|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.92 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
@hudamravljica
Originalni Briggs & Stratton 3.5 HP ima nazivno moč pri 3600 RPM. Piše na tablici.
Žal pa butci to mašino naterajo tudi preko 6000 RPM (moč seveda ne naraste, mogoče je še manjša kot pri 3600 RPM, kar je posledica oblike glave in pogona ventilov.
Močno pa se poveča hrup in predvsem obraba, saj taki tudi olja ne menjajo. |
V kosilnice se ne razumem najboljše. Bolj mi ležijo izvenkrmni motorji(služba), pa sem misli, da so tudi obrati tu nekje. Zgleda, da sem se zmotil. Možno pa da ima kosilnica namenoma manjše maksimalne obrate zaradi daljše življenske dobe ali pa boljše delovanje kosilnih nožev kateri se vrtijo z isto hitrostjo kot motor.
Vseeno pa sem mnenja, da bojo izgube, katere bo imel na svojem projektu, večje kot pa z agregatom katerega že ima.
Sam imam en agregat 2500W in mi poganja vodno pumpo 1000W. Škoda, da še nikoli nisem meril porabe. Ima pa motor B&S.
Se pa lepo opazi, ko vžgeš motor ima 3000 U/min. Obremenim agregat, obrati padejo za delček sekunde, zamakne se regulator in spet doseže 3000U/min. To pomeni, da mu regulator odpira loputo od gasa in s tem drži kostantne vrtljaje, ki so potrebni. Teoretično bi pri porabniku 2500W mogla bit loputa od gasa popolnoma odprta.
L.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Bencinski generatorji imajo izgube že v sami loputi, tako da je bolje, da je čimbolj odprta in tako bi s primernim agregatom dejansko nekaj naredil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni