|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2006 11:14 pm Naslov sporočila: Zamenjava kaskade |
|
|
Zdravo!
Zanima me, kako se zamenja visoko napetostna kaskada na TVju. Na vezju jo ni takšen problem odstraniti, problem se pojavi pri odstranitvi kabla, ki gre v ekran. Ali lahko pride do inplozije če kabel na silo izpuliš oz. kako drugače odstraniš iz ekrana?
Sem raje vprašal, ker s tem nisem še nikoli delal, pa nebi rad, da bi kaj pokalo po bajti . _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2006 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni nobenega vakuma ali česa podobnega pod tisto gumo, tako, da lahko brez skrbi odstraniš. Zavihaj gumo, pa boš videl spodaj dva kaveljčka. Stisneš ju skupaj in snameš vse skupaj
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2006 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je TV izklopljen seveda  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2006 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, seveda pri izklopljenem TVju . Kabel sem že odstranil iz ekrana - izi kot pasulj . Mi je kar malo nerodno, da sem postavil takšno neumno vprašanje. Hvala za odgovor! _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jan 18, 2006 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
A je kaj streslo pri puljenju VN kabla iz zaslona? Katodna cev se obnaša kot kondenzator in dalj časa drži nevarno količino visoke napetosti tudi ko je televizor izključen. Pred dotikanjem kabla je cev potrebno izprazniti na oklop. V sili tudi z dvema izvijačema, pravilno pa je z uporom.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Sre Jan 18, 2006 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, nič ni treslo - TV je bil izključen približno 4 dni. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je naprava nova, to pomeni da nima prahu in podobne svinjarije okoli visokonapetostnega priključka na katodni cevi in če je nivo zračne vlage nizek lahko drži električni naboj tudi več kot teden na tresljivi velikosti. V nobenem primeru pa ne bi predpostavil, da ni nevarno. Nekaj megaohmskih uporov vezanih v seriji je prava zadeva za praznjenje cevi. Če je upor en sam, ponavadi prebije. Iskrenje pa naj tudi za cev ne bili dobro
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni