|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kraft Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Jan 2006 0:13 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:18 am Naslov sporočila: Računalnik ima probleme |
|
|
Imam en problem in sicer računalnik mi v dosu oziroma preden pride v windovse na zaslonu izpisuje neznan jezik oziroma znake ravno tako tudi v biosu ,sem poizkušal nastaviti jezik s pomočjo navodil vendar to nikjer omenjeno problem se pojavi tudi v windovsih vendarje malce drugačen v filmu in igri se pojavijo čudne motnje v sliki ali obstaja rešitev za ta problem razen kladiva in dinamtita
še nekaj podatkov o računalniku
Intel Celeron CPU 1,2GHz
mainbord canyon 6SP2MS-T socket 370
gafika ati radeon 9550
windows xp home edition
monitor philips 107T
LP;jernej _________________ UP THE IRONS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amstar Član

Pridružen-a: Tor 10 Jan 2006 20:27 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.38
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče si naložil napačne gonilnike za grafično kartico?
namreč ko sem imel TV kartico sem imel podobne težave, ampak samo ko sem gledal TV preko računalnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kraft Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
gonilniki so sigurno pravi razen če so windowsi kaj zaj...li cca 7ur je vse lepo in prav delo kar naenkrat je pa začel [cenzurirano] _________________ UP THE IRONS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Manj zmeden opis bi bil koristen - po tem, kar si ti napisal, si predstavljam, da po vklopu vse deluje normalno, odpres ukazno okno (cmd.exe), pocakas 7 ur, nato te pa zacne OS naslavljati v nizozemscini oz. nekem drugem ne-angleskem jeziku, kljub temu, da je prej vse delalo v anglescini ? To se mi zdi precej neverjetno.
Po preostanku opisa (pokvarjena slika, nenavadni znaki) bi bilo sicer ocitno, da je RAM graficne pokvarjen, a to ne bi razlozilo nenadne spremembe jezika (?!) OSa, ki sploh nima podpore za zamenjavo "on-the-fly", kaj sele BIOSa (ki z OSom nima nic skupnega kar se lokalizacijskih nastavitev tice).
V glavnem ... zamenjaj graficno za resitev drugega dela problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kraft Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Danes zjutraj sem na novo posnel windowse xp je vse lepo in prav delalo in po cca 7 urah so se pojavile težave v OS dela vse vredu razen pri filmih in igrah,ob vsakem zagonu se v dosu pojavijo čudni znaki _________________ UP THE IRONS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš težave že v bios-u potem je lahko samo strojna napaka na grafični kartici. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Cudni znaki so tezava z graficno, to sem ti ze napisal. Zamenjaj graficno, pa bo ta problem izginil.
V tekstnem nacinu je vsebina ekrana mapirana kot matrika, v kateri so indeksi znakov ('glyph-ov') in atributov; napacen indeks = cuden znak namesto pricakovanega in/ali cudne barve/blinkanje. Isto velja za filme, le da je tam vsaka lokacija del piksla; napacna vrednost = napacna barva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kraft Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem zamenjal grafično kartico in so problemi in težave izginili
Hvala za učinkovito pomoč
LP,Jernej _________________ UP THE IRONS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce je se v garanciji, potem zahtevaj, da jo zamenjajo za delujoco. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kraft Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je še v garanciji sem jo že nazaj v trgovino nesel vendar jo morajo na servis poslati
šele nato bom dobil drugo _________________ UP THE IRONS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naslednje pa ne prijemaj z roko po RAM (in ostalih) cipih, da ne bos se tiste unicil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni