www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ponudniki interneta, televizije, telefonije - kaj izbrati?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 29, 2006 8:01 pm    Naslov sporočila:  Ponudniki interneta, televizije, telefonije - kaj izbrati? Odgovori s citatom

Po 10. maju se bo pojavila možnost prenosa telefonskih številk tudi za fiksno telefonijo. Že nekaj časa razmišljam o zamenjavi ponudnika internetnega dostopa, telefonije in televizije, zaviralni faktor pa je bila ravno telefonija. Dokončno pa je piko na i postavil SiOL s pošiljanjem svojega obeska za ključe. Po kar nekaj letih plačevanja naročnine sem v slabšem položaju kot tisti, ki se je za dostop odločil včeraj.

Ponudnikov je kar nekaj, zanima pa me kaka sugestija in izkušnje z njimi. Lociran sem v Ljubljani, zato me zanimajo predvsem ponudniki, ki pokrivajo to področje. Glede telefonije in televizije nimam nekih posebnih zahtev (razen omenjenega prenosa telefonskih številk seveda), pri internetnem dostopu pa bi rad prišel predvsem do širše pipe navzven (želel bi vsaj 1Mb). Rad bi, da kak "prestopnik" tudi napiše kaj o postopku in težavah pri prehodu, ...

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 29, 2006 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Znanec je "micro ISP" in je pred kratkim narocil se povezavo pri T-2 (poleg Siolove ADSL2). Baje fant (student ?), ki pride stvar priklopit deluje totalno neresno in zmedeno, z njihovo telefonsko podporo so bojda tudi precejsnji krizi (nisem preizkusal, razen ce se dejstvo, da se v casu "uradnih ur" ob mojem klicu sploh niso oglasili, steje kot test), povezava pa je (preverjeno) hitrejsa od Siolove (obe nazivno 10 mbps) navzdol (latenca, bandwidth), navzgor je pa itak hitrejsa zaradi drugacne tehnologije.

Mislim, da se pri T-2 se nekoliko lovijo in bo trajalo se nekaj casa, da postanejo resen ISP za stare ate in mame, za racunalnisko razgledane ljudi pa niso slaba izbira, ce le povezava dobro deluje (vse zgodbice znancev omenjajo ali non-stop tezave, ki jih nikakor ne zmorejo odpraviti ne bucmani pri T-2, ne uporabniki sami, ali pa 100% perfektno delovanje brez kakrsnihkoli tezav). Ce bos prezivel brez tehnicne podpore, potem so najbrz najboljsa resitev ta trenutek, saj ni vezave pogodbe, cez nekaj casa pa bo tako ali tako optika po Ljubljani (najbrz si ze dobil reklamo ?).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tehnična podpora ni najpomembnejši faktor. Sicer sem jo v zadnjih šestih letih kar nekajkrat koristil, vendar je šlo v vseh primerih za zamenjavo postavljenega HW. To pa bo verjetno znal naredit še tak kekec pa tudi če mu s prstom pokažem kaj naj zamenja. Nekajkrat je bil vzrok prenapetostni udar (... prenapetostne zaščite in podobna šara ščiti Evil or Very Mad ...), v ostalih primerih pa odpoved "kvalitetne" postavljene opreme.

Glede optike sem malo skeptičen. Pokrili so Kranjsko naselje Planina, v Ljubljani pa verjetno ni za pričakovat prej kot v kakih dveh letih. Ima mogoče kdo kake bolj konkretne informacije?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konkretnih izkušenj z T2 nimam. Bil pa sem pred kakim tednu pri nekomu, ki ima neke vrste "internetno kavarno - mrežno igralnico in dostop do spleta." Ima dostop 20M. Glede brzine sem bil presenečen. Z filemanagerja sem snel 100M veliko datoteko v ca 2 minutah Shocked. (Frenki, koliko gre z maxija nazven ? ) Nisem se spomnil, da bi naredil test prepustnosti. Confused Bom to storil naslednjič. Težavo pa predstavlja analogna telefonija, POS terminal, alarmni sistem, ki izključno potrebuje analogno linijo...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Z filemanagerja sem snel 100M veliko datoteko v ca 2 minutah Shocked. (Frenki, koliko gre z maxija nazven ? )

Ne vem Embarassed - gotovo pa ne ne vem kako hitro, saj mi router dela s 3COM 5x9 mrežnimi kartami (v to pa sem prepričan, ker sem ga sam sestavljal Wink ).
Nazaj na vrh
Racko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Apr 2006 22:00
Aktiv.: 0.27

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, imam T-2 paket 10/10 s polno hitrostjo 10/1. Narocnik sem ze od 8 decembra in moram povedati, da sem in nisem zadovoljen. Seveda je tu spet vprasanje v kaksne namene rabis povezavo in s kod si doma. Če bi ti rabil 1Mbit povezavo, ti T-2 toplo priporočam in glede na to, da živiš v Lj, tudi z velikimi hitrostmi ne bi imel problemov. Pravtako imam VoIP in IP TV od T-2. VoIP mi dela brez problemov - zelo lepo. IP TV pa mi dela tudi zadovoljivo. Pravijo, da je boljsi kot od SiOLa. Zaključek - definitivno T-2 ja! Samo malo bos moral pocakati, saj so cakalne dobe kar dolge.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj so te dobre/slabe strani T-2?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Racko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če živiš v večjih merstih, bolj v centru bos skoraj zagotovo imel veliko hitrost. Ce pa v manjsem mestu kot jaz, pa bo bolj tezka.
Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam 10/2 povezavo pri T-2 in moram reči, da jih nisem klical odkar so me priklopili - ni bilo poterebe po tem. Ko sem imel nekaj časa "sposojen" signal od soseda preko Siola, mi je internet deloval v primerjavi z T-2 zelo nestabilno. Sedaj pa teh problemov ni več.

Sem pa naročil internet pri njih oktobra, priklopljen pa sem bil 18. januarja, so bili "problemi" s takimi, ki niso imeli aktivne parice pri telekomu - telekom nas ni hotel priklopiti.

Edina stvar, ki me malo moti je ta, da imam ping do njihovega dns strežnika 23ms, pri nekaterih je ping okrog 8ms, pr drugih pa okoli 23ms. Mislim, da imamo nekateri zato slabši ping.

Druga zgodba pa je v službi. Tam so tudi naročili eno linijo od T-2 10/10 paket. Download je približno 10Mbps, upload pa je bil na začetku, ko smo stestirali, omejen na 1Mbps, sedaj pa je približno 2Mbps - še zmeraj pa ne 10Mbps.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Djurodrljaca je napisal/a:
Edina stvar, ki me malo moti je ta, da imam ping do njihovega dns strežnika 23ms, pri nekaterih je ping okrog 8ms, pr drugih pa okoli 23ms. Mislim, da imamo nekateri zato slabši ping.

Tole je čudno Confused . Če poskusim sam, dobim boljši rezultat kot ti v "domačem" omrežju:
Koda:
SiOL:
--- 84.255.209.77 ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9090ms
rtt min/avg/max/mdev = 16.326/17.050/18.094/0.552 ms

ali pa iz druge lokacije:
Koda:
Amis:
--- 84.255.209.77 ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9008ms
rtt min/avg/max/mdev = 2.316/2.544/3.486/0.326 ms

Sicer pa glede čakanja ni problema - do 10. maja se mi nikamor ne mudi. Potem pa ... pozna kdo koga, ki pozna koga, ki ima zveze pri določanju vrstnega reda v čakalni vrsti? ... Wink

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgoraj omenjeni znanec je bil na vrsti prakticno takoj. Ker je Tulikom pred kratkim prekopal njegovo okolico, je ravno na njegovi parceli ostal cel kup nerabljenih novih paric, eno od njih je tako uporabil T-2 (druga pa je ostala za Siol/Telekom).

Tisti komentar o cakalni vrsti zgoraj omenja tudi casovni okvir - oktober lanskega leta - v katerem niso priljucili prakticno nikogar. Zakaj preprosto ne poklices in vprasas kdaj priblizno bi prisel na vrsto glede na lokacijo ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede klica: To sem že naredil, vendar je bil nasvet z njihove strani, naj z vlogo počakam, če želim prenos telefonskih številk. Glede časovnega termina pa odgovor ni bil ravno najbolj določen - nekaj v smislu - odvisno od čakalne vrste takrat ko bo vloga podana in nekje do enega meseca Confused .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem priklopljen na t-2 od začetka januarja (telefon + 1M/256). Telefon je začel delat drugi ali tretji dan po priklopu interneta. Nisem imel še nobenih težav

Račun se je zmanjšal iz povprečno 15.000 na okrog 6.500 Very Happy

Priklapljali so me en mesec in pol. 30 dni v pogodbi je mišljeno delovnih dni.

Lp
Nazaj na vrh
Racko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, res je. Če nisi zahteven okoli visokih hitrosti je T-2 bomba.
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hitrosti so pri meni take kot obljubljene
Na http://speedtest.si:8080/ sem pravkar pomeril hitrost

Sicer ne vem čemu služi ping, a moj je 10ms (www.arnes.si), sem pravkar preveril

To je v Postojni, za Ljubljano ne vem

Lp

speedtest.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  19.89 KB
 Pogledana:  48 krat

speedtest.JPG

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni