www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Digitalna satelitska vprašanje...
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2003 8:29 pm    Naslov sporočila:  Digitalna satelitska vprašanje... Odgovori s citatom

Prejle sem listal conradov katalog in sem naletel na cenovono zanimiv digitalni komplet Povezava . Kaj mislite ? Zanima me tudi okvirno koliko programov je možno gledati "free" na eni poziciji antene brez prestavljanja.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2003 19:38
Aktiv.: 0.19
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2003 11:23 pm    Naslov sporočila:  re satelitska Odgovori s citatom

Ne vem če se ti splača,v mariboru,bom pogledal prodajajo skystar 2 ki je zakon in še poceni (okoli 15.000sit)lahko s pomočjo program dvb gledaš vse kodirane kodirane programe,ki so piratsko dosegljvi.na astri 19.2W je večimo nemških,večina iz analognih nap.sat2,rtl,od koderanih permierre,nekaj španskih,od angleških jih je malo,tisti,ki so dosegljivi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2003 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale Skystar je TV karica za PC- a ne ? To mi ne diši. Rad bi klasičen digitalni satelitski katerega bi zamenjal z sedanjim analognim.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2003 7:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povezava zgoraj izgleda ne deluje vrjetno zaradi cooki-ev - Torej če koga zanima naj gre na conradovo domačo stran www.conrad.at ter v iskanje vpiše kataloško 940573 ali 940596 ...ali pa samo " Digitale SAT Receiver "
jih je "gora" v cenovnem razredu od 100 Eur naprej. Zanima me kaj pomeni tisti RS232 priklop katerega imajo nekatere. (čemu služi ) oz. če nekdo prevede ter malo raztolmači tehnične podatke spodaj . Sprejemnik
DIGITALRECEIVER GECCO cena 110Eur.

Beste Ausstattung und hervorragende Qualität zeichnen diesen Free-to-Air Receiver aus. Er ist für Astra, Hotbird und Türksat vorprogrammiert, alle frei empfangbaren unverschlüsselten TV- und Radioprogramme. Plug and Play. Ausstattung: 2000 TV- plus 1000 Radio-Programmspeicher · Mehrsprachiges OSD · Software-Update via Satellit · DiSEqC 1.2 · Prog rammführer EPG now next · RS-232 Schnittstelle.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
gregio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2003 8:57 am    Naslov sporočila:  re rs232 Odgovori s citatom

Glej rs232 se ponavadi uporablja za nadgradnjo sofwera v satelitskem sprejemniku,disceq1.2 je pa če imaš motor za antene,da ti avtomatsko obrne,glej una dva sat. sprejemnika sta digiralna z asprejamanje t.i FTA
kanalov,če imaš napr. na astri so večina istih analognih programov na digitalni,mogoče 2 programa več,če si poznavalec nemškega jezika,pol no problem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vladek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11
Aktiv.: 0.47
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2003 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zivijo

A se da s skystar 2 odkodirati in gledati tudi programe, ki nudijo Slo podnapise, npr. Discovery.

In ali obstajajo samostojni low cost sprejemniki, podobnih možnosti kot skystar?
Nazaj na vrh
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2003 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Danes sem našel tole , in me zanima če kdo pozna te sisteme, ki jih prodaja podjetje ISKRA ANTENE. Kolikor sem gledal cene se mi zdi kar ugodno!

lp
Marko
Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2003 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš res dobro digitalno satelitsko kupi kartico SkyStar 2 in krožnik paraboličen vsaj 120 cm in neki boljši LNB ter rotor.
Z sosedom dobima okoli 3000 kanalov.Real TV,Slo 1,2.....Signal imama 70 %.Z rotorjem samo nastaviš satelit in že imaš več programov.

Če kdo želi lahko pride pogledat ali pa bom slikal kako mama vse narejeno !!

Iskrinih pa ne kupujte rajši daš več denarja za boljšo kot pa 2krat kupuješ,na Hrvaškem imajo zelo poceni in dobro robo !
Nazaj na vrh
gregio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2003 12:41 pm    Naslov sporočila:  re skystar 2 Odgovori s citatom

Ima pa ta kartica eno slabost,da je minimum 800Mhz račualnik z vsaj 512mb rama, vsaj 64mb grafično karticoda ti dela kolikor toliko vredu,zaradi tega ker nima svojega mpeg-2 dekoderja,[slovenščina je zame španska vas] imam premer krpžnika 80cm in je delal še kar dobro,dtugače pa za gledanje satelitskih programov je to najcenejša varjanta,res je da obstajajo dražje kartice,ki imajo svoj mpeg dekoder in zahtevajo slabše računalnike samo so skoraj 2 krat dražje
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2003 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem v Conradu v Gradzu navabil tisti "Free-to-Air SAT Receiver" za 85,95 EUR katerega sem zamenjal z sedanjim analognim ki me je že zafrkaval. Koliko sem stvar poskušal kar dobro dela. Programov je veliko a vprašanje če je sploh kak dober Sad

Copy-paste www.conrad.at Artikel-Nr.: 940743

Koda:
Produktbezeichnung:

Für den Empfang nicht verschlüsselter digitaler TV- und Radioprogramme ·"AC 3 / Dolby Digital-Surround Sound" Ausgang · Software-Update über Satellit bzw. über serielle Schnittstelle (PC oder Receiver) · 2000 Programmspeicherplätze · Elektronischer Programmführer (EPG) · 4-stellige LED Programmanzeige · DiSEqC 1.0 und 1.2

PS.
Dvojni univerzalni LNB stane 22Eur

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2004 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri FTA je zadeva taka da ni mogoče gledati kodiranih programov niti se sprejemniki dajo raširiti s kakšnim čitalcem kartic. Do pred nekaj časa je bil raj za gledanje dokler je laufal še Via I sistem ker se je dal enostavno odkodirati tudi sam sem bil uporabnik tega ampak v zadnjih časih je vse bolj črn ekran ker večina prehaja na Via II, Seca II in večino drugih kateri niso še razbiti. Imam Humaxa 5300 in dodaten CAM Magic modul,
programator in nekaj kartic tudi za sistem 6in1 ampak moram povedat da se da čedalje manj odpirat ker večina prehaja na drugo generacijo kodnih sistemov.
Nazaj na vrh
piki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 0:53
Aktiv.: 0.25

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2004 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hi!
Kje se da v SLO dobiti SkyStar2 kartico. Še boljše pa če mogoče kdo ve kje v Avstriji, ker tam dobim davek nazaj pa še rač. komponente so cenejše.
Nazaj na vrh
b0j3
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Apr 2004 19:52
Aktiv.: 0.49

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2004 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Hauppageovo kartico in to na Linux-u in zadeva deluje odlično.
Ker ima kartica mpeg2 IC in Linuxov driver to podpira (baje pod Windowsi to ne deluje) je zadosti Pentium 200 Mhz (preizkušeno).
Nato pa furam vdr software, ki lahko snema na program na disk preko dma in tako hitrost zapisovanja ni odvisna od hitrosti procesorja. Samo da plata podpira dma dostop do diska.

Če koga zanima kaj več - le na dan z vprašanjem Wink
Nazaj na vrh
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2004 9:34 pm    Naslov sporočila: icon_idea digitalna SAT Odgovori s citatom

Kje pri nas dobiti najceneje digitalni reciver in glavo za satelitsko, da v njega lahko vstaviš kartico za TV SLO. Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu.
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2004 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak receiver kateri ima čitalec kartic Viaces
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni