|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Krizaj Neznanec

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2011 9:39 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Janče
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 9:50 am Naslov sporočila: Agregat čudno delovanje |
|
|
Zanima me če ima kdo izkušnje z agregatom Honda. Premeril sem vsa navitja z megaohm metrom in ni videti nikakršne okvare na navitju. Pregledal sem kondenzator ki je pravtako dober.Premeril sem tudi diode na rotorju. če pa med delovanjem na neobremenjeni agregat priklopim kondenzator pa bencinski motor agregata začne delovati kot da je priklopljen na zelo veliko breme.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
548.59 KB |
Pogledana: |
64 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Kam priklapljaš kondenzator: na enosmerno ali izmenično? Se obnaša drugače, če na izmenični izhod priklopiš žarnico?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krizaj Neznanec

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2011 9:39 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Janče
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kondenzator priklopim kot je narisano na shemi na izhod pa nemorem priklopiti nič ker agregat ugasne ko priklopim kondenzator.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aaaa, ti pišeš o kondenzatorju v agregatu. Glede na napisano sklepam, da ti a.) kondenzator prebija (bolj verjetno), ali b.) ne deluje "dodajanje gasa" motorju (manj verjetno).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
c.) mednavojni stik v generatorju ali kratek stik v ožičenju;
d.) zanič ležaji generatorja ali druga mehanska okvara.
Najprej preveri, če v tistih nekaj sekundah, ko priklopiš kondenzator in se nato vse skupaj ustavi, če regulator odpre gas do konca. Seveda je tu predpostavka, da je mašina v redu (dovolj olja, brezhibna svečka, čist vplinjač...).
Če je zanesljivo, da se mašina ustavi zaradi močne preobremenitve, menjaj najprej kondenzator, če prav je v tem primeru še več možnosti da ima generator mednavojni stik (meritev z megaohmmetrom ne pokaže mednavojnih stikov) ali gre za slabe ležaje ali drug mehanski problem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem skromnem mnenju bi medovojni stik povzročil "dimne signale" že po nekaj minutah delovanja. Če ne prej! Za ostalo pa ne vem.
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če mu mašina res crkne v nekaj sekundah, ni časa za dimne signale.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez kondenzatorja pa itak ni vzbujanja, torej tudi dimnih signalov ne more biti.
Bi rekel, da je varianta "C", saj se po napisanem vse skupaj lepo vrti, vse dokler ne priklopi kondenzatorja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni