www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

motor dc

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SevenOfNine
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Feb 2010 23:22
Aktiv.: 0.17
Kraj: Maribor - Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 9:48 am    Naslov sporočila:  motor dc Odgovori s citatom

pozdravljeni

rabim motor:
-dc krtačni,
-okoli 300 rpm, lahko je tudi kaj več,
-moč ni tako pomembna
-za 12 V šlo bi tudi 24 V

zanima me kje bi ga lahko kupil, gledal sem že na farnelu samo me zanima če se bi dalo kje drugje dobiti kak tak motor za razumno ceno.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako moc ni pomembna??? Shocked
SevenOfNine
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pač vrtel bo eno dobro uležajeno os, iz katere se ne bo odvzemala moč. Pa rečmo 6 W... pomembno pa je da se bo vrtela z točno določeno hitrostjo,...

nekaj gledam na ebayu, 2 eur pa take so cena + poštnina?!, sam nevem kako je pol z carino pa te fore
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krtačni motor ni najbolj točen, kar se tiče natančnih vrtljajev, razen če boš na nek način štel vrtljaje in po potrebi (avtomatično) korigiral.

Poleg tega taki motorji nimajo dolge življenske dobe (obraba krtačk) - če gre za aplikacijo, kjer bo motor v pogonu dan in noč, izbira krtačnega motorja ni v redu.

Glede eBay, uporabi iskanje, je bilo že velikokrat prediskutirano.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SevenOfNine
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha, ja vrtljaji se bojo regulirali samo ni kritično da so čisto točni. Naprava pa bo obratovala občasno.

Zanima me če je v sloveniji še kaka trgovina kje lahko pogledam, z ebay-om so sami problemi, baje da farnel tudi ni vredu, hte nima motrjev, pa me zanima če kdo pozna še kakšno, gugl pa mi ne pomaga več

lp
Nazaj na vrh
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 2:47 pm    Naslov sporočila: icon_complicity  Odgovori s citatom

poglej v kakšno modelarsko trgovino
ali pa kak steper iz starega printerja.Wink

Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Recimo tukaj imaš par stvari, ki te bi znale zanimat.
Ti tvoji "ja vrtljaji se bojo regulirali samo ni kritično da so čisto točni" pa ne povejo prav dosti. Kolko je lahko odstopanje?
Brez kakega enkoderja pomoje ne blo šlo.

SevenOfNine
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam inkrementalca na osi Smile, bol me skrbi kje dobit motor, uni modelarski so prehitri.
Našel sem tole na Virtual Vilage, pa mislim da je čist vredu za moj projekt.

Zanima me če ima kdo izkušnje z naročilom iz te trgovine, cena skupaj z poštnino je pod 22 eur tako da ne bi smelo biti carine? Pri naročilu lahko obkljukam nek insurance ki stane 2 eur, bog vedi kaj to pomeni. Jaz ga ne mislim uporabit. Motor mislim da nima oznake CE tako da načeloma ne sme v evropo... Samo baje da se da to rešit da označijo paket kot darilo.

Sem še kaj pozabil?

lp
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobno zadevo najdeš tudi pri C*****u.

Išči pod "pogonski motor 50:1".

LpA
Nazaj na vrh
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.53
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SevenOfNine je napisal/a:
imam inkrementalca na osi Smile, bol me skrbi kje dobit motor, uni modelarski so prehitri.
Našel sem tole na Virtual Vilage, pa mislim da je čist vredu za moj projekt.

Zanima me če ima kdo izkušnje z naročilom iz te trgovine, cena skupaj z poštnino je pod 22 eur tako da ne bi smelo biti carine? Pri naročilu lahko obkljukam nek insurance ki stane 2 eur, bog vedi kaj to pomeni. Jaz ga ne mislim uporabit. Motor mislim da nima oznake CE tako da načeloma ne sme v evropo... Samo baje da se da to rešit da označijo paket kot darilo.

Sem še kaj pozabil?

lp

Tole za reduktorem bi znal dobiti ravno v kakšni bolje založeni modelarski trgovini. Ponavadi se uporavljajo za modela letal kategorije slowfly ali pa jadralce. Informiraj se pri teh trgovcih z modelarsko opremo. Sigurno bi ti uspeli kaj poiskati in svetovati kakšno razmerje potrebuješ pri reduktoru in kakšen motor, da boš ime 300 rpm in 12V.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enak motor iz iste trgovine. Naročilo je šlo brez težav, motor tih, momenta neverjetno veliko...
SevenOfNine
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem našel ustrezen motor na c*****u, čist sem pozabil na to trgovino, bom vrjetno kar od tukaj naročil ker je bol ziher, čeprav me še vedno mikajo uni kitajski

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni