www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj je to ;)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 5:03 pm    Naslov sporočila:  Kaj je to ;) Odgovori s citatom

Sem danes po arhivu v AOP-ju brskal, pa sem našel tole (priloga) Vrjtno vas zelo malo pozna stvar (vrjetno Frenki, Lojz... ?) Tudi sam zadeve nisem videl v funkciji imamo pa še zaposleno programerko, ki je z "zadevo" delala.
Torej še "nagradno" vprašanje: Kaj je to? Wink

lp
Silvo

Pa170085.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  407.97 KB
 Pogledana:  84 krat

Pa170085.jpg

Pa170086.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  408.69 KB
 Pogledana:  51 krat

Pa170086.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He he, kje si jih pa še našel? Seveda poznam. Daj, če jih imaš slučajno kje par viška z veseljem bi jih shranil med svoje antike Wink . Nagrado pa prepuščam komu mlajšemu Very Happy .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ko smo programirali SUZEJA smo jih kar nekaj pokvarili Embarassed
L.P. iskra
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,
Dobiš ko si bova kaj izmenjevala Wink

lp
Silvo
Nazaj na vrh
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem malo mlajši, 25 let, mislim pa, da so tole računalniške kartice.

Lp Boštjan
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj pa še eno kviz vprašanje ... Kaj je to na spodnji sliki? Question Zadeva sicer ni kompletna, lahko pa povem da je ravnilo spodaj dolgo 30cm Shocked (samo toliko da si znate predstavljati velikost).

LP, Peter

quiz_1024.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  233.38 KB
 Pogledana:  85 krat

quiz_1024.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo zrak je pa stvar spustila Confused , pa tudi glave si ven potegnil Wink . Včasih stvari niso bile ravno 2.5 in 3.5 colske.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, pa tudi kapaciteta je bila manjša.

lp Boštjan
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem če je bil ravno pri tem - pri enem podobnem, katerega sem pred leti "razkopal" je bil napajalnik ca 60A na 5V v ohišju približno 40X40X40 cm mislim, da je vse skupaj tehtalo več kot 50kg.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
memarko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2003 9:37
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2004 8:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa je ta disk zmozen shraniti ce kdo ve?
Pa se neki kako ga lahko prikjucis na kaksen mikrokontroler in ga preberes.
Doma imam IBM Data Modul ne vem stevilke tipa. Je pa zelo dobro ohranjen.
Najbrz bi potreboval kar velik motor da bi ta tisk pognal par kilo wattov.

Tiste kodne kartice so pa veliko bolj pregledne, kot v kaksnih filmih. vsaj ves kaj pise gor.
Za kaj so tele kartice sluzile me res zanima? najbrs so jih imel za kej racunat recimo za obracun plac. SGP Grosuplje je po pricevanju moje stre tete imelo tako napravo, ki naj bi preverjala ce je bil obracun plac pravilen. Najbirs so imele podoben kodni sistem.

memarko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2003 9:37
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2004 8:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ups naredu [slovenščina je zame španska vas] pravopisne napake: stre ->stare
zrij
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2004 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kapacitete so bile takrat enormne - mislim da celo 1 MB. Boljše (novejše) izpeljanke so imele celo ročno zavoro. Za ostale je bilo potrebno počakati da so se sami ustavili. Če se ti je mudilo, je bilo priporočljivo, da si jih zaviral z roko - v rokavici. Kolegu je namreč pobralo blazinice s prstov ker je na dodatek pozabil.
Mimogrede - ali je možno kakšno kartico iz prve uganke še dobiti - nekoč sem jih preklinjal, sedaj pa nimam nobene da bi jo otrokom pokazal.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2004 6:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred mnogimi leti ko sem hodil v srednjo šolo (v Krško) , smo se pri "računalništvu" učili programskega jezika Fortran. Najprej smo pisali doooolge diagreme poteka , nato listinge na kupe papirja , nato pa je "prfoks" stvari odnesel v "Računalniški center" v Sevnico (šola kaj podobnega ni premogla) in čez čas smo dobili "rezultate" , na karticah kot so na tvojih slikah .Si moreš misliti ,da je bilo razočaranje popolno , saj razen neumnih preluknjanih kartončkov , nismo videli ničesar. Tudi nobenemu ni bilo jasno , kaj bi si stem lahko pomagal. Takrat sem "Računalništvo " sovražil iz dna duše .

Sem pa zadevo videl "in vitro" , kakšno leto kasneje ,ko so v podjetju kjer je bil zaposlen moj oče kupili "računalnik" ROBOTRON vzhodnonemške !!!!! proizvodnje , pravi čudež miniaturne tehnike , z merami cca 4*2*1 m , ob porabi kar nekaj KW! Ko so ga operaterke kaj zas...e , se je vedno "zmotil računalnik".
Zanimivo je tudi to , da so ga kupili da bi zmanjšali stevilo ljudi ki so delali na obračunu plač , toda zaradi nenehnih napak in okvar računalnika ,so plače računali z računalnikom , za vsak slučaj pa še po starem "peš" . Zaposlenih pri "plačah" pa je bilo enkrat več , kot pred "računalniško ero".

Toda časi se spreminjajo......
Živel sir Clive SINCLAIR !

lp Slowfly
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni