|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.58
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2009 9:14 pm Naslov sporočila: Zunanji reflektor in senzor |
|
|
Danes, ko me ni bilo doma je lokalni električar montiral senzor za zunanji reflektor pred vrati. Dosedaj se je reflektor prižigal in ugašal s stikalom. Sedaj pa mi je stikalo tako zvezal, da ni več v funkciji. Torej reflektor deluje samo preko senzorja. Zanima me čemu je namen, da je stikalo sedaj "mrtvo"?
Včasih bi rad, da se reflektor ne prižiga in bi ga preprostro ugasnil preko obstoječega stikala.
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2009 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem od električarja striktno zahteval, da mi stikalo veže prav za take primere. Če mi že doma niso pustili da bi to naredil, je pa vsaj to obveljalo . Svetujem ti, da pogledaš, če lahko stikalo ponovno usposobiš. Če imaš srečo, je samo iztaknil iz stikala in povezal s čeveljčkom. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2009 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj sem že pogledal. Samo dve žici je skupaj staknil kar v sponki od stikala. Saj lahko jaz to sam uredim, vendar me zanima, če je kakšen vzrok, da se to nesme?
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2009 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je rekel, da če jo ugasnem in prižgem, potem 5min ne deluje, ker mora narediti selftest. Poglej navodila za senzor. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2009 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navodil nisem dobil, tako da nemorem pogledati.
Imam pa doma še en senzor, ki pa je zvezan preko stikala. Če prekinem tokokrog preko stikala in ponovno sklenem tokokrog (po cca 15 sec) se luč prižge, sveti toliko časa kot je nastavljeno in ugasne.
Če pa prekinem in sklenem tokokrog zelo na hitro, pa se luč trajno prižge. Potem jo moram ugasnit s stikalom.
Vendar v tem ne vidim nobenega problema.
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 10:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Vzemi briko stran in poveži spet preko stikala.
Ne bo nobene tažave. Edino, ko boš stikalo vklopil, bo luč nekaj časa svetila.
In na stikalo s flomastrom označi, kje je prižgano in ugasnjeno. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK.
Hvala.
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laksikon Neznanec

Pridružen-a: Pet 05 Feb 2010 10:50 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: CE
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Koliko kaj porabijo ti IR senzorji?
Doma imamo kar nekaj teh senzorjev za luč pa me informativno zanima.
Foter je kupil še par senzorjev in sem opazil, da so eni relejni (klikajo) drugi pa elektronski. Cena je bila ista, piše pa tak nič na škatli.
Pa še nekaj, eden senzor mi je začel nagajat, kar non stop vklaplja in izklaplja. Sem ga odklopil za en čas, potem se je nastavil (en čas je vklopljen) in po prvem ponovnem vklopuje zopet začel nagajat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni