|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
chrom15 Neznanec

Pridružen-a: Pon 29 Avg 2011 16:56 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2011 4:59 pm Naslov sporočila: Avtoradio na VW ugasne po 10 minutah |
|
|
Vnaprej se vsem zahvaljujem za pomoč.
Za Volkswagen Multivana sem kupil tale radio
http://www.eonon.com/Car-DVD-Players/Specific-Car-DVD/D5109.html
in ga dal montirati nekemu znancu.
Problem je, da se radio po priblizno 10 minutnem delovanju enostavno ugasne in ga je nemogoče prižgati nazaj!
Potrebno je avtu odvzeti kontakt in ga spet vzpostaviti, potem se radio ponovno vžge za naslednjih 10 minut, nakar spet ugasne in postopek je potrebno ponoviti...
Mi lahko pomagate? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2011 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Varčevalni način avta. Sprogramirat bo treba ECU
Ali pa potegnit napajanje iz akkuja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2011 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
To, kar je Pyr0Beast napisal je sicer možno, nisem pa še slišal za tak primer.
Ali je bil prej tudi notri kak radio?
Ena od možnosti, ki mi pride na pamet je pregrevanje radia. Zadeva izgleda precej kompleksna, in tak mini računalnik rabi tudi hlajenje, sploh v vročih dneh. Če se notri v diht zaprti armaturki pregreje, ga lahko izklopi kakšna temperaturna zaščita.
Jaz bi ga na tvojem mestu iztaknil ven, ga prižgal in meril napetosti na konektorju za napajanje. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chrom15 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2011 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prej je bil notri originalni radio, ki pa je imel neko napako, da mi je izpraznil akumulator, ko je bil avto ugasnjen, drugače je delal b.p.
Kaj torej narediti? Čudno mi je, da se izklopi vedno po natanko istem intervalu, nikoli recimo po 1 minuti ali kaj takega...
Kaj naj rečem tipu, naj prvo proba? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je...vzemi ga ven, pusti prižganega npr.10 minut in opazuj, kaj se bo zgodilo.... Predvidevam da ima radio zadaj ventilator, ki pa ne "sfolga" hladiti saj imaš radio zelo na tesnem v armaturi in se ti kot ti je povedal Aly-radio pregreva....
Vzami ga ven in ga malo "goni" na odprtem da se bo primerno hladil pa poročaj razliko... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 7:43 am Naslov sporočila: |
|
|
originalni radii imajo to funkcijo da se ugasnejo po nekem času, če motor ne teče. Lahko da je kaj narobe z radiem, ampak bolj verjetno je da radio ni kompatibilen z modelom avta in ne vidi da je motor prižgan. Po moje uradni servis-->električar. Mislim da bo treba kaj sprogramirati ali pa drugače povezati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa zdeva zazna kontakt, preko CANa ali imaš sigal za kontakt posebej? Poizkusi zadevo vezat BREZ kontakta direkt na napajanje, da ga mora ročno vgašat in sta tako kontakt kot stalnih +12V vedno prisotna. V primeru, da zadeva deluje, se bo vedelo v katerem tiču grmi zajec.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
zaznavanje poteka preko CAN-a, ker preko tega radio tudi potemdobiva podatke o uri, temperaturi itd. Imam podoben VW radio v delavnici in se ugasni vsako uro. Sem vprašal mojstre in pravijo da bi bilo sicer možno narediti simulator prižganega motorja, a težko in komplicirano ter predvsem drago...
No, mene ne moti če se ugasne vsako uro (ga vsaj ne morem pustit prižganega čez noč), vsakih 10 minut je pa bolj nadležno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chrom15 Neznanec

|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna vezava mino Cana pa ne pride v poštev oziroma ni možna? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.69 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
chrom15 je napisal/a: |
Kakšna vezava mino Cana pa ne pride v poštev oziroma ni možna? |
Ravno to ti svetujejo, da vežeš na avtoradiu žico kjer je bil sedaj kontakt, direktno na stalnih +12V. "Kontakt" žico ki pride iz avta obvezno odklopi! _________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiByte Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01 Prispevkov: 312 Aktiv.: 1.80 Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Vezal bi lahko na vžigalnik. Pri novih VW je tako da ko odvzameš kontakt napetosti na vžigalniku ni, tako ga ne bi nikoli pozabil ugasniti  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne glede na kombinacijo plusa na kontaktu in/ali tam kjer naj bi bil stalen 12V se bo radio izključil če ne komunicira preko CAN vodila. Kot je meni mojster povedal bypass NI mogoč. Edina varianta je izdelava virtualnega avtoračunalnika, ki bi komuniciral z radiem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Edina varianta je izdelava virtualnega avtoračunalnika, ki bi komuniciral z radiem. |
To je sorazmerno enostavno.
Potrebno bi bilo samo izvedeti, kateri parameter (PGN paket) radio pričakuje. Da ne pošiljaš celotnega prometa...
Sicer pa zadeve so dokaj standardne, in bi moral zadostovati priklop na obstoječo instalacijo v avtu. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, za nekoga, ki obvlada CAN protokol bi bila zadeva mogoče res enostavna. Še največji problem bi bil v tem primeru ugotoviti kaj pošiljati, saj po moje VW to skrbno skriva... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
ID radia bi bilo potrebno vedeti in potem s CAN sniferjem pobrati pakete. Če se komu da, mu lahko posodim CAN snifer od NI. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni