|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Ste že imeli težave na tehničnem pregledu oz policistih zaradi 'dodatne' osvetljave (policijske luči,...) pri prevoznih sredstvih? |
DA |
|
25% |
[ 6 ] |
NE |
|
75% |
[ 18 ] |
|
Skupaj glasov : 24 |
|
Avtor |
Sporočilo |
dangerduck Neznanec

Pridružen-a: Pet 23 Jul 2010 1:43 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Long Island
|
Objavljeno: Pet Jul 23, 2010 1:51 am Naslov sporočila: Motor svetlobni efekti ostalo |
|
|
Pozdravljeni!
imam motor (no ja trenutno ga je polovica na servisu zaradi nesreče) vendar ravno zaradi tega imam čas da napeljem svetlobne efekte ki sem jih že dal ćasa nameraval
(med njimi tudi policijski strobo ne ne rabim poslušat glede zakonodaje) in me zanima akumulator mi daje 12V napetosti imam mikrokrmilnik ki rabi 12v za napajanje in 5v za napajanje relejev plus potrebujem še 3,6V vse svetleče vrvi in LED diode deljujejo na 5V.
Luč pri motorju se mi vžge že s kontaktom in bi najraje vezal nanjo zanima me le kako naj zbijem iz 12V na 5V in 3,6V brez kakršnih koli večjih vezij =)
Lepo prosim za pomoč in sheme če je mogoče =)
Najlepša hvala vaš DD  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Pet Jul 23, 2010 7:05 am Naslov sporočila: |
|
|
To kar rabiš poslušati glede zakonodaje. Če rabiš izključno na svojem dvorišču, ne rečem nič.
V kolikor se pa s takim avtom-motorjem serješ po cesti je pa to čisto drug svet in znaš hitro povzročiti kakšno [cenzurirano], sploh s svojo pametjo.
Če te ne bo prijavil kdo drug te bom pa jaz. Z največjim veseljem.
Hvala ampak takih norcev na naših cestah NE rabimo.
Če se jaz do tebe obnašam strpno (ne svetim z dolgimi v bučo), pričakujem tudi to nazaj, da ne sipaš svetlobe naokoli po nepotrebnem.
Pri registraciji tudi ne bodo najbolj zadovoljni če je avto-motor okrašen kot novoletna jelka.
Sploh s kakšnimi custom-made-doma-spackano HID in ledicami pod pokrovom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70763.30
|
Objavljeno: Pet Jul 23, 2010 7:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dangerduck Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
To kar rabiš poslušati glede zakonodaje. Če rabiš izključno na svojem dvorišču, ne rečem nič.
V kolikor se pa s takim avtom-motorjem serješ po cesti je pa to čisto drug svet in znaš hitro povzročiti kakšno [cenzurirano], sploh s svojo pametjo.
Če te ne bo prijavil kdo drug te bom pa jaz. Z največjim veseljem.
Hvala ampak takih norcev na naših cestah NE rabimo.
Če se jaz do tebe obnašam strpno (ne svetim z dolgimi v bučo), pričakujem tudi to nazaj, da ne sipaš svetlobe naokoli po nepotrebnem.
Pri registraciji tudi ne bodo najbolj zadovoljni če je avto-motor okrašen kot novoletna jelka.
Sploh s kakšnimi custom-made-doma-spackano HID in ledicami pod pokrovom. |
tebi bom z največjim veseljem posvetil v glavo drugim tega ne delam samo tebi pa bom=)
dokler neveš za kakšno svetilnost se gre prosim zadrži zase!
mare69:
brez skrbi gre za medlo svetlobo in ni NFS style nisam s fužinama =)
hvala za nasvet seveda tokovi niso večji kod 0,5A bog ne daj xD res je do zdaj se še nisem ukvarjal s toliko različnimi napetosti da b jih dobl z istega vira =) najlepša ti hvala =) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
dangerduck je napisal/a: |
tebi bom z največjim veseljem posvetil v glavo drugim tega ne delam samo tebi pa bom=)
dokler neveš za kakšno svetilnost se gre prosim zadrži zase! |
Do ostalih članov foruma se obnašaj spoštljivo! Tole je prvo opozorilo ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dangerduck Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
aham uredu jaz sem pa za njega lahka norec ? samo lepo sem mu povedal nazaj
Oglej si še enkrat pravila ! Tole je drugo opozorilo ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne zamerim nič, dokler 'svetiš' samo po svojem dvorišču, ko se pa s čim takim spraviš na cesto pa moraš upoštevati iste predpise kot vsa ostala vozila.
Pravtako če se izdajaš za policaja pa to nisi lahko fašeš kar konkretno kazen.
Ledice so na meji moje tolerance, policijska lampa pa daleč preko in ko v igro pride še važenje pred sovrstniki gre rado kaj narobe.
Enega podobnega pacienta smo pred leti imeli tukaj, iz odpada je odmontiral policijsko hrupo ter se z njo podil po mestu kot največji car. Pa je enkrat nasproti pripeljal policijski avto med njegovim važenjem. Tako je tudi odšel z njimi, od takrat naprej je bil mir. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
dangerduck je napisal/a: |
aham uredu jaz sem pa za njega lahka norec ? samo lepo sem mu povedal nazaj |
Pravilo št.1 Na dobri poti si. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dangerduck Neznanec

|
Objavljeno: Ned Jul 25, 2010 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Ne zamerim nič, dokler 'svetiš' samo po svojem dvorišču, ko se pa s čim takim spraviš na cesto pa moraš upoštevati iste predpise kot vsa ostala vozila.
Pravtako če se izdajaš za policaja pa to nisi lahko fašeš kar konkretno kazen.
Ledice so na meji moje tolerance, policijska lampa pa daleč preko in ko v igro pride še važenje pred sovrstniki gre rado kaj narobe.
Enega podobnega pacienta smo pred leti imeli tukaj, iz odpada je odmontiral policijsko hrupo ter se z njo podil po mestu kot največji car. Pa je enkrat nasproti pripeljal policijski avto med njegovim važenjem. Tako je tudi odšel z njimi, od takrat naprej je bil mir. |
lepo hvala za toleranco ja in tudi jaz bi takšnega kretena s policijsko btw niso strobo so navadne modre LED diode niso CREE ali visoko svetleče tak da brez skrbi nebom te zaslepil =) zakon pa poznam |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Ned Jul 25, 2010 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ledice 3 zaporedno in upor na akku od motorja preko ustreznega stikala. Dokler je tok tudi pri najvišji napetost znotraj 30mA ali še raje 20mA kakor te ledice zmorejo bo vse ok.
Za mikrokontroler, kot že rečeno linearni 5V regulatorj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni