www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RCD Programer in PIC16F628A

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JuRiii
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Mar 2010 18:29
Aktiv.: 0.60
Kraj: Leskovec-Slov. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 4:41 pm    Naslov sporočila:  RCD Programer in PIC16F628A Odgovori s citatom

Sem čisti začetnik glede programiranja pic-ov in sem prišel do točke ko se mi je zautavilo.
Imam RCD programator (http://feng3.nobody.jp/en/rcd.html in sicer to verzijo http://feng3.nobody.jp/en/PIC-RCD.ZIP) in sem na el. labu našel en projekt LED Mood (http://www.electronics-lab.com/projects/games/005/index.html). Zadeva se mi je za prvi projekt z PIC-om zdela primerna saj sem mislil da bom nabavo material in lepo dal v programator in čip zapeko. No težava je pa v tem. Programator mi najde in vse uspešno uporabil sem WinPic in PicProg4U. Čip dam z adapterjem v programator in naložim hex datoteko in dam zapečt pa mi potem najde napako. Ne spozanm se na stanje zato sem napisal ta post in upam da mi lahko kdo kaj pove o tam.

LP.

Untitled-1.jpg
 Opis:
Javljena napaka.
 Velikost datoteke:  470.1 KB
 Pogledana:  15 krat

Untitled-1.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JuRiii
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Mar 2010 18:29
Aktiv.: 0.60
Kraj: Leskovec-Slov. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem iskal napake sem pri merjenju z osciloskopom naletel na čudne signala na icsp-u. Zadeva ni priklopljena na maso, to sem odpravil toda zapisat programa pa mi še vedno negre.

Spodaj prilagam sliko in popravljeno datoteko.

LP.

Untitled-2.jpg
 Opis:
Tukaj je GND v zraku
 Velikost datoteke:  235.81 KB
 Pogledana:  5 krat

Untitled-2.jpg

pic-rcd.rar
 Opis:
Popravljen PCB.

Download
 Ime datoteke:  pic-rcd.rar
 Velikost datoteke:  9.85 KB
 Downloadano:  0 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni