www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

router
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 05, 2006 8:51 pm    Naslov sporočila:  router Odgovori s citatom

imam eno prošnjo dobil sem router d-link di 604 pa bi proso če mi lahko kateri svetuje pri navodilih ker jih ni bilo zraven.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 05, 2006 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evil or Very Mad Tole sporočilo bi najraje zabrisal v smeti. Napisano je brez glave in repa. Kaj si sploh hotel povedati? Bi rad navodila, ali pomoč pri konfiguraciji? Navodila najdeš na D-linkovi domači strani. ***Klik*** Če so težave glede kofiguracije pa napiši v čem je problem.
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2006 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala da ni končalo v smeteh zaenkrat je ta stran dovolj bom v naslednje pazil kako pišem hvala
Nazaj na vrh
limko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Apr 2003 8:51
Aktiv.: 0.10
Kraj: NAKLO

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:25 am    Naslov sporočila:  Router Linksys BEFSR41 ver 4.0 - težave Odgovori s citatom

Dober dan:
Kupil sem zgoraj navedeni router; uporabljam ga za delo prek SIOL-ADSL na kateri sva dva uporabnika prek DHCP...
Router sem uspešno priklopil in ga celo (vsaj po mojem mnenju) pravilno nastavil tudi portfowarding (http://portforward.com/routers.htm) do tukaj vse ok.

Pojavlja pa se težava da se mi router ob normalnem delovanju (tudi par ur dnevno) enostavno po določenem času (nekje 8-10 ur) "ustavi ali zmrzne" kljub temu da je povezava na ADSL aktivna... Router enostavno ne spusti prometa skozi... Po resetu routerja povezava deluje normalno

Na forumih sem čital da je mogoče težava v napajalniku ... je to možno ?

Upam da moje pismo ne bo romalo v t.i "fuj" listo...

Prosil bi za pomoč ali vsaj za določen link do forumov ali strani kjer se podobna problematika obravnava.

p.s. Kakšne so vaše izkušnje ali primerjava mojega routerja z D-link di 604 ???

Hvala vsem, ki boste sporočilo čitali

Lep dan!!!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katero verzijo firmwara uporabljaš? Vidiš jo v menuju "Tools" -> "Firmware". Sam sem imel podobne težave s starejšimi firmwari. Sedaj imam na treh na katerih poteka tudi VPN verzijo 1.40. Dela brez vsakih težav. Nov firmware lahko snameš z njihove domače strani.
Pri nadgradnji UPOŠTEVAJ NAVODILA!, da ne bo šel ruter "rakom žvižgat" Sad
Predhodno prepiši nastavitve. Pred nadgradnjo ga moraš namreč tovarniško resetirati.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enaki simptomi so se pojavljali na mojem belkinu. Težava je izginila po nadgradnji z novejšim firmware-om. Preveri verzijo naloženo na tvojem routerju in poskusi dobiti kako novejšo. Pred nadgradnjo pa poskrbi, da boš imel "na zalogi" tudi tisto, ki trenutno teče na routerju.

Preveri malo tukaj.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Kupil sem zgoraj navedeni router;
Embarassed glede verzije moj odgovor je bil namenjen za D-likov ruter šele sedaj vidim, da je govor o Linksys-u.
limko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 12:37 pm    Naslov sporočila: icon_complicity Upgrade-update firmware Odgovori s citatom

Ja zadnji firmware imam!
Nadgradil brez težav iz Version 1.04.02 v Version 1.04.05... vendar zadeva-nadgradnja ni pomagala? Gotovo nekje tiči kakšen drugi vzrok za mojo "nesrečo" ???

p.s. Frenki kje si ti sedaj dosegljiv ... a se lahko kakšen dan slišimo...

"Javi mi tvojo žično ali brezžično telefonijo da ne bom cel maxi v luft vrgu z mojim telefonarjenjem hi...
Te kaj pokličem ko boš kaj na cajtu" sej veš Suse 10.0 deluje na polno paro... z določenimi težavami ...

Hvala in lep dan še naprej.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi bil vzrok tudi ADSL modem. V podjetju sem imel na eni lokaciji težave, da je ADSL občasno padel. Zadeva ni bila moteče dokler nisem tam potreboval VPN. Ker imam ruterje na treh lokacijah sem jih menjal med sabo. Zaključek je bil -ruter ni kriv - napaka je vedno na istem mestu. K sreči osebno poznam serviserja na telekomu, ki skrbi za ADSL zadeve. Pojasnil sem mu težavo. Prišel je z novim modemom. Ko je videl verzijo firmwera obstoječega mi je rekel:"Čudno, da je sploh delalo - te modeme smo še vse zamenjali zaradi softwerske napake" Shocked Po zamenjavi modema ni več težav.
limko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 9:29 pm    Naslov sporočila:  Predvidevam da je šlo za Sagem-e Odgovori s citatom

je res....
Modem je ok
ker če sem direktno povezan prek PPPoE na adsl modem ni težav in tud reconect on drop je ok.... zaradi dinamičnega IP ...
res nimam nobene ideje več....
preostane mi torej prodaja LInksysa ali ???

GN
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a uporabljaš tudi p2p protokol, če je tako se lahko router obesi zaradi prevelikega prometa
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpri router, poglej elkote, predvsem pa potipaj če se kje kaj pregreva Wink

Lp, Jernej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
psic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03
Aktiv.: 0.28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[g0ran24] je napisal/a:
a uporabljaš tudi p2p protokol, če je tako se lahko router obesi zaradi prevelikega prometa

Sam imam zadnje case podobne tezave z SMC routerjem. Res da ze nekaj casa nisem upgrade-al firmware-a, ampak se mi zdi da je tezava predvsem v kolicini podatkov ki se prenasajo cez router. Na P2P aplikaciji (torrent-u, ki ga zacuda uporabljam skoraj 100% v legalne namene, torej vlecenje dol distribucije Linuxa) sem nastavil maksimalno hitrost gor in dol, pa se mi zdi da pomaga.

Mimogrede, sem bral v Monitorju pred parimi meseci da se jim je router obesil ko so sprobali 10 Mb/s linijo, kar potrjuje to teorijo Confused
Nazaj na vrh
limko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 19, 2006 1:44 pm    Naslov sporočila:  Velike količine podatkov Odgovori s citatom

[g0ran24] je napisal/a:

Ja pretaka se dosti podatkov... legalnih seveda
suse, pingo, open office pa mozilla... produkti

Lep dan
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 19, 2006 2:50 pm    Naslov sporočila:  Re: Velike količine podatkov Odgovori s citatom

limko je napisal/a:
[g0ran24] je napisal/a:

Ja pretaka se dosti podatkov... legalnih seveda
suse, pingo, open office pa mozilla... produkti

Lep dan

Poskusi v p2p aplikaciji, ki jo uporabljaš omejiti število konekcij, in boš videl
če bo potem sam router bolj stabilen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni