www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

"zagon" AtMega32
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa morem nastaviti fuse bit-e? Sicer sem to že vedel, ampak dolgo že nisem programiral mege32 in sem pozabil.

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
logist
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 1:12
Aktiv.: 0.67
Kraj: dom(o)vina

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2011 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam da sem uporabil pravo temo, namreč imam problem sledeč. Napisal sem program ki mi je v redu delo 2 mesece skoraj 3 mesece, sedaj pa se mu je začelo kar nekaj dogajat. Kar nekaj po svoje računa ure in stopinje, ko pa dam v vezje drugi ATmega32, pa mi ga AVR S4 noče sprogramirat.

Kaj lahko sumim da bi bilo narobe? Hvala,

teey
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Sep 2008 20:51
Aktiv.: 0.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 12:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sliši se kot zmatran kondenzator, oziroma neki hardverski difekt, ki je zacvetel v teh spomladanskih dneh. Lahko da imaš slabši bypass naret na vezju pa je sedaj komaj prišlo na plano.

Mogoče bi bilo dobro če predložiš kakšno shemo, verjetno ti bo potem lažje pomagati bolj natančno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.66
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom uporabil kar to temo. Malo se igram z ATMEGO32 in ISP programatorjem. Napisl sem nekaj kratkih programčkov za utripanje ledic in jih s ISP programtorjem zaprogramiral v mego32. Vse je veslo utripalo dokler nisem šel "bluzit" po nastavitvah fuse bitov......in noče mi več programirat preko ISP. Kaj delam narobe oz. kaj sem spremenil pa ne bi smel? Prilagam sliko iz AVRstudia, kjer mi javlja neko napako, žal ne vek katero.?

Imam paralelni programator in lahko mego32 preprogramiram. Mi lahko kdo svetuje kako nastaviti fuse bite na programatorju G540, da bom potem spet lahko programiral preko ISP.

Lp

Problem pri ISP programiranju.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  141.97 KB
 Pogledana:  21 krat

Problem pri ISP programiranju.JPG

Nazaj na vrh
luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v zavihek main, če imaš mogoče izklopljen ISP mode in obkljukaj JTAGEN in SPIEN.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 16, 2011 6:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Luka, poglej, saj tudi varovalk ni prebral.. SPIEN je najverjetneje izključil.

Lahko pa je prestavljen samo na zunanji takt in sedaj stoji na miru. Poskusi z zunanjim taktom...
Nazaj na vrh
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.66
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 16, 2011 7:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obema, imata prav. Izključil sem SPEIN in ni bilo več možnosti programiranja preko ISP. V oknu paralelnega programatorja sem potem obkljukal to možnost in ATMEGA32 spet deluje. Pogruntal sem tudi zakaj mi na portu-C ne utripajo nekatere ledice.

Če hočemo uporabiti celoten port C kot izhod, moramo izklopiti JTAGEN, ker, kolikor vem, se naj bi ta funkcija uporabljala za razhroščevanje programa iz samega procesorja.

Kar se tiče notranjega in zunanjega oscilatorja pa mi ni še čisto vse jasno. Imam MiniPin II razvojno ploščo brez resonatorja in kvarca. Ko vklopim INT. ali EXT. oscilator (kljukica SUT_CKSEL) deluje v obeh primerih - čudno Shocked

Če se motim, naj me kdo popravi, da skupaj ndgradimo znanje.....

Ko se pojavi spet nova težava, kar je v elektroniki normalno, se spet oglasim, ali pa tudi že prej Wink.

LP
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 16, 2011 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oglej si datasheet od mege, tisto poglavje "System clock and clock options", ta ti bo dokaj razjasnil pojme.

Tisti SUT_CKSEL v programu pa je "sestavljen" iz par bitov v samem procesorju - kombinacija teh določa, kaj bo dajalo takt procesorju. Ti bo datasheet pomagal razumeti. Edinole, datasheet mora imeti 300+ strani. Tisti z 20 stranmi ne bo dober.

Zakaj ti pa dela na int ali ext. Nimam pojma. Ali si nekaj narobe zastopil, nekaj narobe napisal ali pa imaš vseeno nek zunanji takt prisoten. V glavnem, če bi zares dal - nastavil - mego na zunanji takt, bo brez njega "mrtva". Kot da bi imel eno napravo z dvojnim napajanjem. Notranjim ali zunanjim. Če stikalo prestaviš na zunanje napajanje, baterije pa nimaš, naprava ne bo delala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni