|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 1:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Torej, nevarna so le nekatera visokotemperaturna mineralna vlakna, običajna pa ne.
|
Očitno to potem ni problem.
Digestorjih brez filtra tudi ne rešuje takih težav (pač odneseš zadevo sosedu
Mogoče bi predhodno vlaženje pomagalo, kaj pa vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55 Prispevkov: 571 Aktiv.: 3.18 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 2:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Bil sem pri kolegu, ki so mu čisto na novo naredili centralno iz bakrenih cevi in nato pocikane na radiatorje. Nima nobene izolacije. Cevi ima vse zunaj, ponekod vgrajeno pod omet. Ima iz peči toplo vodo, brez el. grelnika.
Tisto peno, ki sem napisal v prvem postu. Ni navadna pena, ampak je zaščitena z neko maso. Je narejena prav za cevi namenjene centralni. Če imaš take kritične pogoje, da si bolj na vlažnem in severu, potem kar zaščiti. V bistu je v ta namen, če so pod ometom in proti izgubi tople vode. Drugače pa danes večinoma bolj delajo iz pvc materialov in bakra. Čeprav so še vedno bolj pocikana cev, ki se ne unič. Pač pvc je zaradi bolj kvalitetne pitne vode.
Tudi cevi mrzle vode lahko oblečeš z volneno prejo, ki jo naviješ na cevi. To je proti kondenzu na pocikanih ceveh.
Nikjer nismo deval steklene volne, za izolacijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
elsak je napisal/a: |
Bil sem pri kolegu, ki so mu čisto na novo naredili centralno iz bakrenih cevi in nato pocikane na radiatorje. |
Zakaj je pa to dobro? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55 Prispevkov: 571 Aktiv.: 3.18 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
A zakaj nima nič izolirano al kaj misliš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje sem zasledil, da moraš pri povezavi bakrene cevi na železno dati vmes pol metra izolacijske cevi, da preprečiš elektrokorozijo, to je odnašanje bolj negativne kovine na spoju.
Aluminij: -1,28V
Cink -0,76V
Železo -0,44V
Baker +0,34V
V prejšnji firmi smo imeli aluminijast priključek na železno cev, v vodi pa neko snov proti razraščanju alg. Po enem letu pa poplavo. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni