www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

I/O kartica

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrelinoge
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43
Aktiv.: 0.27
Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 4:06 pm    Naslov sporočila:  I/O kartica Odgovori s citatom

Rad bi kupil neko bolj profesionalno I/O kartico. Kolikor sem že malo gledal, imajo večinoma vse dodan software za izvajanje meritev. Mene pa bolj zanima kako je kaj z lastnim programiranjem, če bi želel narediti kako lastno vodenje kakega procesa ipd. Je v c++ kaka umetnost brati in nastavljati vhode ter izhode ali gre to preprosto s kakimi read_adc(); in podobnimi ukazi?

Zanima me tudi, če imate kakšne slabe izkušnje s temi karticami? In tudi, če mi lahko kakšno svetujete in poveste kje se jo da dobiti. Tiste v Conradu so mi sicer kar zanimive ampak me zanima če se še kje da kaj dobiti, da preverim.

Hvala in lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70786.41

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
šlosar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2004 20:07
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo
Imam na razpolago I/O kartico, nerabljeno 2x24, na ISA vodilu. V kolikor te zanima, sporoči.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrelinoge
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43
Aktiv.: 0.27
Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 15, 2006 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm. Ne bi rad imel lastne gradnje ampak le profesionalne izvedbe, saj je to za eno firmo.

Šlosar hvala ampak nimam ISA vodila Confused Me pa vseeno zanima tudi za sebe, da bi si kupil kako ne predrago kartico oz. bom pogledal kaj se da v lastni gradnji narediti.

Zaenkrat pa mi je glavna le kaka profi izvedba. Hvala in prosim še naprej za kake ideje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 15, 2006 11:48 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

http://digital.ni.com/worldwide/slovenia.nsf/main?readform

Najboljši čeprav malo drag , dokaj enostavna konfiguracija , nastavljanje portov , grafično programiranje najboljša orodja za analizo enostaven za naučit. Na začetku si lahko pomagaš z brezplačnim demo

dobro je tudi da si je programje kompatibilno glede na hardware nastavit je potrebno samo I/O

aja - kartice imajo kalibracijski certifikat in se jih da tudi naknadno umerjat

LP

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malo dražje, ampak dobre kartice imajo tu:
http://www.meilhaus.de/e_news/index.htm

Mi jih uporabljamo in so v redu.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni