|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elektronik93 Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2010 22:11 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.18 Kraj: Celje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik93 Član

|
Objavljeno: Ned Jun 13, 2010 12:08 am Naslov sporočila: vibracijski dodajalnik |
|
|
Lepo prosim če ve kdo za kakšen dodajalnik ki bi bil naprodaj naj mi lepo prosim pove ker se zelo mudi z njim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jun 13, 2010 12:13 am Naslov sporočila: Re: vibracijski dodajalnik |
|
|
Na posnetku se samega vibratorja niti slučajno ne vidi ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik93 Član

|
Objavljeno: Ned Jun 13, 2010 12:19 am Naslov sporočila: vibracijski dodajalnik |
|
|
Ne gre se za sam vibrator. Dal sem za primer da se bo videlo za kakšne kose se bi to šlo. Tudi tiste slike ki si jih dal oz tistih elektromagnetov oz. vibratorjev na zrak. V tem kulko sem jaz videl sta bila noter samo dva elektromegneta. Ampak ta elektro magneta jaz newem kako bi ti krmilil oz naredil krmilno shemo saj sem tudi bolj začetnik v elektroniki in podobno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.19 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Jun 13, 2010 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Kdo bi si mislil, za kaj vse uporabljajo vibratorje ?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Jun 13, 2010 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je narejena sila enostavno. V podjetju kjer sem bil prej zaposlen smo imeli par vijačnikov Bollhof (Uniqick). Kot je nekdo napisal - posoda za vijake je na listnih vzmeteh. Trese jo elektromagnet -50Hz. Starejše izvedbe so imele 3 elektromagnete novejše enega. Stari so imeli regulacijo narejeno z močnejšim žičnim potenciometrom (podoben izgled kot varjak) Novejši pa s triacom. Novejše posode za vijake so bile aluminijaste starejše pa iz alerdita. Obstajala je še pnevmatska varianta. (rekli smo mu kipar) Škatla velikosti ca 15x30cm, ki je bila na eni strani pritrjena na ohišje s tečaji. cilinder pa jo je dvigal ter spuščal za ca 90°. Zgornji položaj je bil nekje na 10 (gledano na urne kazalce) Na sredini posode navpično je bila reža malenkost širša od debeline vijaka, tako da ga je zadržalo za glavo. Če bom mora jutri hodil v firmo bom stvar poslikal. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni