|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SevenOfNine Član

Pridružen-a: Ned 07 Feb 2010 23:22 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.17 Kraj: Maribor - Krško
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 9:48 am Naslov sporočila: motor dc |
|
|
pozdravljeni
rabim motor:
-dc krtačni,
-okoli 300 rpm, lahko je tudi kaj več,
-moč ni tako pomembna
-za 12 V šlo bi tudi 24 V
zanima me kje bi ga lahko kupil, gledal sem že na farnelu samo me zanima če se bi dalo kje drugje dobiti kak tak motor za razumno ceno.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako moc ni pomembna???  _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SevenOfNine Član

Pridružen-a: Ned 07 Feb 2010 23:22 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.17 Kraj: Maribor - Krško
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
pač vrtel bo eno dobro uležajeno os, iz katere se ne bo odvzemala moč. Pa rečmo 6 W... pomembno pa je da se bo vrtela z točno določeno hitrostjo,...
nekaj gledam na ebayu, 2 eur pa take so cena + poštnina?!, sam nevem kako je pol z carino pa te fore |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krtačni motor ni najbolj točen, kar se tiče natančnih vrtljajev, razen če boš na nek način štel vrtljaje in po potrebi (avtomatično) korigiral.
Poleg tega taki motorji nimajo dolge življenske dobe (obraba krtačk) - če gre za aplikacijo, kjer bo motor v pogonu dan in noč, izbira krtačnega motorja ni v redu.
Glede eBay, uporabi iskanje, je bilo že velikokrat prediskutirano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SevenOfNine Član

|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha, ja vrtljaji se bojo regulirali samo ni kritično da so čisto točni. Naprava pa bo obratovala občasno.
Zanima me če je v sloveniji še kaka trgovina kje lahko pogledam, z ebay-om so sami problemi, baje da farnel tudi ni vredu, hte nima motrjev, pa me zanima če kdo pozna še kakšno, gugl pa mi ne pomaga več
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerjur Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.49 Kraj: Žiri
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
poglej v kakšno modelarsko trgovino
ali pa kak steper iz starega printerja. _________________ Avtomatika je zakon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majster Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05 Prispevkov: 344 Aktiv.: 1.81 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Recimo tukaj imaš par stvari, ki te bi znale zanimat.
Ti tvoji "ja vrtljaji se bojo regulirali samo ni kritično da so čisto točni" pa ne povejo prav dosti. Kolko je lahko odstopanje?
Brez kakega enkoderja pomoje ne blo šlo. _________________ Smith & Wesson — the original point and click interface. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SevenOfNine Član

|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
imam inkrementalca na osi , bol me skrbi kje dobit motor, uni modelarski so prehitri.
Našel sem tole na Virtual Vilage, pa mislim da je čist vredu za moj projekt.
Zanima me če ima kdo izkušnje z naročilom iz te trgovine, cena skupaj z poštnino je pod 22 eur tako da ne bi smelo biti carine? Pri naročilu lahko obkljukam nek insurance ki stane 2 eur, bog vedi kaj to pomeni. Jaz ga ne mislim uporabit. Motor mislim da nima oznake CE tako da načeloma ne sme v evropo... Samo baje da se da to rešit da označijo paket kot darilo.
Sem še kaj pozabil?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Podobno zadevo najdeš tudi pri C*****u.
Išči pod "pogonski motor 50:1".
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
SevenOfNine je napisal/a: |
imam inkrementalca na osi , bol me skrbi kje dobit motor, uni modelarski so prehitri.
Našel sem tole na Virtual Vilage, pa mislim da je čist vredu za moj projekt.
Zanima me če ima kdo izkušnje z naročilom iz te trgovine, cena skupaj z poštnino je pod 22 eur tako da ne bi smelo biti carine? Pri naročilu lahko obkljukam nek insurance ki stane 2 eur, bog vedi kaj to pomeni. Jaz ga ne mislim uporabit. Motor mislim da nima oznake CE tako da načeloma ne sme v evropo... Samo baje da se da to rešit da označijo paket kot darilo.
Sem še kaj pozabil?
lp |
Tole za reduktorem bi znal dobiti ravno v kakšni bolje založeni modelarski trgovini. Ponavadi se uporavljajo za modela letal kategorije slowfly ali pa jadralce. Informiraj se pri teh trgovcih z modelarsko opremo. Sigurno bi ti uspeli kaj poiskati in svetovati kakšno razmerje potrebuješ pri reduktoru in kakšen motor, da boš ime 300 rpm in 12V. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam enak motor iz iste trgovine. Naročilo je šlo brez težav, motor tih, momenta neverjetno veliko... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SevenOfNine Član

|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem našel ustrezen motor na c*****u, čist sem pozabil na to trgovino, bom vrjetno kar od tukaj naročil ker je bol ziher, čeprav me še vedno mikajo uni kitajski
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni