|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Maj 30, 2011 9:43 am Naslov sporočila: Avtomatske varovalke KNX ali ETI |
|
|
Pozdravljeni!
Kupujem avtomatske varovalke, fid, kzs... in me zanima ali naj kupim ETI ali Kanlux?
Razlika v ceni pa je občutna ali je potem tudi v kvaliteti
Že v naprej hvala za info |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pon Maj 30, 2011 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Predno primerjaš cene, se prepričaj ali sta oboje hruški ali jabolki.
Recimo če sta obe za kratkostični tok 6000A ali 10.000A. Od tod največkrat izvira velika razlika v ceni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 31, 2011 8:19 am Naslov sporočila: Re: Avtomatske varovalke KNX ali ETI |
|
|
king25 je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Kupujem avtomatske varovalke, fid, kzs... in me zanima ali naj kupim ETI ali Kanlux?
Razlika v ceni pa je občutna ali je potem tudi v kvaliteti
Že v naprej hvala za info |
Ko že nabavljaš varovalke in zaščitno stikalo ti priporočim, da upoštevaš prej navedenaga sogovornika in tudi to, da boš lahko vgradil varovalke tako, da bodo povezane z zbiralko. To je pomembno zaradi tega, ker so različne varovalke z različnimi merami pri montiranju napajalnega vodnika ali zbiralke. Izgubil ne boš nič, če boš upošteval tudi ta podatek.
FID in varovalke med različnimi proizvajalci ne gredo najbolje skupaj, ker se pojavi problem, kot sem ga prej navedel.
Izlake nima slabih elementov in zdržijo tudi do 20 let. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 31, 2011 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za odgovora.
Glede velikosti varovalk med različnimi proizvajalci pa se strinjam, da bi lahko bila težava z zbiralko. Podatka glede kratkostičnega toka pa nisem našel.
Tako da bom vzel varovalke in fid istega proizvajalca ETI pa bo mir za nekaj let  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Sre Jun 01, 2011 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Podatka glede kratkostičnega toka pa nisem našel. |
Poglej na instalacijski odklopnik (na sliki je podatek o kratkostičnem toku označen z rdečo puščico):
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sre Jun 01, 2011 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še toliko: v domačem okolju je praktično nemogoče doseči kratkostične tokove recimo čez palec 500A, tako da je debata o 6 ali 10kA odklopnikih za doma jalova debata.
Edinole, Kitajskih se je za izogibat. Sem zasledil debate, da znajo zatajit. Večkrat kot evropska konkurenca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Jun 01, 2011 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
p.s. A se da nekomu popraviti naslov teme, ker KNX dejansko pomeni nekaj in to ne Kanlux ampak Konnex(sem že 3jič odprl temo, in ugotovil da nima veze z pametnimi inštalacijami), ko bo pa nekdo iskal mu bo to metalo pod nos _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni