www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Naročilo spajkalnih postaj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 8:33 am    Naslov sporočila:  Re: postaja Odgovori s citatom

tomskk je napisal/a:
Zdejle sem malo gledal, koliko nemška pošta računa pošiljanje paketov v Slovenijo. Za DHL paket do 20 Kg od 45-60 EUR.

Silvo a je res postaja težka 5kg.

Glede na število postaj po 5kg mislim, da bo najcenejša varianta, da naročimo na naslov od mojega prijatelja v Munchnu, pa on s kombijem pripelje v SLO.

Kakor sem gledal nemške dostavne šlužbe (www.dhl.de, www.hermes-versand.de, www.deutsche.post.de) zgleda, da za SLO ne gre večja pošiljka od 20-31,5kg.

Poglej si prvi post pa ga dobro preberi, ne pošiljajo preko DHL-a ker je to najdražje, pač pa pošiljajo preko DPD Deutschen Paket Dienst. Cena poštnine se obračuna glede na najvišjo ceno enega izdelka torej na 99€ in za dve postaji je bila poštnina 27€ če boš posebej naročil preko DHL-a bo poštnina za dve postaji 67€- preverjeno sicer pa najbolje da naročiš preko interneta in boš na e-mail dobil predračun v katerem boš videl koliko je poštnina. Pa še nekaj fantje danes sem dobil e-mail od wiltec-a da je do 1.1.2006 poštnina samo 50% zato pohitite z naročilom. Naročilo se lahko še vedno prekliče ali spremeni, samo da enkrat naročiš, poštnine ti kasneje ne bodo več spreminjali. Naročilo je itak potrjeno šele ko vplačaš na njihov račun, nič prej. Pa še seveda Srečno, veselo in pred vsem zdravo Novo 2006 vam želim!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se strinjam, bolje da poštnino plačamo tvojemu prijatelju, da ima kaj od tega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umirite malo tole. Sicer bi bil za postajo tudi sam zainteresiran, vendar je vseeno potrebno kako stvar doreči. Zneski s katerimi se bo operiralo niti ne bodo tako nizki in me najprej zanima kako misli tomskk tole izpeljat. Boš založil za vse naročnike? Kaj bo, če se kdo med tem premisli? Boste tisti, ki boste naročali plačali v naprej brez da bi se konkretno dogovorili kako in kaj?

Vse lepo in prav, vendar dorecimo stvari, da potem ne bo slabe volje.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tomskk
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 9:05
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem izvedel naslednje stvari.

Redna cena za Aoyue 968 je 145.00 EUR (do konca leta imajo popust in sicer je cena 99 EUR.) Politika popustov na redne cene je sledeča 2 artikla - 10%, 4 artikli ali več - 20%.

Zaenkrat sem zahteval ponudbo za 8 kosov Aoyue, kot je bilo razvidno iz postov. Cena za poštnino v SLO je prišla 38,00 EUR. Skupaj pride 830 EUR.

Ponudba velja 5 dni. Vendar ne verjamem, da nam bo uspelo tole speljat v 5 dneh.

Glede izpeljave zadeve sem mislil sledeče.
Vsi ki ste zainteresirani za nakup, mi pošljite vaše podatke (ime, naslov, mail, tel.), podatke o naročilu (šifre artiklov, količina). Jaz jim bom potem poslal združene podatke gor, naj dajo k zgornjemu naročilu. Potem vam vsakem pošljem podatke o zneskih.

Glede plačila pa naslednje: Nimam namena, da bi denar zalagal, ker so v igri dosti veliki zneski in nebi rad ostal z viška zadevami. Mislil sem, da mi pošljete denar in ga jaz potem vplačam na njihov račun. V kolikor imate kakšno drugo idejo mi jo sporočite.

Glede dostave pa naslednje: Ne sicer od kje ste, jaz sem iz Krškega. Mislil sem naslednje. Ko bi roba prišla, bi jo pripeljal v LJ oz. Maribor na kraj in ob uri ob kateri bi se zmenili. Ceneje, kot da vsakemu pošiljam po pošti.

V kolikor imate kakšne druge predloge povejte.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tveganje pri vsakem naročilu kjer je treba plačati v naprej obstaja. Osebno priporočam naročilo kot je to izplejal Roberts. Mogoče se vas najde po par skupaj, ki se osebno poznate. (v tem primeru ne bo jeze, če se karkoli zaplete) Zberete denar, zadevo naročite ter nakažete denar. Glede na relativno nizko ceno izdelka se ne more pričakovati velik popust ne glede na to, če naročite tri ali deset postaj skupaj.
Ne vem kako to namerava speljati tomskk. Dvomim, da je pripravljen osebno postaje plačati ter jih nato preprodati. Če ne, potem je tveganje še večje kot, da vsak sam direktno naroči. Tistih 5000 sit ni ne vem kaka vsota. Treba je vedeti, da če tudi postaje dobavi tomskk bodo prišle do njega. Potem jih je v vsakem primeru treba spraviti do naročnika. Tudi to nekaj stane.

smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 11:45 am    Naslov sporočila:  Tudi mene zanima Odgovori s citatom

Tudi jaz sem zraven.

Da pa ne bom preveč studiral.

Mene predvsem zanima komplet, ki bi ga uporabil za lotanje/odlotavanje TQFP ohisij. Ja delam z AVR-ji.

Tako da bi prosil, da nekdo napiše katera oprema bi bila v mojem primeru najbolj primerna.

lp
Greg
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem omenil, načeloma gre sneti (prilotati) praktično vsako vezje z običajnim "cevnim" nastavkom. Treba je pač enakomerno greti okrog in okrog. Sicer pa obstajajo specialni nastavki točno za določen tip ohišja. Za ohišja, ki si jih navedel ji lahko vidiš tukaj.
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70781.37

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, res je treba biti previden, nekateri tukaj na forumu si lahko zaupamo že na besedo, ampak to ne velja za vse, ker se niti osebno ne poznamo, prav tako zasebno nismo vsi kontaktirali. Ena varnost mora bit, zato predlagam, kdor bo tole izpeljal, naj pobere podatke in pošlje številko svojega računa da se mu nakaže denar ali pa pošlje, kakršne so pač možnosti. Moji podatki so na moji strani www.reber.si v rubriki kdo-kje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo speljati v zadnjih dnevih leta je skoraj nemogoče. Poleg tega piše da je dostava po Nemčiji brezplačna (50% popust velja za Avstrijo in Švico), ampak le do 01/01/2006.
V kolikor se bo naročalo bi vzel sledeče zadeve:
- postajo AOYUE-968
- dodatne konice (po en kos 0,2mm/0,5mm/0,8mm)
- pipeto za SMD (AOYUE-939 )
- UZ čistilec AOYUE-9050

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pegla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32
Aktiv.: 1.20
Kraj: Sv.Anton

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2005 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potencialni kandidat sem tudi jaz . Kot vidim se je to dogajalo včeraj 29.12,
nažalost Sad včeraj me ni bilo doma tako da nisem moral pritakniti tudi jaz.
Ker tudi danes ni veliko časa me zanima ali se bo to speljalo?

Moj predlog je:
potencialni kupci plačajo pol zneska tistemu ki bo to speljal, če se katerikoli
premisli,mislim da se da postajo prodati za 15.000,00 SIT.

LP PEGLA
Nazaj na vrh
tomskk
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 9:05
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2005 1:21 pm    Naslov sporočila:  Naročilo spajkalnih postaj Odgovori s citatom

Glede na vse, ki ste izrazili željo po nakupu na tem posti in po ZS, sem dobil od firme naslednje podatke, ki jih prilagam v PDF-u.

narocilo_postaje_material.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  narocilo_postaje_material.pdf
 Velikost datoteke:  45.51 KB
 Downloadano:  168 krat

Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2005 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je še čas, dodaj še mene. Če drugega ne, da vam malce znižam poštnino.
Čeprav sem malce skeptičen, vedno ko kupujem poceni, kupim najdražje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pegla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32
Aktiv.: 1.20
Kraj: Sv.Anton

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2005 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na žalost nisem aktivni član ,pa te datoteke ne morem odpreti Sad Sad
Prosim mi lahko kdo to pošlje na e-meil.

LP pegla
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2006 12:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ste se glede tega kaj dogovorili ali izpeljali?

Če se bo še kaj delalo na tem, bi se s podobnim naročilom kot @PPG78 priključil tudi jaz.

PPG78 je napisal/a:
...
V kolikor se bo naročalo bi vzel sledeče zadeve:
- postajo AOYUE-968
- dodatne konice (po en kos 0,2mm/0,5mm/0,8mm)
- pipeto za SMD AOYUE-939
- UZ čistilec AOYUE-9050

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni