www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ključ od BMW E46 povozil z gokardom
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://forum.bmwslo.com/showpost.php?p=1628895&postcount=22
Tukaj je opisana rešitev problema, potrebuješ samo svoj transporeder, ter nov komplet daljinskega zaklepanja, ki ima po izgledu iste ključe kot jih imaš zdaj Mr. Green
http://forums.bimmerforums.com/forum/showpost.php?p=21655490&postcount=9
Tukaj pa imaš opis postopka kako se nakodira prazen transporder na avto oz. en modul.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.69
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tuljavico sem s spajkalnikom z lahkoto odstranil iz vezja in sem ugotovil, da ni zalepljena. Ugotovil sem tudi, da ima povezave na čip ELMOS 10030A ki je uporabljen v @LinuxFuter-ovem linku za programiranje praznega transpoderja. Je možno, da je tuljavica samo za komunikacijo in je koda za vžig v čipu ELMOS?

DSC06278.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  103.09 KB
 Pogledana:  8 krat

DSC06278.JPG

surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja točno tako je. Torej rabiš nov ključ kateremu zamenjaš svoj čip 10030A.
Ali pa zrihtaš svoje staro vezje in mu dodaš novo tuljavo.
Tuljava služi za prenos podatkov (transformator) med 10030A in glavnim računalnikom.Ta povezava ne poteka preko visoke frekvence ampak preko približno 125 kHz (po zraku) .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvidevam da tuljavica služi kot antena za transporder ker elmos čip očitno ni samostojen (PCF7*** čipi pa so, ker jaz imam starejši čip, ki je prileplejn v ohišje)
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ključ imam naročen, pričakujem ga naslednji teden. Ta ELMOS ni prilepljen, edino malo je na vrhu okrhjen, upam da bo delal. Poročam...

DSC06283.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  698.89 KB
 Pogledana:  2 krat

DSC06283.JPG

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
piroman je napisal/a:
Če imaš kak rezerven ključ brez daljinca, mu lahko amputiraš tuljavico...

Dokler tega sam uspešno ne narediš, nikar ne svetuj drugim, naj uničijo delujoč ključ.

Kako pa ti veš, da tega nisem naredil? Sem, sicer ne na BMW, je pa Honda in s tem ključem še danes uporabljam avto.

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Kako pa ti veš, da tega nisem naredil? Sem, sicer ne na BMW, je pa Honda in s tem ključem še danes uporabljam avto.

Ne vem. Prav tako ti nisi zagotovo vedel, da so nekateri tudi prilepljeni. Renaultovi recimo vsi.
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 11, 2011 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako, Zadeva funkcionira Very Happy

Vezje sem naročil iz Anglije in zamenjal čip ELMOS. Strošek je bil 25€.

Hvala vsem za nasvete!

EDIT: tisti ključ, ki sem ga naročil na Ebayu ni bil pravi, ker je iz USA in tam imajo frekvenco komunikacije za daljinsko odklepanje 315 MHz, pri nas pa je 433Mhz. Tako, da sem ga poslal nazaj in naročil samo vezje iz zgornje povezave.

DSC06500.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  642.54 KB
 Pogledana:  80 krat

DSC06500.JPG

surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 11, 2011 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jao, zalotal si ga pa milo rečeno ogabno.
d'oh!
No , da vsaj dela Rolling Eyes
Nazaj na vrh
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 11, 2011 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kaj tebe moti, meni se zdi dobro prilotano.
Pohvale za uspešno oživitev.
Nazaj na vrh
Alex17
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 11, 2011 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a.vidmar je napisal/a:
Ne vem kaj tebe moti, meni se zdi dobro prilotano.
Pohvale za uspešno oživitev.

+1
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 12, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse kritike so vedno dobrodošle. Hvala!

Ostanki fluksa tudi malo pokvarijo izgled. Hkrati pa tudi nisem upal preveč komplicirat, da še ne bi ostal brez kakšnega pina ali pada, saj je čip preživel hujši fizični napad.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni