|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
S Siemensa so potrdili sum vzbujalnega navitja in g. pravi, da konverter nima vpliva na tok skozi polje ampak meri samo napetostno referenco. Torej v primeru medovojnega stika bo narastel tok.
Glede izhoda konverterja je možno, da je v okvari kakšna dioda. Da bi to ugotovil, bi moral preveriti z osciloskopom. Posledica tega pa bi bila izmenična in ne čista enosrmerna napetost na motor kar bi povzročilo disfunkcionalnost motorja.
Danes so izmerili tok polja že na 32A. Še včeraj zjutraj je bilo 12-14A.
Jutri bom izvedel kaj več. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
To bo nekaj po hitrem postopku odpihnilo, če se bo s takimi tokovi obratovalo naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj se več ne obratuje, danes so zaustavili linijo.
Razmišljal sem še o varistorski zaščiti. Če je le ta v delnem kratkem stiku, bi lahko bili simptomi podobni.
Je že imel kdo izkušnje s takšno varistorsko okvaro? Sicer težko dvomim, možno pa je. Izmeril ga ni še nihče.
Varistor je EPCOS B32 K420 in paralelni upor nekje 10-15W. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem danes zadevo s tokom polja preizkusil v praksi.
Paralelno polju sem priklopil žarnico večje moči.
Tok na izhodu 3c, 3D se praktično ni spremenil.
Torej ta izhod res deluje kot tokovni generator.
P082=1, P081=0
To pomeni, tudi če pride v navitju polja do medovojnega stika
se tok polja nima kaj spremeniti.
V tvojem primeru more biti nekaj res hudo narobe
Pred leti sem bil na tečaju za te Simorege v Erlangnu.
če želiš ti posredujem kontakt strokovnjaka v Erlangnu, ki pozna te simorege do najmanjše podrobnosti.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni