www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Če vam RF ključ ne odklene avtomobila....
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 12:16 pm    Naslov sporočila:  Če vam RF ključ ne odklene avtomobila.... Odgovori s citatom

Po včerajšnjem pogovoru z mobilno merilno ekipo APEK (Agencije za Pošto in elektronske komunikacije) sem dobil zanimivo informacijo, ki se jo splača deliti z ostalimi.
Velikokrat se mi zgodi, da mi daljinsko RF (ne infrared) odklepanje na kakšnem parkirišču enostavno noče odkleniti avtomobila, čeprav na drugem parkirišču lahko avtomobil odklenem z razdalje 100m. Vedel sem, da je vzrok motnja, a nikoli nisem raziskoval dalje, kdo jo pravzaprav povzroča. Takšen primer je bil recimo na parkirišču pred "superstaro" v Kopru, pa tudi ena izmed mečkatorjevih garaž v LJ. V teh centrih so vzrok za nedelovanje naprave, ki jih natakarji uporabljajo za prenos naročil s svojega mobilnega terminala v blagajniški PC. Pri teh napravah je izbran napačen frekvenčni pas, in zato potem te naprave oddajajo tam, kjer ne bi smele. Drugi vzrok so lahko brezžične kamere, ki so narejene za vragsigavedi katero državo. Tretji vzrok so že bile poceni brezžične slušalke.
Skratka, če naletite na takšen primer, lahko to sporočite APEK-u, ki bo v doglednem času naredil adekvatne meritve in pozval motilce, k odpravi nezaželjenih motenj.

Povezava do strani APEK

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70763.16

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Najbolje, da bi nosili s sabo kakšen prenosni "spektralc" in širokopasovno anteno Smile

Tako bi bilo hitreje Smile . A tudi oni se trudijo.......

me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko se je meni zgodilo nekaj podobnega na parkirišču ene od firm v Laškem sem okrivil ključ.Seveda sem ga razdrl in preveril par točk, ki bi lahko bile vzrok... Brez uspeha seveda.In glej ga zlomka-res imajo na stavbi brežični video sistem...

Hvala za uporaben info.
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko so z elektra prišli podirat drogove za elektriko je bilo tudi zanimivo. Prišli so na dvorišče, vključili dvigalo, ki se seveda krmili brezžično, izgleda, da ravno na 434MHz ali pa blizu tega, jaz pa sem moral umaknit avto Smile . Daljinec seveda ni prijel tudi čisto zraven avta, zato sem odklenil s ključem, potem pa je alarm tulil, ampak je bilo OK, ker sem ga hitro porinil v ključavnico ob volanu in je nehalo, pa tudi avto sem lahko vžgal.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas je bilo za nikakršen doseg takih oddajnikov precej zaslužno drevje, ki se je dotikalo žic el. napeljave na drogovih, lastnica je namreč green usmerjena in ona ne bo poradirala te svoje (zanemarjene) hoste pod žicami.

Elektro pa vse do letos baje ni smel poslati brigade z motorkami, da je vsaj za nekaj časa naredila red.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S51AG
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 14:28
Aktiv.: 0.07
Kraj: Ptuj, JN76wk

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Adi,

ali pa je treba v avtombilskega daljinca izdelati en fajn linearc na lampo. Domet zagotovljen Smile

Šalo na stran: pred leti sem imel v Astri vgrajen Boschev alarm Bloctronic RF z daljincem na 70 cm bandu. Čim sem parkiral v bližini kakršnih koli TK objektov, je bilo z odklepanjem konec, zaklenil pa si sicer brez težav. Vedno, ko sem parkiral na neznanem kraju, sem malo pogledal, če so na strehi kakšne antene Wink

Lp,

Tono
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrašanje za Tono- ta.

WV in rool koda. Sodelavec ima Pasata (letnika ne vem) Serijsko ima vgrajeno daljinsko centralno zaklepanje. (čisto natančne storije dogodka ne vem več) Skratka, nekoč, ko je parkiral pred blokom in je zaklenil svoj avto je istočasno odprl sosednje parkiranega Polota. Shocked Brick wall Ko so kasneje poskušali so komande delale kontra. (vozilo je bilo od sosede) Če se prav spomnim, je povedal, da je z daljincem Polota lahko Pasata zaklenil. Odpret pa ga ni mogel. Mislim, da je po tem dogodku soseda avto odpreljala na servis. Kako so potem to rešili nisem spraševal.

S51AG
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 14:28
Aktiv.: 0.07
Kraj: Ptuj, JN76wk

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hecna stvar Smile

Polo je tudi imel originalno centralno zaklepanje ali je bila zadeva kitajskega porekla?

Lp,

T
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S51AG je napisal/a:
Hecna stvar Smile

Polo je tudi imel originalno centralno zaklepanje ali je bila zadeva kitajskega porekla?

Lp,

T

Ne vem. V Passatu je bil orginal. Če se bom spomnil, bom vprašal. Passat je last mojega predpostavlenega.

digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se je zgodila dokaj hecna zadeva. Avto (Vectra) sem zaklenil z daljincem, bil odsoten 4 ure, medtem sem nekajkrat pritisnil gumb za odpiranje oziroma zapiranje. Ko sem prišel nazaj, daljinc ni več prijel. Zmeril sem baterijo in je ok. Kakšna ideja, kaj stroriti?

lp
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po navodilih moraš znova upariti daljinca ker si mu roll kodo premaknil predaleč....
Ponavadi procedura vsebuje ključ v ključavnici, kontakt in pritisk/držanje tipke daljinca. Točno imaš opisano v navodilih, če jih nimaš pa upam da bo kdo napisal točen postopek, ampak bo najbrž dobrodošel podatek še kak letnik avta recimo...
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opel Vectra l 98. Navodil nimam. Bom poskusil poiskati na netu, če pa kdo ve iz roke pa bi bilo super.
Hvala.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko tudi malce blefiraš.
Meni je parkrat uspelo Whistle
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar rešena zadeva. Ključ v ključavnici, kontakt, pritisnil sem gumb za odklepanje, in zadeva je začela delovati. Jaz bi sicer preživel tudi brez tega, Ker pa je avto od moje boljše polovice, me je že lep čas morila s servisom (eur ???).

Hvala
lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni