www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ignoriranje uporabnikov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 10:16 pm    Naslov sporočila:  Ignoriranje uporabnikov Odgovori s citatom

Zivel sem v prepricanju, da za to tukaj ne bo nikoli nobene potrebe, a vendarle se je pred kratkim pojavil idiot, ki ne sodi nikamor drugam kot na ignored listo. Pri vecini forumiov, katerih clan sem, se doticna moznost skriva v profilu ("moj profil" ?), tukaj pa je ne najdem. Bi mi kdo zaupal kje lahko uredim seznam uporabnikov (uporabnika), ki naj jih (ga) forum zame ignorira ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, če tale platforma foruma to omogoča. Bo Frenki povedal.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.89

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat... mislim, da na tem forumu moderatorjev ne mores dat na ignore listo Shame on you

"Don't hit me Mr. Admin, I'll go back to topic... I promise!" Anxious Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

slawc je napisal/a:
Sokrat... mislim, da na tem forumu moderatorjev ne mores dat na ignore listo Shame on you

"Don't hit me Mr. Admin, I'll go back to topic... I promise!" Anxious Very Happy

Ne le na tem, mislim da na nobenem. Laughing

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh, ni moderator, ampak predstavnik raje tako kot jaz Laughing Hecna misel, a ce bi ze prislo do tega, potem mene ne bi bilo vec nazaj, in bi moj "ignore" deloval cisto brez tezav Dancing

Nisem se videl foruma brez ignore funkcije (tudi ta, kjer sem administrator jo ima, in je nadomestek za tale SW, ki tece tukaj, torej je najbrz ta funkcija tudi v tem SW = phpBB) ... najbrz obstaja, a je nekje dovolj dobro skrita in je ne najdem. Ni mi prav prevec do tega, da bi bral o temah, ki sodijo edino na Dannyjeve zvezde in/ali Kvarkadabra forum - ce bi zelel to, bi bral njihovo vsebino in ne tukajsnje. Na sreco (?) prihajajo doticne teme od (in samo od) majhne skupine uporabnikov, tako da lahko problem resim cisto enostavno iz ignoriranjem le-teh. Ignore bo prihranil moje zivce, pa se kaksen popopran odgovor.
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:

Nisem se videl foruma brez ignore funkcije (tudi ta, kjer sem administrator jo ima, in je nadomestek za tale SW, ki tece tukaj, .

Mi izdaš "tisti" Forum ?

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mmm, saj ne, da bi bila huda skrivnost, a gre za popolnoma drugacno stvar, kot je tale forum - namenjen je predvsem mulariji (in tudi starejsim, a vecina smeti pride od mlajsih uporabnikov) in je "last" distributerja za doloceno igraco za Slovenijo. Ce te se vedno zanima in te razocaranje (?) ne gane prevec -> PM. Ne gre za elektroniko, ne gre za inteligentne ljudi (ceprav se najdejo izjeme) in ne gre za pretirano funkcionalno in obce pismene osebke (se najde vec izjem kot za prejsnjo tocko) ... tako pac je.
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy Zanima me predvsem oblika in kakšna dodatna "caka". Kar na PM Wink
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V pomoči od foruma piše tole...

Jur

Nenehno dobivam nezaželena zasebna sporočila!
V prihodnosti bo v sistem pošiljanja sporočil vključena tudi t.i. Ignore lista (seznam naslovov od katerih ne želimo prejemati sporočil), do takrat pa o problemu, s katerim se srečuješ, obvesti administratorja foruma, ki lahko posamezniku onemogoči pošiljanje zasebnih sporočil.
Nazaj na vrh

Od nekoga iz foruma sem prejel vsiljeno (spam) ali žaljivo elektronsko sporočilo!
Za nastalo situacijo nam je zelo žal! Obrazec za pošiljanje elektronske pošte vsebuje varnostne točke, preko katerih poskušamo zaslediti uporabnike, ki izrabljajo to storitev. V tem primeru je zelo pomembno, da administratorju pošlješ celotno kopijo sporočila, še posebej t.i. header (vsebuje podatke o uporabniku, ki ga je poslal). Šele tedaj bo moč ukrepati proti storilcu.
Nazaj na vrh
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, funkcija, o kateri govorim (in je v vseh SW paketih za forume sestavni del), med drugim omogoca tudi skrivanje sporocil izbranih uporabnikov v forumu - ravno to pa je funkcija, katere tukaj ne najdem. Ne gre torej za PMje.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat ne vem sicer, kje si omenjeno zasledil, tukaj zaenkrat možnosti skrivanja sporočil ni. Bom pa stvar v bližnji prihodnosti spravil poskusno skupaj. Bomo videli, kako bo videti vse skupaj Confused - nekatere teme verjetno zanimivo.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha. sedaj je jasno. Te funkcije ne najdem.... Mogoče še ni prevedena v slovenščino...

Jur
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, stvar zagotovo ze obstaja, ker jo uporabljajo v pobvsem enaki obliki na vec razlicnih forumih, zato nima smisla, da jo pises na novo. Na tej strani je omenjen en tak "mini mod" (freeware), ki zveni podobno temu, kar iscem, najbrz pa bi se naslo se kaj drugega zanimivega med tisto saro (zgoraj je se ena kategorija modov za phpBB).

Stvar deluje tako, da imas pod vsakim sporocilom uporabnika gumbek Ignore, s katerim ga lahko dodas na ignore listo. Ignore listo lahko tudi editiras (ponavadi kje v nastavitvah profila) in tako uporabnike z nje odstranis ali dodas "rocno". Ko je uporabnik na listi, so njegova sporocila za drugega uporabnika (ki je prvega dal na svojo ignore listo) nevidna -> dokoncna resitev za primere, ko res ne gre drugace.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ravno uvedbo tega moda sem imel v mislih. Bom poskusno spravil skupaj, pa se bo videlo kako izgleda.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da imamo na forumu novo funkcijo Very Happy Bravo Applause
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni