|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bulekk Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 17:31 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2006 7:09 pm Naslov sporočila: Zacetniske tezave |
|
|
Pozdravljeni,
spoznavam okolje - imam 2 boarda (mcb2130 in 2100). Ker me zanima CAN, sem presedlal kar na mcb2100.
Imam pa nekaj zacetniskih tezav in prosim za malo pomoci :
- downloadal sem CAN primere od tukaj
http://www.keil.com/download/docs/291.asp
naj bi bili preizkuseni z Keilom SW in HW, vendar mi javlja
----- Error: can't execute 'as'
v bistvu razumem, ne najde assemblerja, toda ne vem kako nastavit, da ga bo. Namrec instaliral sem tudi GCCARM331.EXE, nastavljam pot, pa nikakor da ga najde. Kaj moram nastavit ? Je bolje vzeti kako drug GNU paket ?
- v bistvu se vidi, da je projekt narejen za GNU kompajler. Ce nastavim Keilovega, dobim kup drugih napak. Ali je mozno stos samo v startup.s (se zdi da imata oba precej razlicne sintakse) ali je se kaj drugega ?
Kaj je najbolje narediti ?
Kako ste zadovoljni z GNU orodji & uVision ?
LP,
Bulek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2006 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, zanimivo. Sem ravno zdaj doma poiskusil, inštaliral studio plus GNU prevajalnik in mi je javilo isto napako. Problem je v tem, da studio ne omogoča, da pokažeš direktno pot do datotek (npr. gcc.exe), ampak samo mapo v kateri bi se naj nahajali ti *exe programi. Studio v tem primeru po deafultu išče gcc.exe in pa as.exe. GNU paket, ki pa sem ga potegnil s keilove strani pa ne vsebuje teh datotek oz. imajo le te drugačna imena in tukaj je problem.
Čudno se mi edino zdi, da sem jaz na faksu inštaliral GNU orodje s CD-ja (prlioženega plošči) in je stvar normalno delala z GNU prevajalnikom.
Bom jutri na faksu pogledal in poročal.
Drugače pa pravijo, da GNU prevajalnik ne naredi najbolj optimalne kode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2006 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo pobrskal po keilovi strani. Ko nastaviš GNU prevajalnik oz. C:\Cygnus, moraš eno vrstico višje nastaviti prefix "arm-uclibc-".
http://www.keil.com/support/docs/3127.htm Tukaj je opisano.
Moram pa Keil-u priznati, da ima res dober support oz. FAQ!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bulekk Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2006 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacije...
Koliko pa je dela, ce bi recimo zadev spravil na Keil kompajler. Na prvi pogled se zdi, da je precejsnja razlika v sintaksi startup.s, ne vem pa ali je to samo vrh ledene gore ali dno ?
BTW, zasledil sem na tej strani tudi vec variant GNU ARM okolij. Obstaja kaksna primerjava oziroma nasvet, kaj se naj uporablja ?
LP,
Bulek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70794.99
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazadnje urejal/a . Sre Mar 29, 2006 8:55 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70794.99
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
LoLek: "Edini nasvet okoli GNU orodij je: čimdalje vstran!" |
Imaš kakšen pameten razlog za to trditev?
Imam občutek, da to velja samo v primeru tatvine. Bi bilo zanimivo opazovat, kaj bi uporabljali, če bi morali ves SW plačat iz svojega žepa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bulekk Neznanec

|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
LoLek je napisal/a: |
Hm, zanimivo. Sem ravno zdaj doma poiskusil, inštaliral studio plus GNU prevajalnik in mi je javilo isto napako. Problem je v tem, da studio ne omogoča, da pokažeš direktno pot do datotek (npr. gcc.exe), ampak samo mapo v kateri bi se naj nahajali ti *exe programi. Studio v tem primeru po deafultu išče gcc.exe in pa as.exe. GNU paket, ki pa sem ga potegnil s keilove strani pa ne vsebuje teh datotek oz. imajo le te drugačna imena in tukaj je problem.
Čudno se mi edino zdi, da sem jaz na faksu inštaliral GNU orodje s CD-ja (prlioženega plošči) in je stvar normalno delala z GNU prevajalnikom.
Zdravo,
hvala za informacije - je pomagalo. Prisel sem do naslednjega problema, ki je verjetno dokaj trivialen... :
Koda: |
compiling main_FullCAN.c...
linking...
/cygdrive/c/Cygnus/Arm-Tools/Bin/../lib/gcc-lib/arm-thumb-elf/3.3.1/../../../../arm-thumb-elf/bin/ld: warning: cannot find entry symbol _start; defaulting to 00008000
startup.o(.text+0x14c):/cygdrive/c/Documents and Settings/robert/My Documents/tinia/ARM/Keil/MBC2130/LPC2_CAN_Examples/LPC2_CANFull_V110/Startup.s:260: undefined reference to `_data'
collect2: ld returned 1 exit status
Target not created |
Morda kaksen hitri nasvet ?
LP,
Bulek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bulekk Neznanec

|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
bulekk je napisal/a: |
LoLek je napisal/a: |
Zdravo,
hvala za informacije - je pomagalo. Prisel sem do naslednjega problema, ki je verjetno dokaj trivialen... :
Koda: |
compiling main_FullCAN.c...
linking...
/cygdrive/c/Cygnus/Arm-Tools/Bin/../lib/gcc-lib/arm-thumb-elf/3.3.1/../../../../arm-thumb-elf/bin/ld: warning: cannot find entry symbol _start; defaulting to 00008000
startup.o(.text+0x14c):/cygdrive/c/Documents and Settings/robert/My Documents/tinia/ARM/Keil/MBC2130/LPC2_CAN_Examples/LPC2_CANFull_V110/Startup.s:260: undefined reference to `_data'
collect2: ld returned 1 exit status
Target not created |
Morda kaksen hitri nasvet ?
LP,
Bulek. |
Sem nasel odgovor :
http://www.keilsoftware.com/support/docs/2851.asp?bhcp=1.
V bistvu sem raje se enkrat razpihnil projekt in potem je delovalo. to se zgodi, ce zamenjas kompajler...
LP,
Bulek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni