovanje.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imamo seselnik Gorenje Air Marshal+, moči 2200W. Sesalec uporabljamo za sesanje avtomobilov in prostorov v hiši. Je tako močan, da se krtača dobesedno prisesa na napr. topli pod. O njem lahko povem samo dobre stvari. Skratka ima veliko moč sesanja, ni na vrečke, ima hepa filtracijo, rotirajočo krtačo, v njem je nek lijak, ki zavrtinči zrak, da še bolje sesa...je pa seveda zaradi moči tudi glasen. Potrebno ga je redno čistiti in to počnemo s kompresorjem na dvorišču in se ves prah praktično kadi le na našo posest. Skratka ga priporočam, saj je tudi cena ugodna, edino glasnost ni njegov najboljši adut.

Prej smo imeli okrogel sesalec, katere je proizvajal Liv moči 1200W. Sesanje je bilo bolj bogo pa še filtriranje je bilo bolj slabo.

V garaži pa za sesanje pepela iz peči uporabljamo nek Neckerman delno pločevinasti sesalnik z vgrajeno posodo za pepel. Njegov vlek ni nevem kaj je pa za sesanje tiste moke(pepela) povsem dovolj.

Imamo tudi sesalnik precej starega tipa podolgovate izvedbe z platneno vrečko, ki pa še deluje vendar se ne uporablčja več.

Pri hiši je pa tudi nek gorenje sesalec na vrečke, katerega pa sploh več ne uporabljamo.

Skratka pri hiši imamo skupaj 5 sesalcev, ki niso vsi v uporabi delujejo pa še vedno kot novi.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
janiP
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2008 23:00
Aktiv.: 0.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas imamo 'ROOMBA 560', kupljen nov preko ebaya za slabih 400€. To je tisti, ki se sam vozi po stanovanju.

Preden smo ga kupili, sem bil skeptičen, da je to bolj kot ne igrača. Potem sem se malo razgledal po forumih, ki so me prepričali v nakup.

Stvar je uporabna. Preden greš od doma, malo pogledaš, da ni v stanovanju preveč nastavljeno, nato prižgeš sesalnik. On se nato cca. dve uri vozi križem-kražem, obrede vse vogale, gre pod posteljo in ko konča se zapelje na polnilno postajo. Ko prideš domov so tla 'zglancana' oz. tepih čist.

Vsak dan ti vzame par minut časa, da streseš smeti iz posode in da očistiš krtače. In pa, malenkost je bilo treba preurediti stanovanje, da je zjutraj čimmanj dela.

Tako da, pri nase se obnese in ne gremo nazaj na klasiko.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni