www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tihi motor za žago
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.19
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 10:20 pm    Naslov sporočila:  Tihi motor za žago Odgovori s citatom

Upam, da ta tema še ni odprta.

Ker živim v bloku, si ne morem privošt hrupa v nedogled. Delam si rezbarsko električno žago. Imam par motorjev 12v in 24v. Se pa bojim, da to ne bo dovolj hitro za tako žago. Žaga ne bo velika in tudi listi so za ročni lok, ki se uporablja v medelarstvu in hobi namene.
Če mi lahk predlagate, kak motor in ke kupiti, da bi tiho delovalo.
Sem mislu, kak motor od starega šivalnega stroja, sam tist je tud še kar hrupno.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A sesalcev za prah v bloku ne uporabljate ?
Z lahkoto boš naredil žago, katera bo tišja od sesalca

LP

elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Normalno da uporabljajo, pa še kaj drugega. Na žalost mam take sosede, ki takoj ropotajo, če si malo bolj glasen.
Zaradi slabovidnosti, ne morem delat popoldan, ampak samo ko je tem in si lahk pomagam z lučjo in kamero.
Tam nekje do 40db je lahk hrupno. Pa tud če bi popoldan delal, bi bli proti.
Nazaj na vrh
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

40 db hrupa skoraj ne slišiš, približno tolikšen je hrup novejših hladilnikov.
Tudi, če bi bil motor neslišen, bi verjetno s samim strojem dosegal večji hrup od tega.
A imaš kak prostor, ki ne meji na te sosede?
Ali pa poskusi delati kaj drugega, če imaš možnost.

LP
Nazaj na vrh
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na žalost nimam kakega prostora, ker sem na sredini, med dvema bokoma.
Kako panaj razrežem les?. Saj bi lahk z lokom an roke, sam je problem, da vidm 10% in ne vidm ke režem. Če bi pa mel električno, da bi jaz sam potiskal, bi pa lahk delal. Ker delam prek tv in kamere, ki mi vse full približa. Lahk bi spremljal kje gre list žage.
Kolk je pa rečmo gladsnost ročnega vrtalnika? To bi šlo in bi lahk uporablu. Sam ne vem, če bi bil dost močan, da bi bil dost hitr za lep rez.

Hvala za nasvete
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 11:22 pm    Naslov sporočila:  Re: Tihi motor za žago Odgovori s citatom

elsak je napisal/a:
... Delam si rezbarsko električno žago. ...

Misliš s tem na dekupirno žago? Te so namreč bolj tihe kot kakšen mikser za sadje, ker ima motor manj obratov pa še tistega nadležnega zvenketa "šajbe" ni kot pri klasičnem cirkularju Wink

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim, da se bo le našla neka rešitev.
Oprosti, sam si ne morem predstavlat, ka kaže ta slika. Mi jo lahk opišeš in mere velikosti, pa kolk debel les lahk režem.

Bom si pa šel malo na gogle pogledat glede takih žag in cen. Sem že mislu vbodno žago razdret in jo predelat na ročni vrtalnik.

Kolk ma to obratov in kake vrste žagic se lahk vpenja ali samo zategne.

Si me razveselil z tvojim podatkom.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista črna ročka na vrhu desno, ki gleda iz rumenega nosilca se hitro pomika gor in dol ...

Vse ostalo pa boš hitro razumel in izvedel, če boš kliknil TUKAJ
Nazaj na vrh
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 12:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vseeno hvala, sam ne znam tolk nemško, da bi si lahk kaj pomagu. Bom ke na goglu našel.
Važen mi je sam mera cele mašine, mera žaginega lista ali debelina reza in cena. Z čim se lahk primerja, kar se tiče hrupa?
A ti jo imaš in lahko režeš okrogline al so možni sam ravni rezi?.

Hvala
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elsak!

Kot slabovidnemu sem ti pripravljen pomagati. Imam svoje razloge!

Mislim, da Iztokova varianta ni slaba. Poizkusi se dogovoriti z njim, za kakšen ogled, te pridem iskat, da se ne boš po BTC v Lj.
izgubil. Tudi pot domov je seveda vključena!

V vednost.

Enkrat za hec sem meril "hrup" v našem laboratoriju. Brez radijev, itd. Pod 65 dB ni šlo. Pri tišini. Tako, da 80 do 85 dB še ni neki hrup!

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš take težave z zdravjem/vidom ti rad pomagam. Ta žaga reže materiale do debeline 5cm. Široka je 28cm, visoka 30cm in dolga 53cm. Mizica za rezanje pa je dimenzij 36 x 18cm. Debelina reza je od 1 do 1,5mm.

Po hrupu je primerljiva s kakšnim dokaj tihim šivalnim strojem.

Kot vidiš na tistih slikah v linku lahko z njo režeš ravno ali pa krivine, da si lahko narediš še celo kakšne puzzle ... Smile

Jaz ti jo lahko z dostavo po pošti priskrbim za cca. 180€, čeprav ti bo verjetno kdo na forumu našel še ustreznejšo ceno in način dostave Cool
Nazaj na vrh
Raptor
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Aktiv.: 2.54
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 1:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najdeš jo tudi tukaj: http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/izdelek.aspx/i5986

Glede na to, da si iz Koroške si jo lahko greš ogledati v trgovino. Če jo boš pa veliko uporabljal pa je Iztokova dosti kvalitetnejša.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 1:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@bojans, mislim, da pretiravanje s fonti ni potrebno, ker ima človek s takšnimi težavami vida gotovo že prilagojene windowse ...

Mislim pa tudi, da je takšne zadeve nerodno hodit gledat iz Koroške v LJ, če ima človek takšne težave z vidom. Če se bo odločil za nabavo v moji firmi mu jo pošljem na dom po pošti SLO, kjer jo bo lahko 14 dni testiral. In če mu ne bo odgovarjala jo bo lahko brezplačno poslal nazaj ter seveda dobil povrnjen denar.

Drugače pa plemenita ponudba - cenim take ljudi!

BTW, jaz že leta ne delam več v LJ in tudi tisto v BTCju ni nikoli bila originalna nemška firma, ampak samo privat SLO franšiza lastnika iz Idrije, ki lahko če želi, prodaja tudi italijanske kavbojke kljub privlačni tabli znane nemške blagovne znamke nad trgovino ... Cool
Nazaj na vrh
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 1:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je kar toplo ratal, ko sem začel tole brat.
Hvala vsem, za take lepe besede.

Najbolj bi bilo tako, da bi jo jaz lahk pod kamero probal in videl, če bi lahk delal z njo. Imam 40x povečavo in vidm dat cveren v šivanko.
Sem si sam naredu kamero prek lcd in + nastavitev povečave na lcd. Ker sem sam tud elektronik , bo tud še govora tu gor glede konverzije slike iz mini rf kamere prek modula na tv. Našvasal sem si dodatne nosilce, tako da je možno povsod prit zraven.

Ja, imam na 130cm plazmi 16x povečavo, tako da mam eno vrstico čez cel ekran. Hvala za povečane fonte, pa lahko kar normalno pišete. Edin z slikami so malo problemi, ker če od zoomiram, jih komaj kaj vidm.

Ma tk namen it v Ravne v diskont, še neki [slovenščina je zame španska vas] pogledat. Če jo pa majo si bom ogledal.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 2:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kjerkoli jo boš kupoval prosi prodajalca ali svetovalca (če ga tam imajo) da ti jo malo pokaže v živo in se potem odloči.

elsak je napisal/a:
Mi je kar toplo ratal, ko sem začel tole brat.
Hvala vsem, za take lepe besede.
...

Me veseli in ni problem. Meni in še marsikomu drugemu na tem forumu ni težko pomagat človeku, ki to rabi in konkretno opiše svoje potrebe.

Kakšnim težakom, "mutibarićem", "vseznalcem" ali pa podje***** pa se na tem forumu in še posebej pri meni zelo na hitro bolj slabo ali sploh nič ne piše ... Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni