www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault clio centralno zaklepanje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2007 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No jaz pri svojem CLIU nimam bokade. Smo pa imeli pri Laguni narejeno tako kot si opisal brzi če je poteklo več kot 15 min ti avto enostavno ni hotel vžgat če pa si z dalincem avto zaklenil in odklenil pa si ga normalno prižgal to je blokada motorja. To so dajali notri pri IR-dalincih novi imajo RFID sistem.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2007 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problemi vžiganja avta po 15 minutni pavzi niso namenska blokada ali kaj podobnega.

Razlog je v tem, da imajo vsi novejši avtomobili zaradi kopice elektronike na ta način urejeno "šparanje" akumulatorja - elektronika avta gre v "sleep mode".

BTW, to se lahko preveri tako, da pustite odprta vrata ali prtljažnik in s tem kakšno lučko za osvetlitev kabine. Če se bo ta po najkasneje 20 minutah ugasnila sama (brez zapiranja vrat) je to to. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2007 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...pri meni recimo se lučka izklopi po (mislim) 5 minutah, radio po eni uri, ampak avto pa vžge tudi po enem tednu brez da bi ga zaklenil in odklenil. Finta je da imajo novi ključi (kot je en rekel) RFID kartico v ključu poleg radio oddajnika za odklepanje, stari IR pa nimajo RFID, samo IR oddajnik. Zato morajo oddati kodo preko IR in po moje je to zaščita ker ko daš kontakt elektronika nič ne preverja pravo kodo, medtem ko jo pri novih preverja...
(lahko se pa motim - bi moral en renojevec serviser to dokončno povedat)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si sposojam temo Razz

se komu sanja oz. ve kje se nahaja modul za centralno zaklepanje pri Clio-tu l'99 april ... torej ključ ni IR in modula ni pri vzvratnem ogledalu temveč nekje drugje kajti imam RF ključ

situacija je pa sledeča da mi je tale modul odpovedal in imam že drugega univerzalnega da ga povežem namesto originalnega
in ne ne bom vezal na notranjo tipko v kabini za zaklep vseh vrat

torej če kdo izmed vas kje se tale modul nahaja se toplo priporočam za informacije, če bo prilika povrnem s

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55c
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Feb 2009 1:24
Aktiv.: 0.37
Kraj: Mala Pristava

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2011 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel včasih renault laguno, katera je tudi imela kodno varovan vžig. V primeru, da si ob obadva daljinca je avto še vedno mogoče prižgati tako, da ročno vneseš kodo (katero ti dajo ali pa tudi ne na vsakem pooblaščenem servisu). Po ročno vnešeni kodi se izklopi koda vžiga do takrat, ko avto spet zakleneš z daljincem, takrat se koda spet aktivira. Za ročni vnos je bilo treba pritiskati pedal plina in pa tipko BC, vendar se ne spominjam točno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2011 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žeže a clio ni tako narejen ( no vsaj moj l'99)
sicer pa clio ima drug načn če ti slučajno odpove koda ključa in sicer da držiš tipko v kabini za centralno zaklepanje ( zaklep) dlje časa dokler se ne avo sam zaklene in odklene, takrat imaš par sekund časa da vžgeš avto s ključem in če imaš srečo lahko na ta način tudi ključ na novo sprogramiraš, a meni slednje ni uspelo tako da sem samo prenesel kodo iz rezervnega ključa na čip, ta čip pa dal v drugi ključ od novega daljinskega sprejemnika

ko pa že omenjam drugi daljinski sprejemnik (modul) me zanima če ima kdo izmed vas kakšno idejo kako "ojačati" sprejem kajti daljinec mi prime le na kak meter okoli prednjih vrat, niti izza pritljažnika ne morem odkleniti / zakleniti avta, čeprav prodajalec navaja 40m dosega....

antena je pa le en kratek cca 25 cm dolg [slovenščina je zame španska vas], katerega sem poskušal že podaljšati, vezati na radio anteno in celotno karoserijo a še vedno doseg se ni spremenil čisto nič :'(

hvala za kakršne koli odgovore Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
crto
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48
Aktiv.: 0.58
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 17, 2011 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na tak način že ne boš podaljšal dometa kvečemu zmanjšal, saj veš, da je dolžina antene odvisna od frekvence na kateri delujejo daljinci (lamba itd..)

lp

crt
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vem vem, sem zadevo tudi rešil in sicer tako da sem kontroler montiral pod vrhnji pokrov armaturne plošče Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni