www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Centralno zaklepanje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 11:23 pm    Naslov sporočila:  Centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Imam problem na avtu Škoda Fabia z centralnim odklepanjem. Že kakšen mesec se mi je občasno dogajalo, da se avto ni odklenil z prvim pritiskom na daljincu, z naslednjim pa se je. Danes pa mi je popolnoma zatajilo; zaklenil sem ga še normalno, odklenit pa ga nisem več mogel z daljincem, ko pa sem ga odklenil z ključem so se mi odprla samo voznikova vrata, ostala so bila zaklenjena...tu sem opazil da ni svetila lučka v vratih in v kabini. Odpeljal sem se normalno, nato sem lahko zaklenil z daljincem, odklenil pa sem z ključem tri vrata...sovoznikova nikakor ne morem odpreti.
Zanima me če ima slučajno kdo wiring shemo za ŠKODO Fabio za centralno zaklepanje/odklepanje...naj omenim, da nimam alarma! Lp

me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 6:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Octavii s podobnimi simptomi je pomagalo čiščenje kontaktov na bateriji v daljincu-ključu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kvizko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 8:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem že naredil....dogaja se pa pri obeh ključih.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako misliš da sovoznikovih vrat ne moreš odpreti? Niti sključem preko ključavnice ne? Potem je problem v ključavnici v teh vratih - lahko mehanska.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko da je problem s stikali v ključavnici (isti problem kot pri Golf 4 in Passat 3B) ki detektirajo stanje vrat ter ključavnice. Če se ne motim se ta napaka vidi na testerju. Malo branja imaš tukaj in tukaj.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kvizko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Protonček...imam samo eno ključavnico in to na voznikovih vratih. Očitno me jezi kontakt al podobno, ker mi je prej, ko sem se pripeljal na Porsche delovalo preko daljinca Evil or Very Mad
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha...tako imam jaz na meganu....ampak iz notranje strani lahko vedno odprem vrata, čeprav nimam "lulčka" na notranji strani za ročno odklepanje - pač odpreš vrata s kljuko...če imaš tako kot VW, ki imajo ta "lulček" skrit popolnoma noter, je pa res kriza...
Ampak tole mi smrdi na kakšen slab kontakt, po možnosti kakšen rele, lahko pa kot pravi PPG78, stikalo pozicije motorčka - če le-to namreč NE javi da so vrata odklenjena, jih pač ne boš zaklenil, ker sistem misli da so ŽE zaklenjena...
Drugače pa poznam ta občutek ko nekaj dela, ko prideš na servis - Murphy-ev zakon pač...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
geslo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Sep 2009 19:17
Aktiv.: 0.20
Kraj: Pod pohorjem

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš malenkost počakal ti ga lahko jaz naslednji teden vržem na tester.
Avto je letnik?
Sem imel nedolgo nazaj enak problem. Pridem, do avta in nič. Oba daljinca sta se odločila , da bosta nehala komunicirat z avtom. Rešil sem z sinhronizacijo. Ampak pri tebi naverjetneje ni tu težava. Možno je tudi, da ti je voda zalila komfortni modul. A se ti je to dogajalo po dežju? Imaš mokro vlažno pri nogah na voznikovi strani...
Pomik stekel ter komande na voznikovih vratih delujejo?
@protoncek
Vag skupina ima tako narejeno, da ko ga zakleneš preko centralnega, ga ne moreš več odpret preko kljuke ali bilo kako drugače, lahko le preko centralne tipke v avtomobilu ali pa na daljincu ali pa preko zunanje ključavnice.

Lep pozdrav

Nazadnje urejal/a geslo Čet Jun 17, 2010 10:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj tako je bolje---namreč pri meni sicer ne moreš dvigniti zaklepa (ker ni tega štifta), lahko pa načeloma s kakšnim vzvodom (pri majčkeno odprti šipi recimo) odpreš vrata preko kljuke...ne ravno protivlomilsko...
Nazaj na vrh
geslo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ti pa ne omenim, da ti z navadnim štiftom odpre vrata preko ključavnice, zamenja računalnik, vstavi kartico in se veselo odpelje
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozabil si dodati da je to mogoče prav pri vseh avtomobilih...nobeden tukaj ni izjema.
Nazaj na vrh
geslo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je.
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem prebral vse poste o centralnem zaklepanju in nisem našel nič, kar bi potreboval. A slučajno kdo ve, kje se nahajajo moduli potrebni za CZ v Škodi Fabii???
Lp

tihi10
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Okt 2009 21:32
Aktiv.: 0.32
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škoda Fabia ima modul za CZ pod armaturo, desno od volana.Je treba spodnjo plastiko sneti.
LP
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala tihi10...a imaš mogoče kaj izkušenj z omenjenim CZ?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni