|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 6:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Sebastian, tuljava, ki jo navajaš ima ob presledku med ovoji 1mm, induktivnost okoli 200nH. Brez kapacitivnosti antene bi potreboval za pokrivanje UKV področja spremenljiv kondenzator 10pF-18pF.
Dipol anteno lahko na krog spojiš induktivno, preko L1:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
44.67 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 8:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Borber hvala, nisem nič računal, samo prepisal načrt, priključek dipola je seveda boljša izbira.
Kristalni detektor za srednji val kmalu ne bo več uporaben, saj ne bo kaj poslušati, oddajniki se ugašajo drug za drugim. Poleg tega rabiš dolgo anteno, za ta detektor pa samo dipol, seveda ima druge pomankljivosti glede sprejema.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2011 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
PonosniSlovenec je napisal/a: |
Kje pa bi dobil posrebreno žico, za dokaj normalno ceno?  |
Pred leti sem žico kupil v Conradu, lahko jo dobiš tudi v OBI, Prometeju, trgovini Levček BTC...........
Večje težave sem imel pri nabavi posrebrene štirioglate žice, no v letošnjem letu sem rešil tudi to.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni