|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Hoden Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00 Prispevkov: 208 Aktiv.: 1.03 Kraj: Postojna/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš upošteval priporočila SDR se ne boš prav nič zmotil. Priporočila si lahko naročiš na naslovu http://www.sdr.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
kavelj22 je napisal/a: |
ME, A, S, CE, itd.... ker iz tega standarda ti res ni jasno nic!
Hvala, lp! |
To so tipi cestišč in za vsak tip so predpisi o vrsti razsvetljave. V večini se razlikuje na osvetlitev. Je pa še nekaj faktorjev, ki se morajo upoštevati.
Stvar ni tako enostavna, da bi rekel zdaj pa bomo dali te LED svetilke v to ulico namesto starih in vsi bodo srečni, ker se varčuje.
Za te namene obstajajo projektantske hiše, ki se s tem ukvarjajo ali pa podjetja, ki že nudijo vso specifikacijo s ponudbo svetilk, ki tudi za vsako svetilko odštejejo lepo denarno vsoto ali oni ali proizvajalec, da sploh dobijo luminarične podatke o svetilki s katerimi lahko razpolagajo v projektiranju.
In brez popolne dokumentacije se na kak razpis niti ne moreš prijaviti oz. bo ponudba zavrnjena zaradi manjkajoče ali nepravilne specifične literature.
O teh stvareh bi že moral vedeti, če ponujaš raznorazne svetilke za cestno ali drugo razsvetljavo.
Kupcev, ki hočejo prav tvoj izdelek in verjamejo tvojim nasvetom je malo ali sploh nič. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon...ocitno nisi prebral nic kar sem napisal. Veckrat sem povdaril da se na javno razsvetljavo ne spoznam, prav tako nimam namena stopati v ta sektor.
Me pa stvar zanima kot se marsikaj drugega.
Kdo so moje stranke in koliko jih je pa tebe naj ne skrbi. Prodajam T8 LED svetilke in kdor jih zeli jih pri meni dobi in to za ceno, kateri se lahko smejis glede na cene ki jih ponujajo razno razni prodajalci pr inas katerim lahko recem marsikaj.
O teh svetilkah pa definitivno vem toliko da vem kaj prodajam in kaj kam pase. Rekel bom pa tako. Kupci so ponavadi tisti ki gledajo na to koliko bodo privarcevali in ce zato kupijo neustrezne svetilke to ni moj problem!
Ceprav takega primera se nisem imel ker osebno nocem nikomur skodovati.
In tudi sam si s takimi stvarmi ne zelim delati skode. Naplahtas mogoce enega ali dva vsi ostali pa potem vidijo tvoje delo in si lahko svoje mislijo...
Nekdo je pac zelel te LED svetilke za javno po katerih sem tukaj tudi spraseval imeti in sem se zato tudi pozanimal kako in kaj in o tem vprasal tudi tukaj. In cenim tudi tvojo pomoc.
Ti pa se lahko v zahvalo vzdrzis komentarjev kot si ga napisal na koncu, ker o meni ne ves nicesar in me ne poznas!
Hvala, lp! _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem, da jemlješ moje komentarje kot žaljive. Nisem hotel nič slabega, le čudi me tvoje pisanje o vsem tem, ker si dejansko v tem poslu.
In me veseli, da lahko garantirano trdiš, da nimaš konkurence kar je dandanes skoraj nemogoče.
Zdaj pa je bolje, da se tukaj zaključi vsaj iz moje strani, ker nisem želel diskutirati v takšni smeri kot se je izkazalo. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Razsvetljavo navadno projektiram s programom Relux. http://relux.biz/ Ta se online povezuje do katalogov kakšnih desetih proizvajalcev svetil s potrebnimi podatki za simulacijo osvetljenosti. Modeliraš prostor, razmestiš opremo, postaviš svetila, prižgeš luči in spustiš simulacijo. Dobiš 3D slike, tabele osvetljenosti itd. Pa še zastonj je. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon...se opravicujem tudi jaz. Mogoce sem res malo prevec osebno vzel vseskupaj. Tako da brez zamere no, tud iz moje strani.
LED niso moj posel ampak postranski zasluzek! Upam si odkrito vprasat karkoli ce ne vem in nevem zakaj ne bi. Z LED se ukvarja del firme za katero delam ampak naceloma jaz nimam nic z tem. Je pa kaksen eur, ce je posel v sloveniji. Priznam !
Na tem forumu so veliki mojstri elektronike pa se vsakodnevno pogovarjajo na to temo. Ce tega ne bi bilo potem tudi forum ne bi obstajal!
Ne zelim te izkljucevati oz. da se izkljucujes iz kakrsnekoli debate. To je tvoja pravica!
lp _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni