|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva zadevica, sem sicer že videl. Nisem pa vedel, da je to očitno varovalo za enkratno uporabo, saj uniči zobe žage. Bolje že, da uničiš žagin list kot prst ampak glede na to, da vsaka sprožitev uniči žagin list je morda rahlo zaskrbljujoča "lažna" saprožitev (na primer vlažen les). Se pa verjetno ne bi pritoževal, če bi videl to varovanje v svoji žagi. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 8:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi da potem potrebno zamenjati samo zaščito list pa ostane "cel". Če malo paziš pa ne hitiš je mala verjetnost da se urežeš samo se vseeno lahko zgodi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ales007 Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem že videl, mislim da celo na tem forumu obstaja tema.
Gkrusi, kako veš da uniči zobe? Tu nisem videl, da bi katerega "utrgalo". Ali misliš, da je potem topa? Ker nabrusit je ni problem, sicer pa kaj je par 10 eurov v primerjavi s prstom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem že precej časa nazaj videl te posnetke. Zadeva zgleda prav zanimivo.
Imam občutek, da ko se žaga zabije je potrebno zamenjati celotno bremzo in pa klino, pa čeprav na posnetku ne zgleda tako. Je pa dejstvo, da do majhnih poškodb tkiva vseeno pride, ampak v primerjavi za odrezanim prstom to ni nič.
Sem se pa že spraševal kako je stvar občutljiva na motnje, pa kaj bi se zgodilo, ko bi žagal surov les, ali pa kaj se naredi če se kline dotakneš na predelu kjer ni zob. Dotik na tistem delu pa vseeno ni "prepovedan", se vam ne zdi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me zanima spet kako bi se obneslo na vlažnem lesu.
Ampak list pa tako hitro izgine, da bi bilo dobro snemati s kakšno hitro kamero.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ales007 je napisal/a: |
Gkrusi, kako veš da uniči zobe? Tu nisem videl, da bi katerega "utrgalo". Ali misliš, da je potem topa? Ker nabrusit je ni problem, sicer pa kaj je par 10 eurov v primerjavi s prstom. |
Sicer ne vem, ampak glede na silo, ki se pri tem sprosti in glede na to, da tega ne omenjajo predvidevam, da mora zobe kar pošteno poškodovat če ne uničit. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
...put a new blade on. Zamenjaš zavoro in rezilo žage. Pravijo, da v 5 minutah.
Za vlažen les in kovino pa ima bypass stikalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majster Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05 Prispevkov: 344 Aktiv.: 1.81 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap, po tem je definitivno v žagi hin kaj več kot samo zavora Pa tudi lepo zaščiti, samo še vedno nebi svojega prsta tiščal tja kamor ga je tip na posnetku  _________________ Smith & Wesson — the original point and click interface. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je če imaš gor rokavice ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TECHNIC Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18 Prispevkov: 582 Aktiv.: 2.57 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rokavico prereže, prst ostane ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole iz Discoverija je precej bol poučno, kot reklame na njihovi strani, se je vsaj žrtvoval in dal dobro razlago. Vglavnem zanimivo, nevem koliko te to stane za doma za hobi? Za industrijo oz. boljši SP, če dajo kaj nase, uporablja avtomate za žaganje in ti lahko samo transportni, podajni valjar zmečka prste, če ni zaščite pred njim, tako da nemoreš priti v neposreden stik z zobmi od žage.
TECHNIC je napisal/a: |
Rokavico prereže, prst ostane ... |
Ja verjetno, Na kaj se ozemljiš? Če ne dlan, ali so potem noge? Nekje more biti kontakt, mar ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
TIME WARP je zakon, sem kar debelo gledal, ko so se igral s to "cirkularko", čeprav je meni osebno bolj všeč demonstracija s hrenovko, ker roko na srce, noben ni tolk neumen, da bi počasi porival prst v žago, ampak zgolj po nerodnosti in nesreči, tako kot je prikazano s hrenovko, ki pa je tudi utrpela zelo majhno površinsko poškodbico,...
LP
I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni