www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gorsko kolo + Elektro motor
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pah 25km/h je zame, ravno, da se premikaš. Če bi se že hotel premikati na kolesu brez truda bi želel iti vsaj 40km/h. 40km/h pa je hitrost, ki se jo s kolesom da doseči po ravni cesti. Če so uporabljene take zavore kot na kolesu so čisto ok. Jaz se iz 60km/h ustavim v kar zadovoljivi razdalji. In radarji zaznavajo kolo. Me je namreč tisti z izpisom hitrosti že pomeril.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti sam poganjaš kolo je 25 kar solidna hitrost, ne da se komaj premikaš. Če relativno hitro hodiš, je to komaj 4-5 na uro,,,
40 na uro s kolesom je že kar veika hitrost, ki že zahteva malce kondicije. Poleg tega je 40 na uro s kolesom že kar nevarno. Vprašanje je, kaj je to "zadovoljiva" razdalja - če ti 5 - 10 m pred tabo nekdo skoči pred kolo in ti divjaš s 40 na uro, ni posebej treba razlagati, kaj ostane od tebe in pešca.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja priznam, če je potrebno sunkovito ustaviti je to potem problem. Sicer ni problem ustaviti hitro problem, se je ustaviti hitro brez, da odletiš čez krmilo, kar je v veliki meri odvisno tudi od težišča kolesa. Večje hitrosti sem mislil bolj kot ne po cestah izven večjih naselij in ne po kolesarskih stezah. Saj pri kolesarskih stezah nikoli ne veš, kdaj bo kdo stopil pred kolo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@zufic
Če hočeš met motorizirano kolo, ki pelje <60km/h si omisli motorno kolo na bencin. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marijan
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Jul 2008 14:46
Aktiv.: 0.39
Kraj: ORMOŽ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak dan prevozim s svojim e-kolesom 45km. Imam motor V48 Crystalite kateri v ekstremnim pogojima potegne tudi 45A, kar pomeni moč od cca 2KW. Baterije so LiFePO4 48V 15Ah montirane v sredini kolesa. Gre 45 km/h. Nevaren pa si za pešce in voznike osebnih avtomobilov. Pospešek pa je boljši od Boata in drugih smrdljivcev. Za večje uspone pa priporočam NC9 motor ki je zelo živ. Kontroler pa seveda za tok 50A ali več. Imel sem en čas montirane SLA baterije 72V 9Ah. Največa hitrost po ravnici je bila blizu 70km/h. Pri tej hitrosti se prva vilica začne zvijati. Če se želiš voziti kot "tetka Roza" si kupi 250W motor.
Nazaj na vrh
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="marijan"Baterije so LiFePO4 48V 15Ah montirane v sredini kolesa. Gre 45 km/h. [/quote]

Zdravo!

Koliko si dal za njih?

lp
Nazaj na vrh
marijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ignis je napisal/a:
[quote="marijan"Baterije so LiFePO4 48V 15Ah montirane v sredini kolesa. Gre 45 km/h.

Zdravo!

Koliko si dal za njih?

lp[/quote]
Kupil sem ih 2009. Komplet (polnilec, BMS, baterije) sem plačal 410€. Baterije so V-POWER. Do sedaj sem s temi baterijami naredil 4000km, nekje 200 ciklusov polnjenja.
lp
Nazaj na vrh
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marijan je napisal/a:
Komplet (polnilec, BMS, baterije) sem plačal 410€. Baterije so V-POWER.

tnx.
uff ... to je za mene preveč
za 100€ že 3leta "kurim" svinec, je pa res da imam vse ravno

lp
Nazaj na vrh
marijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda da imaš srečo z svincem. Meni so po 2 leti šle. Litij je drag, je pa lažji in življenska dob je minimalno 4X daljša od svinca. V štiri sezone sem naredil 9300km.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa je približna poraba energije na km pri npr. 25 km/h?
Tudi mene mika, da bi nekoč predelel moped na elektriko ampak bolj kot računam, manj mikavna se mi zdi elektrika.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Koliko pa je približna poraba energije na km pri npr. 25 km/h?
Tudi mene mika, da bi nekoč predelel moped na elektriko ampak bolj kot računam, manj mikavna se mi zdi elektrika.

Pri tej hitrosti 9-10 Wh/km
Za 25 km bi porabil 250Wh.
Moja baterija ima 48V 15Ah ali 720Wh, kar pomeni da bi imel doseg pri 25 km/h 72km.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Če hočeš met motorizirano kolo, ki pelje <60km/h si omisli motorno kolo na bencin. Mr. Green

Me ne mika tako zelo. Sicer pa obstaja naprimer Bramo Empulse, ki ima zelo solidne specifikacije.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni