www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Testne puše in konice II
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2006 10:21 pm    Naslov sporočila:  Testne puše in konice II Odgovori s citatom

Iščem čim tanjše testne konice na vzmeteh za izdelavo priključka s katerim se flash-a telefone. Konice so na vzmeteh (hod cca. 5mm) in se jih med programiranjem samo pritisne na "test pointe" na vezju. Nekaj podobnega kot je na sliki.

Če jih ima mogoče kdo za prodat ali ve kje se dobijo naj mi prosim sporoči.

Baje jih imajo v Bürklin-u ampak mi jih pri najboljši volji na njihovem CD-ju ne uspe najti. Mogoče kdo ve kako bi se jim reklo v nemščini. Ko vpišem iskanje besed Nadel, Spitze, Messung, Anschluß, Prüfung, ipd. mi najde na stotine zadetkov med katerimi so tudi osciloskopi ... pa še grafika je obupna v tem katalogu Rolling Eyes

Test_konektor.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  6.14 KB
 Pogledana:  6157 krat

Test_konektor.JPG

Nazadnje urejal/a Iztok Sre Jan 25, 2006 1:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70785.92

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2006 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2006 10:48 pm    Naslov sporočila:  Re: Testne konice Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2006 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 1:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ključna beseda za iskanje je bila Feinraster-Prüfstifte d'oh! ... sedaj res ni bilo težko najti. Cool

Bom najprej kontaktiral INOTEH.

@MarE69 najlepša hvala. V zadnjem času si mi dal že toliko koristnih informacij, da ne bo dovolj samo en :union: ... sem ti dolžan že celo gajbo. Smile

MarE69 je napisal/a:
Samo še eno butasto vprašanje:
Flashanje = programiranje flasha?
Drugače pa, a nimajo tulifoni kakšnega jtag konektorja?

Izraz Flash-anje uporabljajo serviserji za postopek nalaganja novega firmwera v tulifone. S tem se ukvarja znanec, ki me je prosil za te konice.
Telefoni imajo različne tipe konektorjev za ta namen. Starejše Nokie imajo npr. takšnega kot je na sliki.

LP

Nokia_PCB_TP.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  29.61 KB
 Pogledana:  37 krat

Nokia_PCB_TP.JPG

Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70785.93

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok,
Za tole 3310 (fotografija zgoraj) sem sam kupil že narejen F-bus/m-bus kabel v Big-Bang-u za čisto mali denar -mislim da 3 000 sit. Tale konektor je zelo neroden, ker je pod baterijo Sad. Iz njega sem speljal tri žičke. Naredil sem si kar nekaj adaptrjev za razne telefone, ki so se dali odklepati preko tega kabla. Vsi konektroji pa so bili iz setov za prostoročno telefoniranje.

Nazadnje urejal/a Silvo Čet Jan 19, 2006 9:44 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70785.93

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam takšen kabel kot @Silvo - seveda brez tistih treh žičk. Po predalih se valja že kar nekaj časa, tako da če te zanima, piši.
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

250_5056.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  71.68 KB
 Pogledana:  60 krat

250_5056.JPG

250_5057.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  50.01 KB
 Pogledana:  49 krat

250_5057.JPG

Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto sliko Nokije sem dal samo za primer uporabe takih konic. Ker pa je na tržišču cel kup raznovrstnih telefonov in drugih elektronik, ki za programiranje uporabljajo takšne "low-coast konektorje" (samo TP na PBC) mu bom izdelal nekaj specijalnih adapterjev, ki jih je skoraj nemogoče dobiti v prosti prodaji.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme za podobno vprašanje ...

Poleg teh testnih konic se je pojavila še potreba za testne puše (če jih lahko tako imenujem).

Na sliki v priponki je primer kako sedaj priključim nekaj žic, ki jih potrebujem za meritev. Ta način je neroden in nezanesljiv, ker uporabljam navadno žico, ki jo malce na silo nataknem na željene kontaktne pine.
Zato iščem kakšne kvalitetne minijaturne puše, ki bi jih prispajkal na žico in zaščitil z termo-bužirko.
Kakšni originalni konektorji ali podobne varijante odpadejo, ker so ti konektorji običajno globje v ohišje (tudi do 5cm globoko) in ne tako lahko dostopni kot na sliki. Povrhu vsega imajo različni moduli tudi različno število pinov, jaz pa običajno rabim priklop samo treh ali štirih.

Merilne_Puse.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  33.92 KB
 Pogledana:  35 krat

Merilne_Puse.JPG

Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi tiste priključne letvice (ženski tip), ki imajo dovolj široko odprtino za tele pine. Potem pa plastiko, ki je okoli kovinskih priključkov segrej, da se zmehča ter spravi tiste pine ven. Da se jih čisto lepo spajkati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razdrl (in tako uničil Confused) sem že cel kup raznih konektorjev za LPT in COM porte ter letvic takšnih in drugačnih pa ni nikjer okroglih. Vse imajo samo dva vzmetena lističa, ki se v fiksnem ohišju obneseta dobro ... ko pa razdreš pa vse spodletava - se snema in nikakor noče ostat na pravem mestu in v pravi poziciji.
V poštev pridejo samo takšne, ki imajo okroglo obliko in sistem vzmetenja za zanesljiv kontakt.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni