|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fatmir Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36 Prispevkov: 159 Aktiv.: 0.75 Kraj: Severna Primorska-Idrija
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 8:41 pm Naslov sporočila: Avtoradio Golf V -rešeno |
|
|
Pozdravljeni,
Kupil sem (rabljen) original avtoradio RCD310, ki podpira mp3. Radio je vzet ven iz VW tiguana. Radio sem zmontiral v Golf 5, sedaj mi pa zahteva kodo. Moj RCD300 ima kodo zapisano v kartici oblike osebne izkaznice, RCD310 pa nima nikjer. Če radio zmontiraš nazaj v VW Tiguana dela normalno, za druge avtomobile pa je potrebno generirati nov ključ. A se je že kdo ubadal s čem podobnim.
Lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
63.29 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
Nazadnje urejal/a fatmir Pon Avg 23, 2010 3:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena možnost je ta da, radio priklopiš na ta način, da ti bo
deloval na podaljšanih žicah in dodatnem ACCU 12V iz
Tiguana v Golfa. Če seveda niso spet izumili kaj novega v
avtomobilski industriji. Problemi pa seveda če to
deluje nastanejo na servisu ko ti odklopijo ACCU ali pa
Lp,R
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
a.) Vpisat je potrebno kodo, ker je avtoradio pač izgubil napajanje
b.) Vpisat je potrebno kodo, da se radio "odklene" ter prilagodi na drug avto
c.) Tester, pa naj ga tam nakodirajo na avto.
Mojih 5 centov. Sicer pa, si klical na servis?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fatmir Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36 Prispevkov: 159 Aktiv.: 0.75 Kraj: Severna Primorska-Idrija
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tiguan naj bi zaznal avtoradio, moj pač ne, sprogramirano je že tako, drgač pa ti ga na servisu na novo sprogramirajo z kombinacijo sw avtomobila. Sem pač mislil, če je še kaka druga varijanta.
Ena je ta, da se iz eeproma 95128 izpiše dump in potem skalkulira z določenim programom in dobiš kodo. Mi bojo pri rednem servisu avtomobila popravili še to pa bo, eno uro več plačal.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ne prebere kode iz rač. avtomobila?
Vedno, ko odklopiš napajanje na radiu, se prikaže ob vklopu CODE in nato LEARN potem pa se odklene.
Koda je shranjena v Tiguanu, mogoče se jo da prebrati preko računalnika?
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri Oplu poteka tako da če radio jemlješ ven in ga daješ v drugi avto, radio je potrebno "nekako odjavit v tistem avtu in ko ga potem daš v drug avto računalnik zazna da je tam ko je bil prej odjavljen, potem ti dovoli v drugem avtu ponovno aktivacijo". Nekako tako so mi razložili, kodo pa moraš imet.
Lp
Božo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fatmir Član

|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na VW servisu so mi zrihtali kodo, potrebna je bila samo serijska številka avtoradia in to brezplačno.
radio je model rcd210mp3 in ne 300.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni