|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Housy Neznanec

Pridružen-a: Tor 11 Jan 2011 13:49 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Mar 24, 2011 10:13 pm Naslov sporočila: Sejmi elektronike v sosednjih državah? |
|
|
Zdravo
Zanima me, kateri sejmi elektronike vse obstajajo in na katere bi se splačalo it pogledat. V Sloveniji sploh obstaja kaj takšnega?
Zanimajo me predvsem sejmi v sosednjih državah (CEBIT mi je vseeno malo predaleč), kjer so končni izdelki.
Prosil bi za kakšne povezave.
P. S. --> obstaja morda kakšen seznam vseh sejmov?
Hvala in lp,
Housy
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Čet Mar 24, 2011 11:00 pm Naslov sporočila: Re: Sejmi elektronike v sosednjih državah? |
|
|
Sejmi, ki jih jaz poznam so večinoma vrste "bolšjak". To so na primer v stari Gorici, v Udinah in v Pordenonu(spomladi in jeseni).
Za seznam bolj strokovnih sejmov pa se obrni na obrtniško zbornico oziroma na revijo Obrtnik. Tam pride seznam(se mi zdi da enkrat letno) vseh večjih in manjših sejmov v Evropi.
lp, Jernej
_________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Housy Neznanec

|
Objavljeno: Čet Mar 24, 2011 11:06 pm Naslov sporočila: Re: Sejmi elektronike v sosednjih državah? |
|
|
Jernej, hvala za odgovor. Bom res raje kar na google-u poiskal. Za Avstrijo sem že našel, za ostale evropske sejme bom pa še poguglal.
Lp, Housy
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
V Italiji je skoraj vsak teden kak sejem z elektroniko. Vsi semnji so prodajni. To pomeni, da se da kupiti stvari "iz trgovine" ali pa stvari tipa bolšjak.
Semenj vseh semnjev je pa v Friederichshafnu - glej tole temo.
Tudi v Nemčiji je precej manjših semnjev, ki so tako rekoč stalno aktivni. Tako je enkrat decembra sejem v Munhnu. Septembra pa je semenj v Mainhajnu (severno od Stuttgard-a). Slednji je obarvan zelo mikrovalovno in je zato za nekatere sejem nr.1.
Semnji so seveda tudi po drugih državah. Na Češkem je semenj v Holicah enkrat konec avgusta.Zanimiv je zaradi tega, ker se večina stvari proda kar iz prtljažnikov avtomobilov. Dobi se precej ruske elektronike. Zanimive so predvsem elektronke. Kak teden kasneje je sejem tudi v Madžarski. Tu še nisem bil, a bi ga rad enkrat obiskal.
Enkrat proti koncu leta se semenj že več let trudijo narediti tudi v Zagrebu, a je žal slabo obiskan, tako s strani obiskovalcev, kot tudi s strani razstavljalcev.
Pri nas se semnji dogajajo največ pod okriljem radioamaterjev enkrat ali dvakrat letno. Ker so preveč specializirani in ker radioamaterjev še zdaleč ni toliko kot elektronikov so slabo obiskani.
Po takemle pregledu se človek resno zamisli nad tem, da v Sloveniji nimamo nobenega semnja.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gklemen Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 0:06 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.56 Kraj: Rogatec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.19 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
V Italiji je skoraj vsak teden kak sejem z elektroniko. Vsi semnji so prodajni. To pomeni, da se da kupiti stvari "iz trgovine" ali pa stvari tipa bolšjak. |
Še nikoli nisem bil na nobenem. Termin Pordenone pade nesrečno na 1.maj, ko imamo druge stvari planirane, pa bi rad obiskal kaj drugega v bližini, tja do Vidma ali Tržiča (Monfalcona).
Prosim nekaj napotkov, povezav, ..
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole je link do spiska. Obstaja pa tudi več spiskov. Preden se gre na pot je dobro preveriti.
http://www.tempodielettronica.it/febbraio.html
Prejšnji vikend je bil en tak dogodek v Trbižu. LAni sem obiskal Trbiž, bilo je bolj skromno, vendar blizu.
LP
Matjaz
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.19 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Matjaž! Odlična poveava. (Link)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.23 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobil sem karto za sejem v Hannovru, ki bo potekal od 4. do 8. aprila. Kakšen sejem je to, je že kdo bil, se splača pogledat?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hannover ima veliko razstavišče, kjer so različni sejmi, vsi veliki.
Pred davnimi leti, ko se bil še aktiven, sem enkrat službeno obiskal tam sejem računalništva. (Trakrat so bili računalniki, ki so imeli nekaj kbytov spomina veliki kot dvojne omare). No, to ni sejem, na katerem bi kaj kupil, kot na boljšjaku, to je ogrooomen kompleks računalništva in elektronike. Bil sem tam tri dni, jezik mi je visel do popka in na koncu sem bil srečen, da smo šli v pivnico in na letalo domov.
Tja se (mislim, da še vedno) splača iti s čarterjem-letalom, ki ga organizirajo podjetja, ki se ukvarjajo s turizmom (Kompas, etc), ti (upam še vedno) organizirajo prenočišče v privatnih sobah kar ugodno.
http://www.hannovermesse.de/
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Housy Neznanec

|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
theone Član

Pridružen-a: Čet 18 Avg 2005 10:37 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2011 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
danes na pordenone!!!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2011 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
theone je napisal/a: |
danes na pordenone!!!  |
Jaz grem jutri zjutraj iz KP. Že nekaj let sem manjkal, zanima me če je kaj novega. Vsi pravijo da se ne izplača, pa vendar...
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2011 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bil danes v Pordenone - prvič. Občutki so mešani.
Kup kitajcev, nekaj tudi preprodajalcev (italijanov, ki kupujejo od kitajcev), nekaj malega celo konkretnih "privat" prodajalcev/zbirateljev. Ko ponekod gledaš, kaj vse se prodaja, se vprašaš, ali si res na elektro sejmu, spet druge zadeve so povsem fine in uporabne. Cene so zelo različne: od relativno poceni zadev do stvari, ki so se prodajale dejansko dražje kot v elektro trgovinah.
LP, Grega
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ignis Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38 Prispevkov: 485 Aktiv.: 2.78 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2011 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Ja sem bil, strinjam se z mucek-om ... mešani občutki, kaj vse tam ne prodajajo
nisem mogel verjet koliko odsluženih printerjev (laserski in inject A4 in podobne krame, ko ni drugam kot za odpad, umazano, polomljeno in gor zalima ceno15€ to še pri nas ni na BOLJŠEM.
Kupil sem marsikaj, ker na elektro podorčju nimam nič ..., luč namizno (drugačno kot sem planiral), podaljšek-razdelilnik (5€), ki ima stikalo za vsako vtičnico(treba pa je zamenjat vtikač ki ne paše, bodite pozorni), USMERNIK 0-30V, 0-5A 49€, kup stikal, kablov, ohišji, krokodilčkov, drobnarija takšna in drugačna.
Kdo se že nekaj časa ukvarja s tem področjem mislim da mu vse to ni zanimivo ... ker 95% stvari itak že ima, ni vredno potovati tako daleč ... ker internet nakupi je čudovita reč.
Lahko noč, vsem ki potujete jutri in v NE srečno, meni je k sreči bilo ob poti.
Hvala vsem na nasvetih in kuponu.
lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
14.04 KB |
Pogledana: |
5683 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
61.64 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni