|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 11:33 am Naslov sporočila: Shema priklopa prikolice na tovornjaku? |
|
|
Ima kdo shemo? Včeraj sem bil pri kolegu zamenjat vtikače na tovorni prikolici. Ker je bilo že malo temno, sem samo zamenjal in nisem naprej raziskoval kako je zvezano. Ima pa dva 7 polna vtikača KLIK in sicer oba tipa (tip N in tip S). Rekel mi je tudi, da imajo vse kamionske prikolice takšen priklop. Na enem vtikaču so uporabljeni vsi pini, na drugem pa samo tri.
Lepo bi bilo imeti kakšno shemo. Mogoče še kdaj prav pride. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri Rebru |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, ni prava. Ta pri Rebru je za avtoprikolico, jaz pa potrebujem za tovornjak. Na linku ki sem ga pripel, se vidi da so vtičnice/vtikači drugačni od teh, kateri se nahajajo na avtomobilu/avtoprikolici. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole je najdel stric google
Drugi priključek je očitno samo za abs ter za luči za meglo/nazaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55c Član

Pridružen-a: Sob 14 Feb 2009 1:24 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.37 Kraj: Mala Pristava
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 7:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Kabel z črnim konektorjem je za luči, utripalke, vzvratno luč, zavorne luči. Kabel z belim konektorjem je za razne opcije (dvižna osovina, blokiranje krmilne osovine, luči za meglo, včasih je bila tudi motorna zavora,in pa napajanje za razne stvari). Kabel za ABS, EBS itd pa je tisti sedem polni z zaskočko. Namesto tistih prvih dveh omenjenih je lahko tudi en sam in sicer 15 polni kabel, novejši tovornjaki imajo samo tega in je potem razdružen na dva, če je prikolica starejša. Obstajajo pa še drugi kabli za vozila ADR ( to so vozila, katera prevažajo nevarne snovi). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni