|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 6:58 pm Naslov sporočila: Dostava paketov, hitra pošta, katera podjetja? |
|
|
Katera podjetja uporabljate pri dostavi paketov po sloveniji?
Moj kriterij je predvsem cena.
Npr.: nakup ruterja preko bolhe, zapakiran v original skatlo, poslan po pošti
cena 18.357 SIT = 16.000 + 1550 poštnina + 4.6% od 17.550 poštne provizije.
Celotna cena je zame postala nesprejemljiva.
Internetne prodajalne imajo različno ceno dostave na dom (npr 760 SIT pri enaA).
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po cenikih je najdražji GLS. Po mojih dosedanjih izkušnjah pa mi je prav GLS običajno pakete pripeljal po skoraj polovični ceni če pogledamo vse ostale. Po cenikih pa je najugodnejši DPD.
Lep pozdrav  _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem da ima Door to Door politiko, če znaša odkupnina nad 12.000 SIT in je pošiljka poslana fizični os. od fizične osebe, znaša strošek prevoza 10% te vrednosti. Npr. če je odkup 22.000 plačaš 22.000 odkupa in pa 2.200 prevoza.
Če pa pošilja firma pa je tarifa po kilaži.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stoki Član

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2004 0:22 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem nekaj posiljal z Yellogistic. Imajo pa to polico, da fizicne osebe morajo placati prevoz na roko kurirju ko pride iskat paket. In nimajo moznosti odkupnine. Tako da je uporabno samo ce se zmenis prej s prejemnikom, da ti recimo nakaze denar za stuff in postnino. Samo tukaj je pa spet v igri zaupanje in stvar pogrne skoraj na celi crti. Glede cen: posiljal sem dva kompresorja od zamrzovalnikov cca 15 kil in sem dal 900 sit, kar je po mojih standardih in v nasprotju s posto slovenije zelo ugodno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 8:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Včasih je bilo najbolj ugodno pri Door to door, potem so podražili poštnino pri paketih nad 12ksit, in so postali dragi kot pošta slovenije.
Pri GLS so bili letos najcenejši, potem pa so podražili poštnino in dodali dodatno kasiranje za odkupnino, postali so precej dragi, pa še dostava paketov se pri njih rada zavleče za nekaj dni, dostava odkupnine pa tudi za teden ali dva. Imel sem primer, ko sem dobil odkupnino čez dobre 3 tedne in ko sem jih imel dovolj, sem zahteval vrnjeno poštnino za odkupnino, no, vrnili pa so mi tudi poštnino za paket, ker obljubljajo 10% vrnjene poštnine za vsak dan zamude.
Pošta Slovenije, najbolj redna dostava, le drago je.
Kdor ima cenejšo poštnino ima pogodbo z njimi in to so pravne osebe, ki imajo kar nekaj paketov na dan. Internetne trgovine imajo vsi pod 800sit. Navadni smrtniki pa 3x dražje. Tukaj je draga poštna nakaznice ki se ponaša s 4% provizijo, podjetja delajo s položnico ki je cenejša.
Male paketke do 2kg pošiljam po pošti, brez odkupnine, prejemniki mi plačajo kasneje po načinu ki ga izberejo sami. Kdor ne bi plačal, ga bi pa obiskal osebno ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem 2x poskušal z Door to door prejšnje leto. Bili so pa popolnoma neresni. Vprašal sem jih, če lahko pripeljem direktno do njihovega skladišča, da bi šlo še isti dan. Pa so rekli, da bodo že oni prišli iskat paket. Pa jih nekaj dni sploh ni bilo. Potem pa ne vem al sem jih klical ali ne. Ker sem imel dovolj njihovega zavlačevanja sem šel na pošto in je bilo takoj rešeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je pa zanimivo, da uslužbenci na pošti zamolčijo dejstvo, da mora prejemnik plačati 4.6% vrednosti nakaznice.
Jaz sem uslužbenko jasno vprašal "ali ima prejemnik še kakšne dodatne stroške" in odgovor je bil NE!!
Pri znesku 30.000 je prejemnik plačal še 1.380 SIT poštnine!
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so se tudi ze zlagali na posti, da prejemnik ne placa nic vec kot navedeni znesek, kar ocitno ni res (sem ze sam placeval vec, zato ne maram posiljanja po povzetju, ponavadi grem "na zaupanje"). To je najbolj motece pri uvozu kaksne malenkosti, ki pride ravno cez mejo za DDV; za nekaj sto tolarjev DDVja tako placam priblizno 2 tisocaka "posredovalnin" in vseh drugih "-nin", taks in kajjazvemcesa se.
Nisem pa vedel, da je stevilka procent od celotne vrednosti odkupnine; predpostavil sem, da je fiksna (par sto tolarjev). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni