www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Model radia?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RobertJecl
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 07 Sep 2010 20:39
Aktiv.: 0.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 1:23 pm    Naslov sporočila:  Model radia? Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
V naši kleti se že dolgo valja en star radio. Niti sanja se mi ne kako zelo je star in ali ima že ukv. Vem samo da ima veliko sentimentalno vrednost za našo družino.
Radio naj nebi bil vklopljen kakih 10 let in me zanima če ga lahko preprosto samo vklopim in preverim če deluje ali bi moral kaj posebej naredit? Če ne deluje se da dobit vse dele? Drugače me pa tudi zanima kako ga najboljše obnovit. Sam bi rad prebarval ohišje. Katera barva bi bila najbolj primerna za to?

image002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  369.99 KB
 Pogledana:  33 krat

image002.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je to mogoče TO?
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne barvaj, samo lakiraj če moreš.

Prvotna barva oz. vzorci, to je popolnost. Wink
Nazaj na vrh
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot pravi @žrepko.
Radio je lakiran s prozornim lakom, da se vidi tekstura naravnega lesa in na vsak način naj tako ostane. Radio je dragocena rariteta in ga je škoda uničiti.

Če lak ni poškodovan, bi mogoče zadostovalo poliranje s fino polituro, če je poškodovan se pa površina pobrusi s finim brusnim papirjem in polakira s prozornim lakom.
Ne bi bilo slabo, če povprašaš kakega dobrega strokovnjaka (mizar, restavrator, pleskar...) o postopku in o vrsti laka. Če nisi vešč lakiranja, daj raje obnoviti njemu.

LP
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi radio bil moj, bi izbral šelak.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 8:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

....moje oči rečejo: Oh, da bi jaz imel tako reč doma...vsaj podobno..
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70796.76

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
RobertJecl
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po dolgem času spet tukaj pišem. Sam razmišljam da bi radio predelal oziroma ven vrgel staro elektroniko in ga predelal da deluje kot internet radio in zadevo postavo v dnevno sobo. Ampak vsakega ko poznam mi to odsvetuje. Kaj pa vi mislite o tem? Smile To je zdaj čisto filozofska debata sicer. Sam mislim da pač "duša" radia bi se ohranila če bi zunanjost izgledala popolnoma enaka. In lahko ga še kar najprej tako uporabljam še kar nekaj let. Kaj pa vi mislite? Smile
LP
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, jaz pa sem bolj mnenja da je važna notrajnost in ne zunanjost Think
Mimogrede ali radio deluje?
Nazaj na vrh
RobertJecl
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmja. Če deluje preprosto nevem in me je kar ga strah ga vklopit. Vsekakor pa vem da zadeva ni bila vklopljena kakšnih 20 let.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, če ga neboš preizkusil neboš nikoli vedel Wink
V najslabšem primeru lahko še vedno noter daš internetni radio Wink
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.88
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse vzamem, kar boš "ven vrgel" !!!
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.90
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še kar redek je kateri ima vse gumbe še na svojem mestu.. Hmm lahko bi pa komplet z ohišjem odstopil Sebastjanu katerega naredi tako lepo obnovi ,da je kot iz trgovinice ..Mi pa zrihtamo drugo ohišje za internet..
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 9:44 pm    Naslov sporočila:  Re: Model radia? Odgovori s citatom

RobertJecl je napisal/a:
Vem samo da ima veliko sentimentalno vrednost za našo družino.
Nazaj na vrh
zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.87
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ven pobrati dušo radia in vgraditi nekaj drugega je neumnost. S tem radio izgubi vsako vrednost oz. sentimentalne vrednosti ni več.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni