|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 2:10 pm Naslov sporočila: AVR bootloader |
|
|
Trenutno se ukvarjam s programiranjem z bootloader-jem in kot ponavadi se pojavljajo težave. Na Atmega8 sem naložil MCS-jev bootloader in vse lepo deluje, če imam nastavljen originalno nastavitev:
Koda: |
#if Loaderchip = 8 ' Mega8
$loader = $c00 ' 1024 words
Const Maxwordbit = 5 'Z5 is maximum bit '
Config Com1 = Dummy , Synchrone = 0 , Parity = None , Stopbits = 1 , Databits = 8 , Clockpol = 0
#endif |
Problem pa nastane ker tako lahko naložim le programe dolžine slabih 6K. Zato sem se odločil, da povečam $loader na $1d39. Tako sem dobil še 500 bytov spomina. Je pa razočaranje ker ne deluje vedno. Včasih lahko naložim program z bootloaderjem, ko pa se mu zazdi pa pozabi kam po resetu in bootloader ne deluje.
Ne vem kako bi lahko povečal velikost programa, da bi zadeva še delovala. Mislim da bi bla tudi možnost uporabe manjšega bootloaderja (npr. 128b), pa sem tudi to nekaj testiral pa ni uspelo.
Mogoče kdo pozna kak primeren bootloader (še bolje bi bilo če bi lahko programiral kar direktno preko USB-ja). Take projekte sem že srečal na "v-usb" ker pa ne razumem C-ja pa mi ne poaga veliko.  _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si prebral datasheet Mega8 v celoti? Še posebno o velikosti Flash spomina, programiranju in razdelitvi na Page (sektorje)? Tu tiči problem
Če rabiše večji program za zapisat, vzemi večji mikrokontroler. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ... Sem videl ja da je $C00 začetek bootloaderja. Sicer ne vem zakaj potem odpade 2k spomina ampak res vidim da bo potrebno večji kontroler za programe >6k.
Pa vseeno se je že kdo igral s kakšnim drugim bootloaderjem? _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni