|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tibi Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.07 Kraj: bukovje
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bom odpiral nove teme in vpršanje spada v to področje, bi prosil ka kak načrt zero cross vezja z optično ločitvijo. Rabil za potrebe faznega krmiljenja tiristorjev z mikrokrmilnikom. Vhodna napetost zero cross vezja je 20V.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.78 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Ker na forumu večkrat kdo išče tak dimmer (nastavljiv z napetostjo 0 do 10V) sem v Filemanager dal datoteko projekta takega dimmerja ( brez uC )
0_do_10V Dimmer.pdf
Nahaja se v rubriki "Nacrti tiskana vezja izdelki"
LP |
Zakaj ga ne morem sneti dol? Ni linka na imenu v filemanegerju. Tudi veliko drugih vezij od tam ne morem sneti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Sre Apr 23, 2008 6:41 am Naslov sporočila: |
|
|
tibi na tej strani lahko vidiš princip izdelave ZCD vezja LINK _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Apr 23, 2008 7:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Zakaj ga ne morem sneti dol? Ni linka na imenu v filemanegerju. Tudi veliko drugih vezij od tam ne morem sneti. |
Za vzrok . Mnogim je bilo to že razloženo.
Jaz sem našel med drugim tudi to:
Silvo je napisal/a: |
Na FM je potrebna registracija z enakim uporabniškim imenom, ter z rabo istega email-a kot na forumu. Na FM si omejen z dnevnim limitom, ki je odvisen od uploadanih datotek ter sporočil na forumu.
Dnevni limit=3+st.sporočil/10+upload/10 |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kamen Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 21:07 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 9:19 pm Naslov sporočila: Analogni dimer za Flurescentno žarnico |
|
|
Pozdravljeni!
Potreboval bi en strokovni nasvet. Žal nisem iz stroke, zato bo vprašanje mogoče enostavno za vas.
Rad bi reguliral svetilnost fluo žarnice t5.
Našel sem eno okovje, kjer po navodilih piše da gre za Analogni dimmer 1-10v (luč je 230v).
Zdaj pa me zanima, s kakšnim regulatorjem (stikalom) bi lahko reguliral to luč - rad bi, če ima Vimar (model plana - modul) v svojem programu.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomazp Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24 Prispevkov: 559 Aktiv.: 2.64 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Za regulacijo T5 sijalk potrebuješ posebno procesorsko regulacijsko predstikalno napravo. Tu se regulacija dela povsem drugače kot pri klasičnih bremenih. Spreminja se izhodna frekvenca. Sijalka dela tako na npr. 35kHz . Zato te sijalke sijejo gladko brez kakšnega migetanja svetlobe.
Obstoja več načinov regulacije:
-analogna 1-10V (zunanji signal oz. preko 47K log potenciometra)
-digitalni vklop preko navadne tipke (kratek pritisk-vklop, izklop, daljši pritisk nastavljanje nivoja)
- DALI regulacija (Digital Addressable Lighting Interface)
Regulacija se dela v območju 1-100%
Če kar koli od tega potrebuješ, pošlji ZS, pa ti lahko pomagam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majkel Član

Pridružen-a: Sre 22 Avg 2007 15:45 Prispevkov: 84 Aktiv.: 0.39 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Sep 30, 2011 7:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me ali se je kdo igral že z DALI komunikacijo in je probal sam nardit master ter slave z kakšnim mikrokrmilnikom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pet Sep 30, 2011 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
kamen, si videl tole temo? Ali pa si mogoče razmišljal o elektronskem balastu s funkcijo zatemnjevanja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni