www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

hišni sesalec.. kakšnega priporočate ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70795.85

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

enega od Electroluxovih malih sesalcev (kvalitetni motorji-domel)

moč sesalca je direktno vezana na obrate tako da rang nekje 1800-2200W

- vzemi komplet ki ti najbolj odgovarja (krtača za parket ali neka druga)

minimalno

http://www.nakupovanje.net/electrolux-ergomini-zp-3525-sesalec-sesalnik--pr-1230195

maksimalno je to

http://www.nakupovanje.net/electrolux-maximus-zxm-7030-sesalnik-sesalec-pr-1227784

rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma imamo rumbo 560. Zelo zadovoljni saj posesa vse in vsepovsod. Tudi mikrodelce. To se vidi ko sproti čistiš filtre. Kupljena na E...ju za 300 eur pred letom dni.
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Tudi mikrodelce.

Tebi se tudi marija prikazuje Brick wall katero stopnjo filtracije pa ima

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Elektroluxa z3323, in sem po 3 letih še vedno zadovoljen. Ne ropota preveč, oprema pa še vedno deluje. Malo ga je nekaj časa sral samo drsnik za obrate. Pa sem ga z nekajkratnim hitrim potegom levo desno popravil Mr. Green .

Sam bi še danes verjetno ciljal na takšnega ki ima S bag, pa potem kupiš vrečke, ki so najcenejše. Po specifikacijah so vse enake. Ker sem z Elektroluksom zadovoljen bi verjetno kupil podobnega.

clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo me begajo podatki o električni in sesalni moči?
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V službi imamo Gorenjev ciklon (tipa se ne spomnim) sesalec. Fin prah zelo hitro zapaca filter in sesalna moč zelo upade. Sam težko verjamem, da je ciklonski filter s 15cm premera lahko učikovit. Pri čungalunga znamkah zna biti probleml, ko bo treba zamenjati filter.

Za blok, ali kjer je veliko drobnega prahu se mi zdi bolj primeren klasični sesalec. Pri High-price sesalcih na vrečke se splača preveriti tudi, koliko stane nova vrečka.

Sam sem bolj lene sorte in zadnje čase uporabljam Roombo 560. Nastaviš urnik in sam čisti. Imam dolge lase, zato je nekaj dela s čiščenjem (lasje se navijejo okoli stranske krtače in okoli ležajev glavne krtače).

Roombo sem posodil sodelavcu. Njegova žena je pred testom posesala po tleh, da ne bi umazala sesalca (meni popolnoma nerazumnliva ženska logika). Na njuno presenečenje, je Roomba kljub temu nabral nekaj smeti in prahu.

Najboljšo stopnjo filtracije se doseže s pomivanjem tal.

Za vsakim sesalcem ostane nekaj prahu. Tudi če bi bila filtracija 100%, se nekaj prahu dvigne zaradi pretoka zraka. To s pridom izkoriščajo razni akviziterji, ki svojo žrtev poskusijo prepričati, da je njihova precenjena ropotija veliko boljša od njenega starega sesalca.

Citiram:
kdo pa ima kompresor v stolpnici pa ne vem
Vem vsaj za enega Mr. Green .
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 7:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče sem pretiraval ko sem napisal mikrodelci, vendar pometeno je v nulo.
Citiram:
Citiram:
Tudi mikrodelce.

Tebi se tudi marija prikazuje, katero stopnjo filtracije pa ima ?

[/quote]

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot pravi MarE69... Doma imam dva. Žena se je za hišno uporabo odločila za Dirty-devil. Sam imam pa neko lidl zadevo, 50L "vrečke", ki ima nenormalno sesalno moč, izredno glasen in štorast. Kot dobra zadeva je, da lahko sesalno cev priključiš na izpuh. Posesa pa vse. Od gradbenega materiala do vode...
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas imamo doma bosch-a 2400W na vrečke ali posodo in roombo 550. Kar se boscha tiče, sem precej zadovoljen, je pa sesalna moč z vrečko bistveno večja, kot če notri vstavim posodo. Enkrat sem bil primoran raztrgat vrečko in bol sem presenečen iz koliko plasti je sestavljena. Glede na to, da ima za vrečko še filter + HEPA, se mi zdi, da je končni efekt kar dober. Enkrat je bil v mercatorju 100€.

Roomba pa je tudi pohvale vredna igračka. Kupil sem jo iz amerike za 280€ leto in pol nazaj. Posesa presenetljivo dobro za tako igračo. Skeptičen sem bil edino le pri sesanju tepiha, a me je prepričal, ko je takoj po sesanju z boschem nabral še za pol posode svinjarije. Prednost je, da je precej enostavno sesati 2x na teden, kar bistveno pripomore k čistoči v stanovanju. Roomba edino ni primerna za stanovanja, kjer je na tleh mnogo drobnarij, rož, majhnih prostorčkov, itd, ker se v teh primerih stalno mota okoli istih stvari. Pri čiščenju roombe je vseeno nekaj dela, a s kompresorjem je mala malica, v vsakem primeru pa je prihranek časa v primerjavi s klasičnim sesalcem velik. Ko pri nas sesamo, smo običajno na sprehodu Smile

Lp!

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Tako kot pravi MarE69... Doma imam dva. Žena se je za hišno uporabo odločila za Dirty-devil. Sam imam pa neko lidl zadevo, 50L "vrečke", ki ima nenormalno sesalno moč, izredno glasen in štorast. Kot dobra zadeva je, da lahko sesalno cev priključiš na izpuh. Posesa pa vse. Od gradbenega materiala do vode...

Končno spet sesalec, ki se mu da cev natakniti na izpuh. Na ta način se je dalo s starimi Hooverji odlično razpihat roštilj!

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je ciklonski ok.
Le tistih (okroglih) Hepa filtrov kupi nekaj na zalogo. Če sesaš npr. kakav (ki je masten), boš kmalu dal nov filter.
Je pa precejšnja packarija praznit sesalec. Oblak prahu in vsi na filter naviti lasje... Če te to ne moti, je v redu.
Obvezno vsak sesalec pred nakupom stestiraj. Cenejši so praviloma bolj hrupni! Jaz sesam z zamaški v ušesih...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni