www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pickit3 v debug načinu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
melkor
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Apr 2011 11:53
Aktiv.: 0.01
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 1:07 pm    Naslov sporočila:  pickit3 v debug načinu Odgovori s citatom

Pozdrav,

Program spodaj v MPLABsim deluje po normalno programuo. Če hočem izvesti debug z PicKit3 se PORTD ne postavi po programu ampak se včasih postavi včasih ne. Izhode sem preverjal s tools->watch in tudi na preizkusni plošči. Config imam nastavljeno configure->configure bits, ker mi v samem programu v pickit3 ne dela. Kaj je lahko narobe, da ni pravih rezultatov s PicKit3?

#include <htc.h>

//__CONFIG(FOSC_XT & WDTE_OFF & PWRTE_OFF & MCLRE_OFF & BOREN_OFF & LVP_OFF & DEBUG_ON );

#define lcde RD4 //enable
#define lcdrs RD5 //register select
#define lcd4 RD0
#define lcd5 RD1
#define lcd6 RD2
#define lcd7 RD3

void main(void)
{
ANSELH=0b00000000;
TRISB=0b00000000;
TRISD=0b00000000;
PORTD=0b00000000;
PORTB=0;

while (1)
{
PORTD=0x00;
lcd4=1;
lcd5=1;
lcd6=1;
lcd4=0;
lcd7=1;
lcd4=1;
lcde=1;
lcdrs=1;
lcdrs=0;
}
}

lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
melkor
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Apr 2011 11:53
Aktiv.: 0.01
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2011 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

Upam, da bom lahko z naslednjim opisom kaj boljše opisal moj problem. Imam pic16f887, ki sem ga dobil kot vzorec (pred kakšnimi 2 leti). Ko sem z istim programom vsavil pic16f877a je delalo tako kot v simulatorju in tako verjamem, da ni problem v PicKit3.
Ali je kaj narobe z vzorci ali moram še kakšen register postaviti za delovanje.

Pri PORTB sem postavil naslednja registra:
ANSELH=0b00000000;
TRISB=0b00000000;
pri PORTD pa samo TRISD.
Katerikoli port sem preiskusil mi je delal enako. Torej takrat ko bi se naj izhod postavil na ena se je, oziroma pri RB0 je celoten register zbrisalo in postavilo na 1 in ko sem ga postavil na RB=0; ga ni postavilo takoj ampak šele po dveh drugih ukazih.

Pri nastavitvah config verjetno ni kaj narobe saj mi dela v debug načinu?
Kaj bi lahko bil problem?

Lp.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni