|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kevin92 Neznanec

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2011 11:07 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 11:23 am Naslov sporočila: Car pc |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, kaj vse potrebujem za izgradnjo car pcja. Predvsem kako se lotiti napajanja in kje dobiti 7" zaslon.
Sicer sem jih nekaj našel že sam, a je problem v tem, da so tipke spredaj, kjer pa jih ne želim. Pravtako me zanima, kaj menite o tem, da se kupi nek prenosnik (npr. Acer aspire one) in se kot touchscreen uporabi LCD control panel za uporabo touchscreena.
Hvala in lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nevednez Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36 Prispevkov: 226 Aktiv.: 0.95 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
rabiš:
- LCD touchscreen zaslon
- računalnik (ali klasika-torej matična, procesor, ram, disk..., ali kupišim miniITX plato in dodaš disk in rame... ali pa prenosnik, ki je lahko brez lcd-ja)
- napajalnik
- dodatne module po želji (GPS modul, Wi-fi, UMTS modem, DVB tuner, bluetooth, OBD... omejitev je pri €€€ in zdravi pameti )
- kable da to vse povežeš skupaj
vse to lahko kupiš ali na bolhi, ebay, pri kitajcih...
cena.. večino cene predstavlja LCD zaslon (no vsaj pri meni je bilo tako) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ljudje, vedno sem se vprasal in nikoli nasel odgovora, kako je s temi CAP PCji...
Torej, to je navaden PC/laptop, ki ima namesto tipkovnice in miske, touchscreen zaslon. Ok to mi je jasno.
Ampak kako je z zagonom, namrec, sam PC rabi 30s-60s da se zazene, to pomeni da se bo glasba zaslisala komaj po nekaj minutah, saj dokler izberem vse pesmi in jih posljem v predvajanik...
Ali tak sisem preprosto hibernate-te, oz. date v sleep mode in naslednjic bo zagon krajsi?
Kako je z izborom pesmi? Predpostavljam da je enako kot na laptopih, gres v mapo izberes pesmi in kliknes "enter"...
Samo ce je PC na sleep-u, potem ves cas porablja nekaj elektrike...
Ce bi mi to lahko kdo razlozil, bi bil zelo hvalezen.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oprostite za vmesni offtopic, ampak kako in iz kje naj jaz uvzim to tablico za 35$? Ali imaš kakšnega svojca tam doli v indijskih deželah, da mi pošljejo ene dve tovrstni tablici? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
start; sistem se lahko postavi zelo hitro, imaš moddane OS za takšne stvari, disk za sistem uporabiš SSD, mislim da celo obstajajo posebaj miniaturni diski za carPC. Zagon win z vsemi programi - skype, mirc, dropbox + vsa ostala kramarija že pri mojem malce starješem prenosnem traja cca. 20sec. Tako da to je še najmanjši problem.
Za iskanje pesmi in podobno se pa uproablja namesnki software; recimo Centrafuse http://www.centrafuse.com/
Je pa vprašanje koliko se splača to navlako montirati v avto, glede na to da se dobijo tablet PCji ki ga v bistvu samo montiraš gor, dodaš napajanje in je to vse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kevin92 Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
nevednez je napisal/a: |
rabiš:
- LCD touchscreen zaslon
- računalnik (ali klasika-torej matična, procesor, ram, disk..., ali kupišim miniITX plato in dodaš disk in rame... ali pa prenosnik, ki je lahko brez lcd-ja)
- napajalnik
- dodatne module po želji (GPS modul, Wi-fi, UMTS modem, DVB tuner, bluetooth, OBD... omejitev je pri €€€ in zdravi pameti )
- kable da to vse povežeš skupaj
vse to lahko kupiš ali na bolhi, ebay, pri kitajcih...
cena.. večino cene predstavlja LCD zaslon (no vsaj pri meni je bilo tako) |
nekaj me zanima. Omenil si napajalnik, ki ga sem naročil DC/DC (razpon od 8-24V). Če ne vzamem te miniITX matične plošče, a morem obdržat star napajalnik, ali samo tega novega povežem na matično? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kevin92 Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me tudi, kateri operacijski sistem priporočate.... Da bo vse skupaj delovalo dokaj hitro  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na podporo za bluetooth OBD vmesnik, velja razmisliti tudi o Android tablici
https://market.android.com/search?q=obd+bluetooth&so=1&c=apps
Lahko je neka poceni kitajska plastična(itak jo daš ven iz ohišja)
Nekatere tablice imajo še podporo za zunanje USB naprave(tipkovnica), video izhod, vgrajen GPS, 3G modem itd.
Kar je neuporabnih aplikacij vržeš dol in si naložiš le kar boš potreboval. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kevin92 Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za linke. Danes nabavil vse stvari.
Imam torej hišni računalnik (2.88 ghz, 1,5 gb rama, 160 gb diska, za grafično sem pozabo ,...), LCD touchscreen 6,4", napajalnik ter kablovje. +(USB traparije )
Zanima me še samo kateri OS naj naložim, katere programe naj vzamem kot vmesnik. Vem za centrafuse samo je plačljiv  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko bi dal Win7 light...
Glede ostalih programov pa bodo ostali... _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kevin92 Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
samo če dam win 7, nebo trajal sam boot dlje?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zato sem mislim light verzijo, tisto za netbooku oz. kje se je ze uporabjala...
Sosolec ima netbooka, "navadna" 7-ka mu ni delovala, light pa deluje BP. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kevin92 Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
kako dolgo se mu pa boota? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni