|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JTratar Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 21:17 Prispevkov: 205 Aktiv.: 1.15 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Sob Dec 31, 2011 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
ker ni bilo dovolj prenapetosti, le par deset voltov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sob Dec 31, 2011 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zato pa jaz vedno zategujem sponke tako, "da priteče voda ven". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Dec 31, 2011 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kvarčni kalorifer potegne ob vklopu znaten tok in to je dokončno pokvarilo že prej načeto klemo.
Glede pogorišča in slik, slike pripenjaj na forum (klik na: "Dodaj priponko").
In slik, ki so zmazek (za slikanje iz bližine uporabi makro funkcijo), ni vredno pripenjati, z njimi se ne da pomagati, saj podrobnosti niso vidne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Dec 31, 2011 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
@MarkoM
Še boljša taktika je, da zategneš normalno, čez dan ali dva pa še enkrat zategneš, saj baker rabi nekaj časa, da se uleže. Zato na začetku povsem korektno sestavljeni vijačni spoji v elektrotehniki, radi popustijo, če so bili zategnjeni samo 1x. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej22 Član

Pridružen-a: Čet 29 Dec 2011 16:31 Prispevkov: 88 Aktiv.: 0.54 Kraj: blade
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2012 2:23 pm Naslov sporočila: Re: Kaj bi lahko bilo? |
|
|
AeeBeeCee je napisal/a: |
V sobi imam 3 vtičnice, ki so vezane na isto varovalko.
Na vtičnici št. 1 imam priklopljen Osebni računalnik z napajalnikom okoli 400W na prenapostni zaščiti Philips.
Na vtičnici št. 2 imam priklopljen Philips LCD TV, sprejemnik za T-2 televizijo in Genius ozvočenje 5.1 za računalnik na prenapetostni zaščiti SBS
Na vtičnici št. 3 ena žarnica okoli 70W.
Ker je bilo malo hladno v sobi, sem priklopil kvarčni grelec 800W na vtičnico št.1 ( http://www.ceneje.si/nerazvrsceno/ostalo/ostalo-nerazvrsceno/kvarcni-grelnik-800-w_-_CX0012B34B?tab=pod ) in po nekaj minutah mi je začelo v sobi vse utripati in pokati. Na hitro sem izkloplnik grelnik, ampak je nastal naslednji problem.
Na vtičnici št.2, kjer so vse naprave priklopljene na prenapestno zaščito SBS je začel brenčati SubWoofer od ozvočenja in ni nehal dokler ga nisem izklopil iz napetosti. In ko sem ga izklopil so se izklopile vse naprave na vseh vtičnicah 1,2 in 3. Zanimivo je to, da ko sem ozvočenje vključil nazaj na omrežje so vse vtičnice v sobi dobile nazaj napetost, vendar je Subwoofer še naprej brenčal in sem ga moral spet izključiti.... in od takrat naprej so vse naprave, ki so bile na vtičnici št. 2 ( TV, Ozvočenje in T-2 sprejemnik) nehale delovati, če jih priključim na druge vtičnice v stanovanju ne delujejo več (upam, da so šle samo varovalke na teh napravah).
In potem sem v sobi stestiral napetost v vseh treh vtičnicah in je v vseh enaka okoli 156 V.
[slovenščina je zame španska vas] me pa zanima kaj bi lahko bilo to? Je potrebno zamenjati vse kable po steni? Ker hiša je stara že nekje okoli 30-40 let. Ali je kaj drugega?
No upam, da bo znal kdo odgovoriti in da sem pisal pod pravo temo.
Lep pozdrav. |
predlagam sledeče
-odpri razvodne doze in se koncentriraj na kvaliteto dobrih spojev N potenciala , primerjaj napetosti in neprekinjenost vodnikov L, N,( PE če obstaja) in sicer med dovodom oziroma omarico z varovalkami in vtičnicami |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni