www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Računalnik mi zablokira?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blaz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 22:33
Aktiv.: 0.09
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 12:56 pm    Naslov sporočila:  Računalnik mi zablokira? Odgovori s citatom

Kar naenkrat mi računalnik zablokira, miska obstane, ura v orodni vrstici tudi.
Pomaga samo to da računalnik resetiram.

Še enkrat sem naložil cel sistem, resetiral bios pa ni nič bolš. Ima kdo še podoben problem? Kako ga rešiti?

stealth.us
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi nekaj časa presedet za njim, pa migat z miško, pa boš vido, če se ti morda za krajši čas premakne. Če ne pa pritisni alt+ctrl+del pa bos vido kaj ti cpu požira. Downloadaš morda torrente?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sumim hardwersko težavo. Najprej preglej elektrolite na osnovni plošči - če ni slučajno kateri malo napihnjen (lepo se vidi na vrhu). Težava je lahko tudi napajalnik - izmeri napetosti. Tudi na njemu so lahko težava elektroliti. Mogoče ga celo poskusiš zamenjati. Preveri kako je s hlajenjem procesorja - se ventilator vrti, ni mogoče preveč zaprašen, ga mogoče ne pokriva kak flat kabel.
blaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Ko mi računailnik enkrat zablokira se miška ne premakne več. Kombinacija tipk alt+ctrl+del ne deluje. Malo pa sumim da mi dela internet vmes, ker mi lučke na modemu vtripajo. Torentov nism downloadal ze nekaj casa, vcasih sem jih pa kar nekaj.

Elektroliti na matični in tudi na napajalniku niso napihnjeni, hlajenje je dobro ker nimam "pokrova" na računalniku in imam še dodatne ventilatorje.

stealth.us
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si pregledal računalnik z programi za Spyware in te zadeve?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se to zgodi tudi ce ga recimo takoj po resetu spravis v BIOS in pustis tam cakati v nedogled ? Ce ne, potem je jasno, kje je tezava Rolling Eyes Ne bi me namrec prevec cudilo, ce bi kaksen kos spyware-a ali (se bolj verjetno) zelo zmeden gonilnik za graficno uspesno "zamrznil" Windowse (meni jih sicer z "blue-screeni" ponavadi razsuje in ne zamrzne, a se je tudi to ze zgodilo).

Ce se to zgodi tudi tam, potem bi jaz ob tem, kar ti je ze Silvo predlagal, pogledal tudi temperaturo komponent (graficne, procesorja in chipseta na motherboardu). Ce imas moznost zamenjati graficno ter procesor za drugega, ki pase v isti motherboard, potem naredi tudi to.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1: To, da nimas pokrova, ni nujno dobro za hlajenje - (kvalitetno) ohisje je namrec oblikovano tako (vkljucno s postavitvijo ventilatorjev), da zrak v njem cimboljse krozi. Z odstranitvijo pokrova je nekaj komponent hlajenih manj, kot bi sicer bile. Ce je tezava res HW narave, jo zgoraj zagotovo povzroca pregrevanje in si torej sam kriv za tovrstne tezave.

2: Ce utripajo lucke na broadband modemu (ADSL/kabelski), potem to se ne pomeni, da deluje tudi racunalnik, saj je do naslednjega kosa opreme povezan modem (ki paketke sprejema nekaj casa tudi, ce jih racunalnik ne pobira dalje) in ne racunalnik sam.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opaziš takrat, ko ti zablokira kako aktivnost diska?(utripa ledica) Če pritiskaš na tipkovnici Caps Lock, se prižiga ledica "Caps Lock" ?
blaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno se ne spomnim da bi mi disk kaj delal. Vam povem ko mi bo spet zablokiral Confused
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel podobne simptome - pojavili so se, ko je začela izdihovati grafična kartica. Tako da ti priporočam da poizkusiš Sokratov nasvet.
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se strinjam z Domenius-om. Pomoje ti je zacela izdihovati grafična kartica.
Poglej če se ti ne pregreva!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni