|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MojsterMiha Član

Pridružen-a: Ned 09 Nov 2008 20:28 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.07 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2011 9:17 pm Naslov sporočila: Arduino in Bascom? |
|
|
Pozdravljeni,
Imam eno "čudno" vprašanje za vse poznavalce Bascoma in tiste, ki ste že imeli opravka z Arduino ploščicami.
Arduino ploščica z atmega 2560 mi je bila tako všeč (prav zaprav mi je všeč sam controler), da sem jo kar naročil, kljub temu da nimam pojma o programiranju Arduinota.
Nekaj sem našel na netu, da je možno programirat in naložit program tudi iz Bascoma, vendar mi ni čisto jasno kako.
Ima kdo kakšen nasvet ali informacijo če se to da, in na kakšen način, sicer bo šla ploščica na Bolho, saj "obvladam" le Bascom.
Še pojasnilo za vse tiste, ki se sprašujete zakaj sem sploh naročil Arduino:
Procesor Atmega 2560 je zelo zmogljiv, vendar pa je zelo zahteven za spajkanje na vezje. V primeru Arduino ploščice pa je ta že prispajkan in priklop na pine je enostaven...
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2011 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sistem Arduino ima na atmelovem čipu naložen bootloader. Za komuniciranje v tem primeru uporablja svoje okolje Arduino IDE(AID) in običajno USB to UART. Za programiranje z bascomom potrebuješ na računalniku LPT port in na Arduino ploščici ISP port, katerega že vsebuje. V tem primeru ne potrebuješ booloaderja oz. ga zamenjaš z tistim, ki ga uporablja Bascom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MojsterMiha Član

|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2011 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali to pomeni, da enostavno LPT programator (v mojem primeru STK 200/300) priklopim na ISP na ploščici, v Bascomu izberem ustrezen čip in že lahko naložim program? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2011 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
No če imaš STK 200/300 in če ti ga podpira, potem je vredu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MojsterMiha Član

|
Objavljeno: Ned Jul 17, 2011 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
No, super. Ko prispe ploščica bom testiral in javim rezultat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2012 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Imam ploščico Arduino atmega1280, rad bi jo programiral z AVR studi 4 ISP način.
Ko priklopim ISP programator STK500, se ne zgodi nič, komunikacija ne steče.
Ima kdo kaj izkušenj s tem?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2012 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pomeri tako, čisto ohmsko, ali ti vseh 6 linij pride direktno s konektorja programatorja do procesorja (VCC, GND, MISO, MOSI, SCK, RST). Če ne, zna biti tu problem ...
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni