www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tihi motor za žago
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.19
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 2:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dober si tole našel , bo prava ja. Sam me jezi k ni cene zraven.
Ker ona od proxona je bolj močna.
Jaz bi jo rabu za izdelavo maket iz lesa in za sina modelarstvo.
Ne bo lavfala vsak dan. Bi pa lahk fajn uporabu za izdelavo pohištva in vse kar sodi zraven. Bom reku onmu v diskontu, če mi jo prižge in bom videl kolk je to glasno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta z Inter Diskonta je precej glasna, ker jo imam sam doma. Lahko, če želiš tudi izmerim zvočno jakost 1m stran. Kljub majhni moči pa z njo brez težav režem manjša hladilna rebra in vezano ploščo tja do 1cm debeline.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje, ne bi smel met problem z sosedi pri jakosti hrupa enega šivalnega stroja?
A se sliši šivalni stroj soseom v bloku? Nisem [slovenščina je zame španska vas]. Pod menoj je ena soseda, ki za malenkosti potolče.
V stanovanju ob večernih urah barvam z mini kompresorjem in nimam težav. Sem tudi že miksal z mešalnikompo 22 in ni bilo pritoževanja.

Bom šel pogledat v diskont in naj mi jo vklop, da slišim.
Če se ti da, lahk izmeriš hrup. Sam je pa tud razlika v db hrupa. Sem že imel meritvene rezultate, ki so kazal 60-70db v resnici pa sploh ni blo tolk hrupa.

Hvala za nasvet.

Še to. Jaz si ne bi upal hladilne rebre gor žagat. Kolk je realna globina reza max? Bi lahk gor rezal 3-4cm debel les rezal? Običajno so največje mere do 22-25mm les.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa če bi stene delavnice obložil s tistimi "kartoni od jajc", nekakšni piramidasti profili, ki razbijejo zvok, ali kakorkoli že... pa imaš univerzalno rešitev za vse stroje namesto da za vsakega posebej iščeš neko tiho varianto.
Primer bi lahko videl v zdravstvenih domovih, kjer delajo preizkuse sluha, ko te zaprejo v neko kabino. Imajo pa tudi v Gorenju (ali vsaj imeli so) nek laboratorij za hrup, popolnoma obložen s takimi profili. Včasih smo v firmi imeli vijačni kompresor z 200kW motorjem in tudi ta je bil obložen s tem.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam dekupirno žago. Ugotovil pa sem, da je skoraj najpomembneje pri njej to, da ima zvezno regulacijo vrtljajev, iziroma nihajev žage. Ne vem če ima ta Proxonova in tista iz Interdiskonta to možnost. Imajo pa takšno v Bauh....su, od firme Scheppach. Videti je narejena dokaj solidno, tudi cena se mi zdi kar sprejemljiva.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kakšna je cena v Bauhaus če ni skrivnost, saj si mislil Bauhaus? ko si neke pikice napisal Wink

Prejšnji teden sem dobil reklamo od Mistroj www.mistroj.eu in je notri dekupirna žaga JET, pride 100eur z ddv

Tudi sam imam namen kupit eno dekupirno žago Wink pa gledam ponudbe

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reber, če kupuješ Jet-ov stojček se splača pogledati tudi v Merkurju. Sam sem Jetov rezkar dobil precej ceneje v Merkurju kot pri uvozniku (Mistoj). Očitno jih je Merkur kar dobro stisnil pri cenah...
Sicer ne vem kakšna situacija je sedaj, ko je Merkur tik pred propadom ampak splača se vsaj pogledati Wink

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi da so pri taki žagi večje težave z vibracijami, kakor hrupom.
Nazaj na vrh
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Merkur pa nisem pomislu. Sam pri nas so tk spufan, da jim že vijakov primankuje. V LJ in večjih mestih, majo večje merkuje k pri nas. Če ne, grem pa v pon-torek v diskont in bom na mestu sprobal. Drugač pa vem, da bi jo čez mejo v Avstriji dobil še cenej k pri nas.

Jaz živim v bloku in mam v sobi, kjer mam spalnico in delavnico. Večina delam v kuhinji. Če pa rabim kamero, potem pa delam v spalnici na dodatni delovni mizi, ki je dodatek pirsalni mizi. Mam prostora 2-3m2. Stanovanje ni moje in tud ne grem oblagat, ker se mi blesav zdi, da drugi ropotajo, jaz bi pazu. Če je tk glasno k šivalni stroj, pol bi komot lahk delal ob večernih urah po 19h.Jaz sem od včeri do dans kar dost strani pregledal in so cene od 60eur in naprej.
Nazaj na vrh
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem malo preklical na okoli in v Merkurju jo niso nikoli imel, v diskont sem pa tud klical. Cena je 70eur in ima znak, da je tih in za delo v prostorih. Ima nekaj dodatnih žagic in ima 900w. Mi je pa rekel, da naj pridem konec meseca, ker bojo imel še znižane cene za 10-15%. Sem pa vprašal za test in je rekel, da ni problem ker je raztavljena.
Sem mu opisal moj problem glede hrupa in mi je zagarantiral, da to ne bi smel motit sosedov in da je res tiha.
Nazaj na vrh
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC

A si že izmeril hrup? A imaš isto 900w? Pozabil sem firmo, neka nemška firma. Mi je pa rekel prodajalec, da to ni za profi delo. Sem ga vprašal, če je centrirana in res ravno reže, da ne bi pol kaj čudno rezal.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@elsak, te žage seveda niso profesionalne - drugače ne bi bile tiho kot šivalni stroj.

Ravnina reza pa je odvisna od tvoje iznajdljivosti uporabe dodatne opreme. S tem mislim na npr. "maso" ob kateri rineš obdelovanec, ko želiš res lep raven rez.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 3:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bomo vidl, ko jo bomo zalavfal. Cene se pač sučejo od 60eur pa naprej. Tiste boljše so od 100eur in naprej.

Vsekakor, da bi si naredu vodila, če jih ne bi bilo zraven.
Prvo je pa še vprašanje, če bom sploh lahko delal z kamero.
Nazaj na vrh
elsak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V petek gremgledat v Inter diskont žaago. Sedaj je cena 60eur, ker imajo do sobote popust.Kolega jo je šel gldat in rekel, da bi moral dat spodaj brisačo, pa se ne bi sosedom slišal. Samo to sem še hotel vprašat preden grem gledat.
Lahko gor na njej režem 1-3cm les ali samo do enega cm? Je 900 watna.

Hvala
Nazaj na vrh
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2010 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žaga iz Interdiskonta je 90 watna.
Na njihovi strani je podatek, da je max. debelina reza 5 cm.
Žaganje 3 cm debelega lesa bo šlo verjetno zelo, zelo počasi.

http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/izdelek.aspx/i5986

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni