|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 11:00 pm Naslov sporočila: Napake pri tipkanju |
|
|
Živjo,
Ravno malo prej sem pisal sporočilo in ko sem pregledoval sem se spomnil na pregledovanje besedila v MS Wordu. Sam se velikokrat zatipkam in šele ko objavim vidim to. Potem je potrebno urejanje pač . Mislim da bi bilo to bistveno enostavneje če bi se tudi na forumu besede podčrtovale ali pa pobarvale, .... S tem pa bi bilo bistveno manj napak in s tem tudi lepši forum- čeprav je že zdaj res lep .
Upam da se tukaj nisem kje zatipkov.
LP
Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
kranjc,
Tipkarske napake sploh niso kritične. Kritični so nekateri, ki ne znajo niti dva stavka napisati v slovenskem jeziku. Ravno sedaj sem eno tako "klobasanje" zaklenil. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Jan 08, 2006 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri tipkanju se vsakemu zgodi, da se zmoti. Zato pa imamo na voljo dve funkciji, ki nam omogočata da popraviš besedilo. To sta predogled in nato še gumb uredi plus tega, da lahko predenj pošlješ post še enkrat prebereš kaj si napisal, ampak nekaterimi se niti tega ne da naredit. Je pa res kar je povedal Slivo, da je na prvem mestu pravilna slovenščina! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stursc Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29 Prispevkov: 323 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Ned Jan 08, 2006 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kot je napisal kranjc
"Upam da se tukaj nisem kje zatipkov."
Ravno takrat ko se trudiš, ne gre in ravno takrat narediš napako.
In ko si prepričan, da si vredu napisal, tudi napake ne opaziš.
Drugi pa in potem je kritika.
LP, stursc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

Pridružen-a: Sre 01 Mar 2006 18:56 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.14 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
NUFAN je napisal/a: |
Pri tipkanju se vsakemu zgodi, da se zmoti. Zato pa imamo na voljo dve funkciji, ki nam omogočata da popraviš besedilo. To sta predogled in nato še gumb uredi plus tega, da lahko predenj pošlješ post še enkrat prebereš kaj si napisal, ampak nekaterimi se niti tega ne da naredit. Je pa res kar je povedal Slivo, da je na prvem mestu pravilna slovenščina! |
To je res pohvalno. Veliko forumov sem že videl, in povsod je enako kar se tiče slovenščine. Tole je prvi forum kjer sem takoj opazil da posvečate veliko pozornost jeziku. Svaka čast!!!
Jaz se že vnaprej opravičujem za svojo slovenščino, ker se še učim.
Glede na to da sem šele 12 let tukaj v Sloveniji in da sem 38 let star, se mi zdi da mi še kar gre.
Zelo mi je bilo všeč ko sem dal predogled in sem videl nekaj kot: "slovenščina je zame španska vas"....zelo dobro narejeno!!!
To je pravi forum zame....se bom še kaj naučil  _________________ ROCK!
Pa bodimo enkrat za spremembo navadni človečki komu za zgled |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.19 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Mar 03, 2006 9:46 am Naslov sporočila: Pozdravljen For |
|
|
Pozdravljen For,
V glavnem se upiramo namenoma popačeni slovenščini ki jo pišejo zelo mladi ljudje, pretežno Slovenci, ker se jim zdi to nekaj posebnega. Če se kje zatipkaš, ne bo problema, če se ne zatipkaš ravno zelo nesrečno, da potem beseda dobi kak drug pomen!
Ni pa to edini forum, kjer pazimo na slovenščino. Tudi forum Sveta elektronike http://www.svet-el.si/phpBB2/index.php
je upravljan od skrbnega urednika, ki tudi opozarja udeležence, naj ne bodo žaljivi do nas. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Mar 03, 2006 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
stursc je napisal/a: |
In kot je napisal kranjc
"Upam da se tukaj nisem kje zatipkov."
Ravno takrat ko se trudiš, ne gre in ravno takrat narediš napako.
In ko si prepričan, da si vredu napisal, tudi napake ne opaziš.
Drugi pa in potem je kritika.
LP, stursc |
Ha, ha , ko druge popravljaš, še sam narediš napako. V redu, se sicer, piše narazen, kljub temu, pa bi bila bolj primerna besedna zveza, pravilno napisal. Možno pa je, da sem tudi sam napravil kakšno napako, tako se ti zgodi, če popravljaš druge.  _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni